UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Kamīna/CA piesleguma shēma
Autors: Kashelz ()
Datums: 25/04/2016 13:21

Laba diena.

Ta ka te jau foruma ir daudz infas, šo to esmu palasijies, bet daudz informacijas ir no 2009./2010. gada ar atsaucēm uz neesošiem resursiem. Interesē apkures katla slēguma shēmas, tās pareizās, šaja brīdi nerunājot par to, ka tik lētāk. Plānojot japaredz cauruļu iestrāde.

Tātad patreiz plānojas apsaiste, ka galvenais siltuma avots būs nevis apkures katls, bet gan kamīns, centrālapkures kamīns ar jaudu kopējo 24kw, uz ūdeni ja nemaldos 21kw. Māja pati ap 100m2 varētu būt rupji rēķinot ar diviem stāviem. Pirmajā stāvā plānojas siltā grīda plus radiatori un otrajā stāvā tikai radiatori, ta ka ir divslipu jumts, telpās kubatūra maza, radiatori rēķināti pirmajā stāvā 100w/m2 un otrajā stāvā ap 80w/m2. Rēķināju parejot no m2 uz m3, tadā vedā.

Vairāk interesē kamīna apsaistes sistēma, ražotājs vairāk shēmas dod slēgumam pa tiešo pie radiatoriem, bez akumulācijas tvertnēm. Bet gribu akumulāciju arī. Tātad slegumu līdzīgi ka apkures katlam, ar primāro loku kur tiek nodrošināta darba temperatūra. Tā kā vietas ir maz, viss jatasa kompakti, doma ir par divām tvertnēm, viena blakus kamīnam sienas otrā pusē + otra tvertne otrajā stāvā guļus. Kādas problēmas būtu guļus tvertnei? Vai ir kkur tepat varbut jau bijis kāds slēgums ar guļus tvertnēm, zinu ka nerekomendē tādu slēgumu, bet ta ka viena tvertne bus lejā ne īsti guļus plus otra augšā, vajadzētu visam strādāt korekti. Pie tā visa klāt vēl atsevišķu udens boileri, patreiz ir siltais udens tikai kurinot siltummuriti un krasni, attiecīgi udens krekls iemurets apkures ierice uz pašteci, bet nu doma tāda ka boileris jāmaina ar dubulto dibenu + udens čūsku iekšā ja nu izdomā perspektīvā saules kolektoru.

Var kāds var padalītes informācijā? Jāpiesēžas jauzmet skice ko aptuveni gribu panākt. Tā kā kamīnam ir liels udens daudzums iekšā, ap 100l, vai ir iespēja slēgums tāds, ka kamer nekurina, kamīnā esošais udens arī tiek izmantots kā akumulacija? Kamīns plānojas ar arējo gaisa padevi plus automatiku kas regulē gaisa padevi no lauka un slēdz iekšā/arā sūkni, ka ari ir avārijas režīmā ari aizsardzība pret pārkaršanu. Vēl kāda elektronika jadoma trīsgaitu vārstam lai to varētu noautomatizēt, bet tas jau tad būtu pie nākamā etapa. Vēl doma ir par ekonomaizeri skursteņa izejā, kur to būtu korektāk slēgt klāt.

Gan jau kko vēl aizmirsu, bet nu to tad vēl piekomentēšu.

Re: Kamīna/CA piesleguma shēma
Autors: SerViss ()
Datums: 25/04/2016 17:59

Posted by: Kashelz ()
Datums: 25.04.2016 13:21
...... Jāpiesēžas jauzmet skice ko aptuveni gribu panākt....
Lūgums painformēt arī publiku, jo šobrīd īsti neredzās ne ekonomiski ieguvumi, ne īpaši komforta uzlabojumi pēc tādas intelektuālo un materiālo līdzekļu iztērēšanas 100kvm mājiņai ar malkas apkuri.

Re: Kamīna/CA piesleguma shēma
Autors: Dzindzis ()
Datums: 26/04/2016 13:45

rekur viss labi aprakstīts atkārtoties neredzu jēgu
[www.building.lv]

Re: Kamīna/CA piesleguma shēma
Autors: Vidzeme ()
Datums: 26/04/2016 15:18

Man mājās ir akumulacijas tvertne. Ir trīsgaitas vārsts,kuram virsū uzlikts motoriņš+eletronikas vadiba piepirkta,kas to vārstu regulē ciet un vaļā,saucās Eurostar laikam,SB santehnika pirku.

Re: Kamīna/CA piesleguma shēma
Autors: Kashelz ()
Datums: 27/04/2016 02:13

Komforta uzlabojumi būs jebkurā gadijumā, jo patreiz nav nekādas apkures sistēmas centralizētas. Otrā stāvā ir 3 telpas, kas jaapkurina ar radiatoru palīdzību, kopumā 3 cilpas domājams radiatoriem un siltā grīda uz kādiem 20 m2. Uzmetu shēmu, gan jau kkas nav ka vajag, vai neesmu pareizi sapratis... vai ari nepieciešams savadāk saslēgt.

[content32-foto.inbox.lv]

Vel jautājums, vai ir iespēja sildīt silto udeni ar pašteci boilerī? Ta man tagad ir, kad udens boileris sildās no plīts. Doma ir par dubultsienu boileri. Un tur tas elements pie akumulatora domats vārsts, kas pec temperaturas atveras/aizveras, ja lielajā bunduli nav vairs siltums, lai need arā udens boileri. Tik vai vasarā, ja saule bus tur piesildijusi, siltums ar pašteci nonāks arī boilerī? Vai viss tas jataisa vienviet boierī, tā čūska.

Re: Kamīna/CA piesleguma shēma
Autors: khe ()
Datums: 27/04/2016 06:58

Plīts un boileris jāpieslēdz ar atsevišķām caurulēm pie akumulatora.

Re: Kamīna/CA piesleguma shēma
Autors: Kashelz ()
Datums: 27/04/2016 10:34

khe Wrote:
-------------------------------------------------------
> Plīts un boileris jāpieslēdz ar atsevišķām
> caurulēm pie akumulatora.
Ko tas dos? Doma tāda bija ka plītiņu ar siltummuri/pirtskalu šad tad var iekurinat un var iegut silto udeni nekurinot visu māju, ja tas vel nav nepieciešams.

Un jautajums, ka pieslēgt vēlvienu akumulatoru? Shema viss zimets pirmaja stava, kaminkrasns uz zemes, pirmā tvertne ari uz zemes 1.5m augstuma, udens boileris iekarts griestos. Otru tvertni doma otraja stava novietot, gluži ne tagad bet japaredz siena iestradat caurules, tikai kur pareizi būtu pievienot, paraleli vai virknē?

Kaminam izvads un ievads ir G1, tatad 1", ta ka ir 2 gab izvadi leja un 2 izvadi augšā, vai korektāk būtu abus šos izvadus savienot un tadejadi varetu likt lielaku caurules diametru? Vai arī priekš tiem ~20kw pietiks ari ar 1"?

Re: Kamīna/CA piesleguma shēma
Autors: khe ()
Datums: 27/04/2016 22:02

Domāju: plīti un boileri atsevišķi no sūkņa dzītājām plūsmām, lai neietekmē pašteci.

Re: Kamīna/CA piesleguma shēma
Autors: soseds2 ()
Datums: 01/05/2016 23:32

Pareizais risinājums ir atsevišķa katlutelpa, katls, siltuma akumulators-i un pareiza apsaiste ar atsevišķu līniju katrai cilpai.

Re: Kamīna/CA piesleguma shēma
Autors: Kashelz ()
Datums: 01/05/2016 23:57

soseds2 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pareizais risinājums ir atsevišķa katlutelpa,
> katls, siltuma akumulators-i un pareiza apsaiste
> ar atsevišķu līniju katrai cilpai.


Sveiks, vai vari pakomentet manu zīmējumu un kas tur ir kā nevajag vai kā būtu korekti? Lai varu panākt augstāk minēto? Vai tas ir apkures katls vai kamins, tas lietas būtību nemaina, gribu visu slēgt tā pat lai tas strādā tehniksi pareizi. Interesē arī vēl viena papildus akumulācijas tvertne, tik kā to korekti slēgt? Paralēli esošajai?

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ******   **    **  **     **  **     ** 
    **     **    **   **  **   **     **  **     ** 
    **     **          ****    **     **  **     ** 
    **     **           **     *********  ********* 
    **     **           **     **     **  **     ** 
    **     **    **     **     **     **  **     ** 
    **      ******      **     **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727