UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Kamīna/CA piesleguma shēma
Autors: soseds2 ()
Datums: 02/05/2016 12:51

Visoptimālāk būtu līnijas, kuras patērē siltumu ( radiatori, sgridas un boileris) slēgt no kolektora, katram savs sūknis. Siltuma ražotājus (katls, kamīns, plīts) slēdzam pie siltuma akumulatora, kas ir kā milzīgs hidrauliskais atdalītājs. Katru siltuma ražotāju pie sakumulatora slēdz pie atsevišķiem izvadiem.
Tas ka s akumulatori būs atsevišķi viens no otra padara shēmu sarežģītāku. Parasti slēdz paralēli (bet pēc noteikta parauga shēmas, ja ir divi blakus esoši s akumulatori).

Re: Kamīna/CA piesleguma shēma
Autors: Kashelz ()
Datums: 02/05/2016 21:59

Bet tad sanāk, ka jākurina ir ari lielā tvertne vasarā, lai tiktu pie siltā ūdens? Te ir shēmiņa kā ir tagad, kad ir iespēja tikt pie siltā ūdens iekurinot pirti vai plīti vai abus kopā. Viss darbojas uz pašteci, 1" cauruļu diametrs, sildošais ūdens ir udens kas pienāk no aukstā klāt, zinu ka nav labi, bet tad kad to uzstādija dubultsienu boileris vai boileris ar spirāli nebija pieejams. Šis ir lokāli pašu vīru metināts, vēl kalpo par spīti tam, ka tie kas to taisīja nedeva baigās ilgās garantijas.

[content32-foto.inbox.lv]

Doma bija šos abus kurināmos atstāt, lai silda dubultsienu boilerim ārējo apvalku uz pašteci, kad kamīns netiek kurināts, netiks ari tad darbināts mazā loka sūknis, lai nav jakurina visa māja, ja ir vēlme ieiet pirtī un dušā noskaloties, tas tā kā būtu loģiski. Sildīt ar elektrību tikai nebūs risinājums.

Re: Kamīna/CA piesleguma shēma
Autors: Māronkulis ()
Datums: 08/05/2016 23:07

Ja boileris sanāk kaut minimāli augstāk par akumulatoru, tad to droši var taisīt uz pašteci. Man tā senču mājās ir, nekādu problēmu. No pašas akumulatora augšas vismaz 1'' uz boilera Čūskas ieeju (tur arī automātisko atgaisotāju!!). Boilera čūskas atplūdi - uz akumulatora apakšu.
Kas attiecas uz kurināšanau vasarā - var kurināt retāk, jo var uzsildīt arī nedaudz akumulatoru, kas pārvēršas siltajā ūdenī.
Kā jau te minēja - akumulatoru izmantot kā hidraulisko atdalītāju, t.i. visi ražotāji pa tiešo pie akumulatora; visi patērētāji - pa tiešo pie akumulatora.

Divi akumulatori - tas gan man šķiet nedaudz sarežģītāk.

Lai izdodas!

Re: Kamīna/CA piesleguma shēma
Autors: kaķis-suns ()
Datums: 08/05/2016 23:20

Kāpēc visi grib sev dzīvojamajā istabā centrālapkures kamīnu? Jūs ko, gribat dzīvot kurtuvē, jo savādāk to nosaukt nevar. Idiotisma kalngals!!

Re: Kamīna/CA piesleguma shēma
Autors: Kashelz ()
Datums: 09/05/2016 00:57

Nav tik traki. Tapec vajag atbilstošu jaudu kurtuvei, lai dažās stundās var uzkurināt māju + akum. Galvenā problēma ir tajā, ka ēka ir maza, nav bijusi paredzēta centrālajai apkure un visu vajag maksimāli kompakti. Var jau izmest pirti nafig arā un tur ierīkot apkures katlu, bet ta ka kamīns ir, tikai vaļējs, neredzu jēgu to kurinat tā pat dēļ zemās efektivitātes, tīri ja ir doma ugunī paskatīties tad jā, bet ne kā siltuma avots.

Vai kāds var padalīties informācijā par vairākām akumulācijas tvertnēm? Slēgumi paralēli vai ir citi varianti? Shēmās ir kkas savādāks manīts. Doma tāda, ka otra tvertne atradīsies citā telpā.

Re: Kamīna/CA piesleguma shēma
Autors: Dzindzis ()
Datums: 09/05/2016 11:08

to kaķis-suns: Nav ne vainas kamīnam ar c/a jau 6to gadu kurinos.Nedaudz vairāk putekļu sanāk viesistabā dēļ pelnu tītīšanas bet plusi atspēko mīnusus. Ātri var māju uzsildīt,lai piemest malku nav jāiet ellē ratā, efektivitāte samērā augsta,mazāk vietas aizņem nekā apkures katls, smuks dizains pieskaņots interjeram. Šovasar pieslēgšu dabas gāzi bet tik un tā ceru šad tad kurināties ar kamīnu.

Re: Kamīna/CA piesleguma shēma
Autors: Kashelz ()
Datums: 21/06/2016 00:40

Up. Sak palikt degoši, sienā jaiestrādā caurules. Varbūt kāds dos vēl kādas rekomendācijas?

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********         **  **     **   ******  
 **     **  **     **        **  ***   ***  **    ** 
 **     **  **     **        **  **** ****  **       
 ********   ********         **  ** *** **  **       
 **         **         **    **  **     **  **       
 **         **         **    **  **     **  **    ** 
 **         **          ******   **     **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727