UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Ūdens filtru izvēle.
Autors: booeris ()
Datums: 25/01/2016 17:38

Labdien! Esmu nonācis pie secinājuma, ka lauku mājā ir diezgan nepieņemama ūdens kvalitāte. Stipri jūtama dzelzs piegarša, kā arī pārāk liela ūdens cietība, kas bojā nervus un naudas summu makā, pateicoties siltā ūdens boilera ar kaļķakmeni apaugušajam sildelementam. Ūdens boileris jātīra vismaz 3-4x gadā, un katru reizi izņemot sildelementu, tas izskatās pēc viendabīga kaļķa kluča.. nemaz nerunājot par kaļķakmens slāni kas tiek izgrābts no paša boilera. :D Tāpēc aktuāls kļuvis jautājums par budžeta varianta filtru iegādi. Nerunājot par augstas klases filtrēšanas sistēmām, esmu nodomājis izvēlēties Atlas vai Aqua filtrus un to korpusus. Nēesmu pirms tam ar šādām lietām krāmējis, tāpēc gribēju pajautāt, kāda būtu vislabākā kombinācija kaut nedaudz attīrītam, atkaļķotam un uzturā lietojamam ūdenim?

Pagaidām mana ideja ir vairāku filtru kombinācija. Sākumā pie ienākošā vada likt spolē satīta polipropilēna diega filtru, kas aizturētu visas lielākās daļiņas, līdz ar to paiildzinatu mūžu tālāk esošajiem filtriem.. Pēc šī filtra, pirms ūdens krāna, kura ūdeni lieto uzturā - Filtrs ar Mehānisko elementu + aktīvā ogle ar jonīta sveķiem, kas uzlabotu ūdens kvalitāti, taču neaizsargā no ūdens cietības un kaļķakmens čaiņikā. :D. uz veļasmašīnu un boileri ejošajā zarā filtrs - Mehāniskais elements + polifosfāta sāļi, kas novērstu kaļķakmens veidošanos un padarītu ūdeni mīkstāku.. veļasmašīnai ir ok, taču boilera ūdens tātad vairs nav uzturā lietojams, taču 100 punkti kāds aukstajam paralēli piegriezīs klāt silto un uzturā tiks lietots arī šis.. risinājums šim, par kuru neesmu drošs un gribētu dzirdēt Jūsu viedokli ir pēc šī filtra ievietot vēl vienu filtru ar Mehānisko elementu + aktīvā ogle ar jonīta sveķiem. Bet, tiešām, cik droši ir lietot uzturā šādu ūdeni?

Vēl viens jautājums ir filtru korpusu, līdz ar to filtru izmēru izvēle. Kādi ir ieteicamākie privātmājai, kurā ūdens tiek lietots dienudienā?

Re: Ūdens filtru izvēle.
Autors: khe ()
Datums: 25/01/2016 22:05

Aizved ūdeni uz analīzēm. Tas ir pirmais solis, lai štukotu tālāk. Varbūt, ka tur tik daudz mg uz litru, ka nav vērts krāmēties ar tiem 10' štruntiem - vai nu jādzīvo kā ir, vai jāliek mīkstinātājs. Ja tas dzelzi nevar pavilkt, tad pirms tā atdzelžotājs(gaiss, vai KMnO4).

Re: Ūdens filtru izvēle.
Autors: Teorētiķis ()
Datums: 25/01/2016 23:41

Par ūdensanalīzēm noteikti, jātaisa.
Par daudzajiem filtriem.. esi paskaitījis cik kopā sanāktu par korpusiem, filtriem, visiem neskaitāmajiem vītņgaliem, lai to visu saliktu kopā? Ierēķini vienu filtru maiņu.
Un tad paskaties cik maksā "augstas klases" mīkstinātājs ;)

Re: Ūdens filtru izvēle.
Autors: Edgus ()
Datums: 26/01/2016 15:44

Ienāc edemlab.lv, uzraksti uz norādīto mailu un saņemsi sīku konsultāciju par to lietu. Pirmais uzdevums noteikti ir veikt analīzes. Arī tās Tev tur uztaisīs, un pēc tam arī varēs spriest, cik lieta ir nopietna un kā to risināt.

Re: Ūdens filtru izvēle.
Datums: 26/01/2016 15:48

Man ir triviāls un mazsvarīgs jautājums par ūdens filtriem - vai ir kāds vienkāršs veids kā izmazgāt filtra caurspīdīgo glāzi? Šobrīd uz tās plastmasas glāzes ir dzelzs un filtru vairs redzēt nevar. Pamēģināju ar parastajiem virtuves līdzekļiem - neņem.

Re: Ūdens filtru izvēle.
Autors: Rx ()
Datums: 26/01/2016 16:14

Kāpēc censties izmazgāt caurspīdīgo glāzi ūdens filtram, ja nosēdums nemazgājas ar ūdeni, tātad nesķīst ūdenī. Nomainot filtru, izskalo cik sanāk ( es ar pudeļu birzti magāju...) un OK. Datumu klāt piesienu, lai atceros, kad mainīts. Tik bieži kā iesaka gan nemainu ( 3-6 meneši ieteicamais laiks vai 8m3 Junkors filtram, lielajam). Man sanak dazreiz pat gads...Pats izmantoju dzeramajam Rīgā "sarkano". un "balto" ka gružu filtru.

Re: Ūdens filtru izvēle.
Autors: specs ()
Datums: 26/01/2016 16:30

Filtrus neesmu mazgājis, bet visur citur dzelzi var dabūt nost ar oranžo cilit bang. Vienīgi nezinu, kam tev to tīrību vajag.

Re: Ūdens filtru izvēle.
Autors: Santehniķi.lv ()
Datums: 31/01/2016 18:56

Uzliec atdzelžotāju.....
Ja meklē cenu un kvalitāti tad ieej pie Akvapro un pārliecinies pats.
Zinu ko saku un saku ko zinu!

Santehniķi.lv



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **    **   ******    **     ** 
    **        **      **  **   **    **   **     ** 
    **        **       ****    **         **     ** 
    **        **        **     **   ****  **     ** 
    **        **        **     **    **    **   **  
    **        **        **     **    **     ** **   
    **        **        **      ******       ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727