UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: paštece +piespieducirkulācija
Autors: Aldiss ()
Datums: 12/10/2016 07:47

UPS kā aizsardzības mehānisms pret katla uzvārīšanos neder. Es tiem neuzticos nemaz - darbā apkalpojam pāri pa 1000 mazajiem upsiem kas ir pie datoriem, rūteriem un kases aparātiem. Brīžiem šķiet, ka labāk būtu, ja to nebūtu. Elektrība no tīkla ir, bet dēļ beigta UPS pa vidu dators nestartējas.

Re: paštece +piespieducirkulācija
Autors: Rx ()
Datums: 12/10/2016 10:00

Ar UPS iznāk arī "darboties" Apkalpē ir vismaz 50gab.....Īsi sakot ir tā: Viens ir akumulatora stāvoklis, beigts, vecs, izlādējies, uzpūties, tek, iesprādzis... sū kopš "dzimšanas" un t.t.t.t Otrs ir UPS algoritms darbam: Viss itka elementari: Pazuda tīkla spriegums, klikš, un UPS sāk savu darbu. No akumulatora tiek ņemta maksimālā strāva, lai uzturetu uz UPS izejas spriegumu, pie pases atļautās slodzes. Un strāva no 12, vai pat 24V akumulatora nav mazā! Ka piemērs: 10A- 120W pēc vienkāršotas matemātikas. 240W, jau 20A!!! Un vēl: Ir tā, ka UPS ražo tīkla aizvietosanas spriegumu un strāvu, tik ilgi, kamēr uz akumulatora ir UPS shēmā uzstādītais minimālais spriegums uz akumulatora. Kau kur ap 11V. U tad izslēdzas, jo akumulators tukšs. Un tad, pēc kāda ilgāka vai īsāka laika parādās tīkla spriegums....Un kas notiek? UPS būtu japalaižās...bet bieži, nēkā! UPS pārbauda akumulatoru, palaiž iekšējo shēmu tikai tad ja akumulators vēl skaitās dzīvs...un slodze ir piemērota UPS un akumulatora stāvoklim. Ja slodzē ir elektroniskie barošanas avoti, tad starta strāva var būt tik liela, ka UPS uztaisa "krik" un nepalaižās....Ar roku var izdoties palaist. Tāpat UPS ir shematiski tik saspiesti taupības nolūkā, ka akumulators ir lielā siltumā un tā mūžš ir īss...pat 2 gadi tikai. Un, pērkot akumulatoru, ne vienmēr redzams tā ražošanas laiks...Pērkam kā jaunu, nopērkam...vecu! tāpat to kvalitāte ir dažāda. Kaut vai nosveriet un sapratīsit, kas tajā iekšā...tikai ne svins!

Re: paštece +piespieducirkulācija
Autors: Praktiķis ()
Datums: 12/10/2016 17:37

Man gan liekas,ka vis tiek nevajadzīgi sarežģīts. Kas tad traucē pagarināt stāvvadu un atpakaļgaitu atvilkt līdz katlam? Ir redzētas pašteces sistēmas kur pirmais stāvs tiek barots pirmais-ar domu siltums celsies augšā. Mājā ar šādu sistēmu arī kādreiz esmu dzīvojis. Sabalansēt sistēmu nav nemaz tik sarežģīti bez visādiem ventiļiem un pričindāļem. Pašteces sitēma balansējas ar cauruļu kritumu. Jaunizveidotajai sistēmai radiatorus pagaidu variantā noliek uz klucīšuiem-ja vajag paceļ augstāk,ja ne palaiž zemāk. Arī esošajai pirmā stāva sistēmai-kas traucē pamainīt radiatoru augstumu. Saliekot ventiļus var panākt to pašu. Var likt arī parastos ventiļus,tikai vienreiz noregulējot,tos nevajadzētu vairāk aiztikt-pašam šādi ventiļi sistēmā kalpo itin labi.

Re: paštece +piespieducirkulācija
Autors: khe ()
Datums: 12/10/2016 23:12

Pārcel izplešanās trauku uz augšu pie 2trā stāva griestiem, no stāvvada padod uz radiatoriem, atgaitu savāc kopā un nolaid lejā uz kopējo atgaitu caur aizbīdņa ventili, pirms katla atgaitā iemetini liela izmēra klapītes pretvārstu, kam paralēli ieliec sūkni(pareizāk būtu - sūkni ar mazā loka termostatu un mazo loku uz turpgaitu). Ja gribi slēgtu sist, tad izplešanās trauka vietā augšā atgaisotāju, lejā uz atgaitas izplešanās trauku un protams, drošības grupu pēc katla turpgaitā. Esošā paštecē likt upsi uzskatu par neracionālu pasākumu...

Re: paštece +piespieducirkulācija
Autors: soseds2 ()
Datums: 15/10/2016 20:23

Mishinsh, speciālisti tālu jāmeklē...:)

Re: paštece +piespieducirkulācija
Autors: Mishinnsh ()
Datums: 17/10/2016 12:28

khe
Jūs varbūt par kautkādām naudiņām reāli dzīvē varētu sīkāk izskaidrot un parādīt ko un kā darīt? Ja kas es dzīvoju Iecavā..

Re: paštece +piespieducirkulācija
Autors: soseds2 ()
Datums: 17/10/2016 19:19

Ļoti patīkami, es no Āgenskalna. :)

Re: paštece +piespieducirkulācija
Autors: khe ()
Datums: 19/10/2016 07:27

Ja nav steidzami tad tas ir iespējams, 12kkhe()gmail.com

Re: paštece +piespieducirkulācija
Autors: soseds2 ()
Datums: 19/10/2016 16:27

Mans nr: 29589722

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         ********   **      **  **     **  **     ** 
 **    **   **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
 **    **   **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
 **    **   **     **  **  **  **  *********  **     ** 
 *********  **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
       **   **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
       **   ********    ***  ***   **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727