UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Kalizācijas sūknis
Autors: Leopolds ()
Datums: 22/05/2016 09:48

Sveiki,
Nepieciešams sūknis kanalizācijas bedrei. Sūkņi kas paredzēti netīram ūdenim teik piedāvāti plašā klāstā un daudz maz pavelkamām cenām (līdz 70 eur.). Vai šādu sūkni varētu izmantot izsmeļamās kanalizācijas akas izsūknēšanai? Jo speciālizētie fekālie sūkņi ir dārgi.

Re: Kalizācijas sūknis
Autors: Dindirin ()
Datums: 22/05/2016 10:50

Fekālajiem sūkņiem ir iebūvēti naži/dzirnavas, kas samaļ putrā visu, kas vēl nav izšķīdis. Piemēram - tualetes papīra pikučus. To daiļais dzimums reizēm paņem pusmetru, lai noslaucītu vienu pleķīti, un tad visu piku iemet podā. Jebkurš sūknis bez smalcinātāja momentā būs ciet.
Variants būtu ievietot sūkni tālākajā stūrī dziļumā, ieslēgtu sieta būrī, bet tad periodiski būs jāsmeļ ārā no bedres puscietās daļiņas, kas sietam cauri nav izgājušas.

Re: Kalizācijas sūknis
Autors: Leopolds ()
Datums: 22/05/2016 11:06

Skaidrs. Ja salaistu tās bakterijas kas visu sasmalcina un tad varētu izmantot parasto sūkni?

P.s. Jā tēma ar daiļo dzimumu zināma, dambēs ciet visu ko var aizdambēt. Kopumā sieviete ir baigais resursu patērētājs, ja sāc sarunu par ūdens vai elektro patēriņa samazināšu viss beidzas ar skandālu.

Re: Kalizācijas sūknis
Autors: khe ()
Datums: 22/05/2016 13:33

Derēs parastie sūkņi, tikai diedziņi un šņorīši tīsies virsū:) Papīri bedrē tāpat izšķīdīs... Uz smalcinātājiem arī satinas tie šnurki... Vārpstai un motora korpusam jābūt no skābju/sārmu izturīgas neržas.

Re: Kalizācijas sūknis
Datums: 22/05/2016 15:11

Neko daudz ar parastu kanalizācijas bedri izdarīt nevar, jo tajā faktiski viss ļoti vāji pārstrādājas, t.i. smagā frakcija nostājas dibenā un lēnām pārvēršas par ķēpīgu un biezu zapti, pa vidu ir ūdeņainā daļa un pa virsu peld sēnes, vēl nenogrimušie s..di un pārējie s...di. Vienīgais ko var nosūkt ar "parasto" sūkni ir ūdeņainā daļa. Dibena zapti nevar nosūkt ar parastajiem sūkņiem, tikai vakuuma, kuri automātiski nozīmē asenizācijas mucu. Tas, ka ir sūkņi, kuri samaļ, jā, bet viņi tiek galā tikai līdz brīdim, kamēr tas pasākums ir cik ne cik tekošs, ūdeņveidīgs - zaptē šie sūkņi ir bezspēcīgi.

Baktērijas ielaišana šādā bedrē ir bezcerīgs pasākums, jo baktērijas strādā tikai tad, kad notiek aerācija, resp maisīšana un gaisa iepumpēšana. Tieši tāpēc eksistē bioloģiskās attīrīšanas iekārtas, kuras novērš visas augstākminētās problēmas. Šajā akā galaprodukts ir dūņas, kuras ir pilnīgi vienmērīgas substances un ļoti ūdeņainas, tās var izsūkt ar jebkuru iegremdējamo 25eur lētuci, kurš paredzēts netīram ūdenim.

Re: Kalizācijas sūknis
Datums: 22/05/2016 15:17

Turklāt - visas frakcijas (zapte un ūdeņainais) parastajai kanalizācijai ir vidē ne pārāk labas, jo nav pārstrādājušās un pilnas ar visādām sliktām lietām. Tādu dobē liet nevar un vispār normāli tādas utilizē ar asenizāciju un aizved uz pilsētas attīrīšanas iekārtām, kurās tās pārstrādājas ar tām pašām dūņām, jo šīs iekārtas ir tās pašas bioloģiskās attīrīšanas iekārtas tikai daudz lielākas.
Savukārt, bioloģiskajai attīrīšanas iekārtai gala rezultāts ir salīdzinoši labs un lietojams kā mēslojums. Varbūt gluži dārzeņu dobē nevajadzētu lietot, bet košumkrūmiem un tamlīdzīgām lietām tas ir labu labais.
Tātad, ja gribi dzīvot kā šajā gadsimtā, tad liec vai nu bioloģisko vai arī sauc asenizatoru.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.