UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Pagraba drenāžas bedre
Autors: arre ()
Datums: 14/09/2016 14:53

Nupat jūtūbē apskatīju video, kur vīri ierīkoja pagrabā drenāžas aku. Respektīvi - izdauzīja grīdā caurumu, izraka aptuveni metru dziļu bedri, kurā ievietoja ģeotekstilā iepakotu sacaurumotu plastikāta toveri. Tajā toverī saukārt elektrisko sūkni ar pludiņu a la tualetes skalojamai kastei. Respektīvi kā bedre zem grīdas sasniedz noteiktu līmeni - tā ieslēdzās pumpītis un nosūknē lieko.

Jautājums - vai tas varētu palīdzēt manā gadījumā?
Man zem mājas neliels pagrabs - seno laiku būve, kaļķa javas lējums uz laukakmeņiem. pagrabs stipri mitrs neskatoties uz ventilāciju. gruntsūdens visvairāk sūcas aptuveni 40 cm joslā virs pagraba grīdas. hidroizolācija nesanāk (piebūves dēļ pieejama tikai viena pussiena), kā arī ārējā drenāža tādā dziļumā nav reāla. kopš būves pirmssākumiem pagrabā ir 15.cm dziļa izbetonēta bedre, no kuras paštecē aiztek pagrabā ienākošais ūdens.

Re: Pagraba drenāžas bedre
Autors: khe ()
Datums: 15/09/2016 08:37

Ja smilts grunts, tad var nosēdināt kopējo līmeni, ja mālaina, tad ūdens plūdīs no tās puses, kur plūst, tikai savākt izdosies ta'jā akā. Var līdzēt ārējā drenāža pilnā dziļumā, ja ir kur aizvadīt, vai arī ar pārsūknēšanu...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.