UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: malkas katla akumulatora shema
Autors: apkurnieks ()
Datums: 11/02/2016 15:32

Man jau liekaas, ka tas varsts nekad neaizversies pa visam. Vnm ir biki vala. Jo tak jamikse temperatura, protams katla kapj temperatura. Nav labi. Kadu varetu ieteikt automatiku, kas to visu varetu saregulet, lai pie 80gradi attaisas vala un dod uz maju neskatoties, ka ir pierasijums 45gradi.

Re: malkas katla akumulatora shema
Autors: Rx ()
Datums: 11/02/2016 16:38

Kad pieprasījums 45 grādi, jāsamazina krāsns jauda ( aizverās- jāaizver gaisa pieplūde, tad degšana samazinās, vai pat vispār sāk dzist pilnīgi.). Regulācija vienmēr notiek ar ilgu apdomāšanos un lēni. Nekādas loga atvēršanas, vēdināšanas to stipri neiespaido. . Un arī ir aizsardzības programa-mehānisms no sistēmas "pārkarsēšanas".

Re: malkas katla akumulatora shema
Autors: Jonny ()
Datums: 12/02/2016 21:13

RX tad jau sanak vislaik katlu eksplotet pusjaudaa, pec taviem vardiem sanak, ka uz prom ejosas trubas stav jauceja stav termovirsmas dachiks kam ieregule piem bishki virs 45, jo jaucejs ta pat korekti 45 gradi nedos, un tad vadins no termovirsmas dachika lidz relejam , kas nonems fazi ventilatoram, un kad nokritis paris gradi atkal iedos atpakal, vai ari ir kkas vienkarshaks, vai tad automatika tadiem gadijumiem ari ir paredzeta, kur var dabut

Re: malkas katla akumulatora shema
Autors: Rx ()
Datums: 12/02/2016 22:34

Komentēju apkurnieka teikto, ka..." Kādu varētu ieteikt automatiku, kas to visu varētu saregulēt, lai pie 80gradi attaisas vala un dod uz maju neskatoties, ka ir pierasijums 45gradi." Viņš nezin, kā dzesēt krāsni, kā tikai ar mājas pārkarsēšanu! Tad jau labāk pusjaudā, nekā pārkarsēt un daudz sadedzināt...
Akumulatora gadījumā, par ko Jūs runājat, tieši tā: jānodrošina optimāla, laba degšana: Ne pārmērīga kā ēzē (kalējs karsē metālu...) un ne kūpēšana. Optimāla, lai nav kūpēšanas, kas ir pats galvenais.Liekais siltums aizies akumulatorā. Visam: sūkņa jaudai, krāsns jaudai, akumulatora lielumam jābūt arī salāgotam, ja grib saņemt maksimumu no šādas sistēmas. Ja nav laika kurināt, var arī kā ēzē...bet tad ekonomiskums samazināsies. Katram brīva izvēle.

Re: malkas katla akumulatora shema
Autors: jaunakais ()
Datums: 13/02/2016 11:51

Kā minēja Jonny, siltumakumulācijas tvertne nav iespējams pievienot, kā arī uz 500m2 tam būtu jābūt ļoti lielam aķim.
Tad risinājums, manuprāt ir.
Uz radiatoriem jātaisa atsevišķs cirkulācijas loks, kas iejauc nepieciešamo temperatūru, (princips tāds pats kā siltajām grīdām) un ir atsevišķs mazais cirkulācijas loks, kur sūknītis uztur katla atplūdes temperatūru vismaz 60 grādi. Galvenais, lai visi tie atsevišķie loki (radiatoru, silto grīdu) finālā nenosit katlā ieplūstošo ūdens temperatūru. Tapēc, jaskatās jau izstrādātas shēmas, kur tiek piedāvāts šāds risinājums, lai nav jāizgudro jauns velosipēds.

Ja ir čuguna radiatori, tad pieļauju, ka uz radiatoriem nav uzstādītas termogalvas ar kurām varētu regulēt nepieciešamo temperatūru katrā telpā, ja pa sistēmu plūst kādi 65C.

Re: malkas katla akumulatora shema
Autors: Rx ()
Datums: 13/02/2016 12:11

Jonny minēja divus faktus: 120m2 un 500m2, kā arī 80kw krāsni. Tie ir pilnīgi atsevišķi fakti vai...kļūda.
Akumulators 850l aizņem tikai 0,8m2, un tas nemaz tik daudz nav. Divi- divas reizes vairāk. Ieguvums: Akures sistēmas vienmērīgākas darbības buferis, liekā siltuma uzkrājējs, ja nepieciešams, kā arī tas notiek automātiski, ja pārkurināts- par daudz salikts kurināmā. Divi akumulatori jau spēs uzkrāt 100kW/h. Pavasarī un rudenī tas būs jau kaut kas vērā ņemams, jo patēriņš būs samazināts.No rīta iekurina un līdz vakaram patīkami silts. Tas, ka nepieciešams sistēmai divu loku slēgums ir obligāta nepieciešamība.

Re: malkas katla akumulatora shema
Autors: khe ()
Datums: 13/02/2016 19:33

Lai 80kw krāsns degšanas process spētu regulēties ar gaisa padevi, tad vismaz 500l buferi vajadzētu un ventilātoru ar apgriezienu regulāciju.

Re: malkas katla akumulatora shema
Autors: JanisJanis ()
Datums: 15/02/2016 10:05

Honeywell HM80 ir labs maisītājvārsta regulēšanas bloks, to var salikt kopā ar evohome pulti vai ar paša radio termostatu. :)

Re: malkas katla akumulatora shema
Autors: penalty ()
Datums: 23/02/2016 07:48

Tak ravee nost to lielo katlu un liecmazaku nevajadzes neko partaisiit. Tas varstins , kas ir tgd virsu turpgaitaa lielus sudus netaisa ja jau saki ka 12 dzivokli tad jau shis nemaz neatdziest bjsaik mochii. Un katls ari jataisa karstam katlam. Sudigak jau nebus. Tu stadies prieksha cik tas Tev izmaksas mazais suknits. Atpakalgaitas varsts. Servo mktors ar trisgaitnieku. Akumulators. Plus partaisisana. Un lielie diametri. Perc jaunu Astru tikai mazaku. Un nafig gazgeneraturu. Tas manas domas.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  **      **  **         **       
 ***   **  **    **  **  **  **  **    **   **       
 ****  **      **    **  **  **  **    **   **       
 ** ** **     **     **  **  **  **    **   **       
 **  ****    **      **  **  **  *********  **       
 **   ***    **      **  **  **        **   **       
 **    **    **       ***  ***         **   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727