UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 5
Re: Pieslēgties radiatoriem bez metināšanas
Autors: pip ()
Datums: 19/06/2016 19:01

Vilni Tu pats neesi kko uztveeris. Pec texta looti skaidri saprotami. Viena istaba silta grida. Tatad viens loks. Uz kura sezh silta gridas suknis. Maja vispar 50m2. Kur Tu esi izravis . Ka bus siltas gridas kolektors ar kapilaru on/off. Tas ta pat bus vala 60 % visa laika.

Re: Pieslēgties radiatoriem bez metināšanas
Datums: 19/06/2016 23:38

60% nebūs vaļā, jo grīdai vajag mazu temperatūru - 60% būs vaļā, ja grīda barosies no apmēram kādiem 35-40 grādiem. Ja barošanās notiek pie 60 grādiem, tad tur attiecīgi % būs krietni mazāks. Nu var nelikt kapilāru, var likt citu slēgumu - kapilārs ir lētākais un vienkāršākais. Lietas būtību tas tik ļoti nemaina. Ja telpu var uzsildīt ar radiatoru, tad to noteikti var uzsildīt ar grīdu - siltuma patēriņš kw ir tas pats. Pievienojuma vietām protams ir nozīme, lai pienāk siltais un aukstais aiziet savā vietā.

Re: Pieslēgties radiatoriem bez metināšanas
Autors: Praktiķis ()
Datums: 19/06/2016 23:57

Galīgi neesmu speciālists šajā jomā,bet pieslēgums pie stāvvada man šķiet vienīgais pareizais,turklāt padeve jāslēdz nedaudz augstāk par atpakaļgaitu,tad sūknis uz siltajām grīdām neietekmēs ne caurplūdes ātrumu caur katlu,ne pārējās sistēmas balansu,jo stāvvadā neveidosies retinājums,pat vairāk-caurplūdes ātrums caur katlu var samazināties,jo nedaudz tiks dzesēts stāvvads. Teorētiski par kādu grādu temperatūra katlā var pacelties,kas nemaz nav slikti.

Re: Pieslēgties radiatoriem bez metināšanas
Autors: khe ()
Datums: 20/06/2016 00:06

5cm...

Re: Pieslēgties radiatoriem bez metināšanas
Autors: Lrok ()
Datums: 20/06/2016 08:51

Tad jūs tomēr iesakat slēgties klāt tai trubai kas iziet uz augšu no katla? Ja radiators ne siltā grīda tad tas pats?

Re: Pieslēgties radiatoriem bez metināšanas
Autors: Lrok ()
Datums: 20/06/2016 12:55

Un ja var lūgt vienkāršiem vārdiem izskaidrojiet kād ir pamatojums slēgumam pie stāvvada?
Man jau liekas ūdens sistēmā ir tik cik ir, lai jaunais atzars rinķo, bet katlā ūdens uzsilst un ceļas uz augšu tā vietā nāk cits.

Re: Pieslēgties radiatoriem bez metināšanas
Autors: Praktiķis ()
Datums: 20/06/2016 16:53

Uzmanīgi vēlreiz vis jāpārlasa-loti saprotami un pamatoti diskutēts. Pēc manas saprašanas -ja liek sūkni siltajām grīdām, vajadzīgi divi virknē slēgti kapilārie termostati-viens pie stāvvada,lai sūknis nedzenā pa grīdu auksto ūdeni,bet otrs atgaitā,kas atslēdz sūkni pie max. iestatītās temperatūras. Vai ir cits risinājums ko es nesapratu?

Re: Pieslēgties radiatoriem bez metināšanas
Datums: 20/06/2016 19:46

Manuprāt pietiek ar vienu kapilāro, kur vārstu ieliek pie karstās ieejas, tad kā turpinājums seko kolektora imitācija (resnāka caurule, kurā pievienojas grīdas atgaita. Šajā caurulē grīdas atgaita uzmiksējas uz karsto. Tad seko sūknis, tad atkal miniatūra kolektora imitācija, kurā pievienojas grīdas turpgaita un caurule beidzas kā atgaita sistēmā. Zonde pievienojas pie grīdas turpgaitas.

Attiecīgi - sūknis griež visu laiku un dzen tikai grīdas loku iekšienē. Kad turpgaitā zonde konstatē par maz t, tad atveras termostats no siltumtrases un piešpricē karsto, kurš nomiksējas ar atgaitu grīdai un līdz zondei nonāk vajadzīgā t, tad termostats atkal aizveras un grīda cirkulē, kamēr atkal vajag papildus siltumu no sistēmas.

Re: Pieslēgties radiatoriem bez metināšanas
Datums: 20/06/2016 19:52

Īsti jau nav vajadzības pēc vēl vienas vadības lai izslēgtu sūkni - apkures sezonā, ja nepietiek siltums, tad viņš nepietiek visā namā un ir jākurina. Bet nu var protams uzlikt arī tādu vadību no stāvvada, ja grib, lai atdzisušā sistēmā veltīgi sūknis nestrādātu.

Re: Pieslēgties radiatoriem bez metināšanas
Autors: pip ()
Datums: 20/06/2016 21:55

Ja silta grida dos ara 35 gradi vai ari vienalga cik. Un iespricesies atpakaljgaita resnaja stojaka. Kas ir pashplusma. Un ja temperatura bus katla zem 60 vai 70 tad sajaucoties sim abam temperatura.. pashtece enotiks. Jo pashtecee udens et uz augshu kad sakas rasas punkts 58 gradi. Ja bus zem tad kritis leja. Un iespejams(pashi ziniet).... bet labak jau bus neka no zara nemt.

Pašreizējā: 4 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         **    **  ********  ********  **     ** 
 **    **   ***   **  **        **        **     ** 
 **    **   ****  **  **        **        **     ** 
 **    **   ** ** **  ******    ******    ********* 
 *********  **  ****  **        **        **     ** 
       **   **   ***  **        **        **     ** 
       **   **    **  ********  ********  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727