UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Elektriskie radiatori
Datums: 19/01/2016 12:35

Gribēju pajautāt tiem, kas lieto elekroapkuri bieži-kuri radiatori efektīvāki:eļļas, konvektori vai sienas paneļi. Paldies.

Re: Elektriskie radiatori
Autors: JanisJanis ()
Datums: 22/01/2016 19:19

Elektrība ir elektrība. Tērēsies. Jo precžiāk turēsiet temperatūru jo vairāk slēgsiet ārā radiatorus jo mazāks būs rēķins. Es iesaku šo regulatoru ar internetu: [www.medusaka.lv]

Re: Elektriskie radiatori
Autors: Teorētiķis ()
Datums: 22/01/2016 20:01

Lai sasildītu konkrētu telpas apjomu līdz konkrētai temperatūrai, rezulāts nemainīsies atkarībā no sildītāja veida, jo visiem viņiem lietderība vienāda, tikai atšķiras veids kā siltums tiek nodots.
Kas piemērotāks, jāizvēlas no telpas, saviem paradumiem.
Piemēram, liela istaba, augsti griesti, uzturas vienā stūri, tad piemērotāks varētu būt infrasarkanais sildītājs, kuru uzstāda, lai sildītu vietu kur atrodas. Gaiss pārējā telpā vēss, apstarotajā zonā - komfortabli.
Pieliekot eļļinieku vai konvektoru tuvumā arī būs līdzīgi, tomēr, tiem siltums parasti izstarojas uz vairākām pusēm un lielu daļu nodot konvekcijas veidā, tapēc daļa aizskries griestos vai tiks otrai istabas pusei kurā neatrodies.
Ja telpu apdzīvo aktīvi un visu laiku, tad, vairāk plusu varētu būt eļļiniekam/kovektroam, noliekt to pie loga vai telpas viducī un silda visu telpu.

Re: Elektriskie radiatori
Datums: 26/01/2016 13:35

Vairāk domāju tos lietot ziemas mēnešos, kad, reizēm, neviena nav mājās 1-2 nedēļas, lai neaizsaltu trubas.

Re: Elektriskie radiatori
Autors: JanisJanis ()
Datums: 29/01/2016 17:06

Lai neaizsaltu trubas labāk sildīt trubas :)

Re: Elektriskie radiatori
Autors: khe ()
Datums: 30/01/2016 10:45

Es liktu tādu caur pretvārstu, (https://www.salidzini.lv/search.php?q=kospel+ekco+8kw) lai uzturētu kkādu temp prombūtnes laikā.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.