UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Kombinētais boileris un cietā apkure.
Autors: JaanisO ()
Datums: 04/09/2016 14:08

Tā esmu zaļš visās šajās gudrībās.

Tātad ir siltās grīdas ar cietās apkures katlu (Viadrus ar 6 sekcijām) un 2i loki, lielais pa grīdām, mazais caur boileri, kurš taisa silto ūdeni. Šis boileris arī ar elektrību ir sildāms.

Ir kloķis kas pagriež vai nu abus lokus vienādi vai lielo samazina līdz stāvoklim, ka ir tikai mazais - ja nu gribās kurināt tikai silto ūdeni.

Ir 2i sūkņi kas dzen ūdeni pa lokiem.

Tas ko es īsti nesaprotu... kā tagad, ka ikdienā es nekurinu (vienīgi aukstajās dienās) ar malku, bet silto ūdeni gribās. Tātad turu ieslēgtu elektrību. Bet man liekas, ka ja darbojas sūkņi un es siltu ar elektribu, tad elektrība caur mazo loku silda dziestošo udeni visā pārējā sistēmā. Pat ja es nogriežū lielo loku nost, sanāk ka ar elektrību apsildu vēl ūdens daudzumu kas katlā, jo sūkņi tak ūdeni dzen no katla, kas jau atdzisis uz boileri, kuru silda elektriba. Sanāk elektrības tērēšana?

Vai tas nozīmē, ka sūkņus arī slēgt nost, ja gribas tikai silto ūdeni bet nekurina?


Un otrs lielais jautājums ir. Šajā sistēmā vājā vieta ir elektrība, jo ja latvenergo vai sadales tīkli vai kāds č p noslēdz elektrību, tad sūkņi apstājas un ja tas ir ziemā, kad katls kurās pilnā jaudā, tad var kaut kas slikts notikt sistēmā? Saprotu ir jādzēš katls nost, tjipa jāpiegriež skābeklis un jācer ka nodzisīs pirms drošības ventiļi aizlido.

Tad nu jautājums, vai ir vērts un ja jā, tad kādu elektro ģenerātoru piepirkt šitādai uzpariktei kāreiz tādam gadījumam, lai vismaz sūkņus var turpināt darbināt?

Re: Kombinētais boileris un cietā apkure.
Autors: pip ()
Datums: 04/09/2016 15:13

Tu tach ta pat nepirksi termo palaidejus. Ta ka rauj vien ara.

Re: Kombinētais boileris un cietā apkure.
Autors: kkk ()
Datums: 04/09/2016 18:10

Ar mazo loku parasti gan saprot kautko citu.

Kapēc darbojas sūkņi, kad silda ar elektrību? Lai elektrība nesildītu lieku, ir jāpārtrauc jebkādā no veidiem cirkulācija boilera čūskā - aizgriežot kādu ventili, vai "pagriežot kloķi" tā, lai uz boileri nekas neiet.

Katla aizsardzībai vajag nevis ģeneratoru, bet gan UPS, kas nodrošinās, ka turpinās cirkulācija caur katlu.

Re: Kombinētais boileris un cietā apkure.
Autors: soseds2 ()
Datums: 08/09/2016 23:15

Ja boileri silda ar elektrību, tad jāslēdz sūkņi ārā.

Re: Kombinētais boileris un cietā apkure.
Autors: kkk ()
Datums: 09/09/2016 07:26

Man arī ar izslēgtiem visiem sūkņiem sildot boileri ar elektrību notiek cirkulācija, palīdz tikai ventiļa aizgriešana. Nevajag aizmirst, ka jāaizgriež tikai viens.

Re: Kombinētais boileris un cietā apkure.
Autors: ibm ()
Datums: 09/09/2016 10:48

Pievienojos klubiņam, pašam kombi boileris un malkas katls. Neiedziļinoties konkrētās apkures shēmās, kad sildi boileri ar elektrību:

1) Protams, visus sūkņus ārā, citādi jauki un mazefektīvi sildīsi ar boilera silto ūdeni citas apkures sistēmas daļas un būs lieks elektrības patēriņš;

2) Lai pilnībā novērstu cirkulāciju boilera kontūrā (kas mazliet notiek arī tīri fizikāli, siltajam ūdenim gribot celties uz augšu), protams jānoslēdz boilera kontūrs, bet TIKAI VIENĀ GALĀ! Otrs gals jāatstāj vaļā, jo šķidrums gribēs izplesties/sarauties atkarībā no temperatūras. Pats reiz stulbuma pēc biju vasarā aizgriezis abus galus un tikai izspiests (izārdīts) automātiskais atgaisotājs, kas laimīgā kārtā boilera kontūra bija ielikts...

Attiecībā uz katla sūkņa "backup", man ir primitīvs, neautomatizēts variants; lietots auto aķis plus pārveidotājs uz 220V. Tā kā nekad neatstājam katlu pilnās burās, kad braucm/ejam prom, tad elektroapgādes pārtraukuma gadījumā vnk pārmetu klemmes un pārštepselēju sūkni. Tas arī viss. Nevajag jau diennakti kurināt, kritiski ir kādu stundu-divas, kamēr izdeg kārtējā malkas porcija, pēc tam jau katls pa gaisu neaizies, ja arī kas.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  ********  **    **  **     ** 
 **     **  **     **  **        ***   **  **     ** 
 **         **     **  **        ****  **  **     ** 
 ********   **     **  ******    ** ** **  ********* 
 **     **   **   **   **        **  ****  **     ** 
 **     **    ** **    **        **   ***  **     ** 
  *******      ***     ********  **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727