UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Cirkulācijas sūknis apkures sistēmai ar pašteci.
Autors: apkurejuris ()
Datums: 09/07/2016 01:33

Labdien! Situācija tāda, ka 120 kv.m vienstāvu privātmājā, ir apkures sistēma, kura darbojas ar gravitācijas, pašteces principu. Bēniņos atrodas vaļējs izplešanās trauks, bet apkures telpā parasts 25 kw čuguna katls. Diemžēl esmu novērojis, ka pašteces sistēma vairs pilnvērtīgi nedarbojas un siltums vienmērīgi neizplatās pa visiem radiatoriem (pagājušo gad sistēma jaukta ārā, skalota, mainīti posmi, iespējams zuduši kritumi laika gaitā utml). Esmu iecerējis iegādāties cirkulācijas sūkni, taču vēlējos painteresēties, vai to ir iespējams izmantot šādai, ar vaļēju izplešanās trauku, esošai sistēmai.. ja jā, tad, kādu izvēlēties un kā būtu šis sūknis jāvieno, lai elektrības pazušanas gadījumā darbotos paštece (māja atrodas dziļos laukos, kur elektrības pazušana nav retums) ? Pagaidām ideja ir pie katla, atpakaļgaitas caurulē likt pretvārstu, kuram paralēli pielikts cirkulācijas sūknis. Zinu, ka eksistē daudz citu efektīvāku variantu un šīs sistēmas aizvietošana ar jaunu būtu ideāls variants, taču diemžēl apstākļi piespiež budžeta variantu un tādēļ pāreja uz mūsdienīgām iespējām jāveic pakāpeniski. Vēl viens jautājums ir par to pašu izplešanās trauku, parasts bundulis, ne siltināts, ne kas. Jautājums, vai nepieciešams šo trauku siltināt un ko darīt ar iztvaikošanu, jo kā saprotu, tad nekādu vāku šim traukam likt nevar, ja jau sistēma ar vaļēju izplešanās trauku. Varbūt ir kādi labi ieteikumi, kā par lētām naudām vēl uzlabot šo pašu, veco sistēmu?

Re: Cirkulācijas sūknis apkures sistēmai ar pašteci.
Autors: pip ()
Datums: 09/07/2016 15:23

Sveiki. Ir nacies gravitacijas sistema neko neparbuvejot mainit katlu uz granulu katlu ar mazo loku un lielo loku esoshaa sistema izmainit tikai pieslegumus pie katla. Tika likts suknis mazaja loka un lielaja loka un beninos salieta ella lai neaizsalst un neveidojas vizni. Bija janoregule sistema ta lai iesledzoties sukni neveidotu lielaku spiedienu par 0.6bar. Sukni bija jaunie dauzpakapju.

Re: Cirkulācijas sūknis apkures sistēmai ar pašteci.
Autors: soseds2 ()
Datums: 12/07/2016 20:33

Sūkni pašteces sistēmai liek uz apvada. Un pretvārstu liek uz atgaitas pirms ieejas katlā paralēli jaunajam sūknim uz apvada. Izplešanās trauku var atstāt to pašu vai mainīt uz slēgtās sistēmas izplešanās trauku.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   **     **  ********  **    ** 
 **     **  **     **  **     **  **        ***   ** 
 **     **  **     **  **     **  **        ****  ** 
 **     **  ********   **     **  ******    ** ** ** 
  **   **   **     **   **   **   **        **  **** 
   ** **    **     **    ** **    **        **   *** 
    ***     ********      ***     ********  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727