UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Elektroinstalācija caur bēniņiem.
Autors: Cepis ()
Datums: 07/09/2016 15:09

Sveiki! Ir veca lauku māja, guļbūve, kurā plānojam nomainīt elektroinstalāciju. Ļoti kārdinošs liekas variants uzlikt sadali aukstajos bēniņos, jo ievads mājā ienāk bēniņos. Būtu ļoti ērti savilkt vadus no sadales pa bēniņiem un vertikāli nolaist lejā caur griestiem katrā istabā. Tālāk istabās varētu izvilkt jau retro stilā virsapmetuma elektroinstalāciju. No dizaina viedokļa sanāktu smuki un tīri, nebūtu lieki "trānzītvadi" istabās. Bet māc šaubas tā bēniņu daļa, kā lai droši savilkt instalāciju pa neapkurinātiem bēniņiem, ņemot vērā, ka tur būs beramā ekovate un arī grauzēji var gadīties. Vai tā vispār var darīt?

Re: Elektroinstalācija caur bēniņiem.
Autors: hm ()
Datums: 07/09/2016 16:03

ja sadale un korķi bēniņos, tad kad tos izšauj, jālien uz bēniņiem (pa tumsu ar svecīti). Bet no otras puses necik bieži jau neizšauj

Re: Elektroinstalācija caur bēniņiem.
Autors: rbm ()
Datums: 07/09/2016 17:02

kas traucē sadali telpā pie griestiem, visus kabeļus no sadales uz beniņiem, tad atpakaļ lejā jau pa smuko kā ir vēlme. atkrīt ložņāšana pa bēniņiem.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Elektroinstalācija caur bēniņiem.
Autors: qwertyuiop ()
Datums: 07/09/2016 21:21

Zhurkaam pa "prieku" ieliec metaala gofraa tos vadus un elektrificee laimiigs. Kautkas tamliidziigs kaa piem shinii linkaa

[volt.lv]

Re: Elektroinstalācija caur bēniņiem.
Autors: Aldiss ()
Datums: 07/09/2016 23:11

Un pluss izmanto noplūdes automātus, nevis vienkāršos drošinātāju par pusotru eiro. Sausās bēniņu koka konstrukcijās noplūde maz ticama, toties lejā, atvainojiet par izteicienu, varēs droši čurāt rozetē. Šovasar es pagalmā, stāvot ar basām kājām uz slapjas zemes, ar metāla lejkannu labi salaistīju puķēs ievietoto pagarinātāju. Neko nesajutu, bet noplūdes automāts gan nostrādāja momentāni.

Re: Elektroinstalācija caur bēniņiem.
Autors: Cepis ()
Datums: 09/09/2016 17:35

Kā pareizāk būtu laist vadus bēniņos, vai var laist viņus pa grīdu iekš siltinājuma vai tomēr celt augstāk tuvāk spārēm ārpus siltinājuma?

Vēl jautājums par tiem pītiem vadiem. Ir kaut kur dzirdēts ka pie vienādas strāvas virsapmetuma vadus var ņemt plānākus. Jo skatos sortimentā tie sākas no 0,75 šķērsgriezumā. Vai pareizi saprotu ka ar 0,75 mūsdienu apgaismojumam varētu pietikt. Rozetēm varētu būt ok no 1,5?

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.