UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Ūdens sūknis seklam urbumam
Autors: Dizis ()
Datums: 14/11/2016 17:02

Urbums 9m, ūdens līmenis no zemes virsmas, statiskais 0,3m, dinamiskais - 0,4m, attālums līdz mājai 10m, debits - 0,8l/s, īpatnējais debits 8,0l/s/m. Mājā 4 cilvēku ģimene ar retām vannas izmantošanas reizēm un karstā ūdens boilderi. Baseins nav un nebūs.

Biju iedomājies likt automātisko sūkni Grundfos MQ 3-45, tomēr kungs akveduktā biedēja, ka šis varot kārties, jo tam ir 1l/s paredzētā ražība. Ieteica dziļurbuma sūkņus, kuri ir par kārtu dārgāki.

Kāda ir pieredze ar šiem sūkņiem, kāds ir sev licis šādu, vai līdzīgus "gudros" sūkņus mājai?

Re: Ūdens sūknis seklam urbumam
Autors: khe ()
Datums: 14/11/2016 18:37

Es to neizprotu, vai kā? Gudrais sūknis paredzēts, lai noturētu vienādu spiedienu pie dažāda patēriņa. Aiz sūkņa ieliec ierobežojošu ventili(regulējamo aizbīdni), ko pieregulē uz 0,8l/s. Kā mājā tērēsi vairāk, tā kritīs spiediens. Vai arī liec kārtīga izmēra spiedkatlu un piežmiedz parasto sūkni uz tiem 0,8l/s.

Re: Ūdens sūknis seklam urbumam
Autors: pip ()
Datums: 14/11/2016 19:22

Ar tadu debitu. Udens pats naks majas iekshaa.bez sukna. Sukni tur minimalu. Lai tikai no virsmas nonemtu. Deretu ari kaut pludina suknis pagaidu varjantaa....tas taa ieskatam. Ta ka neko dargu tur nevajag.

Re: Ūdens sūknis seklam urbumam
Autors: Dizis ()
Datums: 14/11/2016 20:29

Onkulis mani biedēja, ka tas neesot nopietns ūdens ieguves avots, un ka sūknis metīšot erroru.
Nomierinājāt, tad varēšu palikt pie tā gudrā Grundfos MQ.

Re: Ūdens sūknis seklam urbumam
Datums: 14/11/2016 21:36

Šis ir, kluss un rāžīgs. Gandrīz ka to nedzird. Bet viņam pašam ir iebūvēts mikro spiedkatls, kurš vienā mājā tā gļūkoja. ka nēkadi negribēja stādāt ar paralēlu spiedkatlu. Pārāk gudrs, uz spiediena maiņam( pat kaprīzs), iekšā visādas aizsardzības. Vispār sev tādu gribēju likt, bet pārdomāju. Man patīk, ka ir normāls spiedkatls.

Re: Ūdens sūknis seklam urbumam
Autors: pip ()
Datums: 14/11/2016 23:34

Uzliec lielaku spiedtrauku nevis minimalo 8litri, bet 50. Un suknis slegasies retak.

Re: Ūdens sūknis seklam urbumam
Datums: 15/11/2016 08:28

Es jau teicu, ka šis sūknis nav parastais, lētais un vidējais gals, bet diezvan dārgais gals ap 400 Eur un tājā veidojas kaut kāda fizika starp abiem spiedkatliem( iebūvētā 1 l un ārējā 50 l) . Kaud kāda savienoto trauku fizika ko gudrā elektronika nespēj sagremot. Tieši tāds 50 l jau tika likts un abi kopā nestādāja. Un nu MQ 3-45 sūknis nu jau vairākus gadus guļ šķūnī neizmantos.

Re: Ūdens sūknis seklam urbumam
Autors: khe ()
Datums: 15/11/2016 10:31

Energoefektīvāks, es spriežu, ir parastais sūknis ar normāla izmēra hidroforu, kas ieslēdzas, uzpumpē spiedienu un izslēdzas, ja nu vienīgi tam gudrajam var mazā trauka vietā pielikt normālu. To gan es tikai minu, kā iespēju, ko neesmu pārbaudījis.
Vai tas 50l tika likts tieši pēc, vai gabaliņu tālāk, ar kāda diam savienojumiem?

Re: Ūdens sūknis seklam urbumam
Datums: 16/11/2016 08:17

Mazais trauks ir nomaskēts un noslēpts kopējā plastmasas korpusā. 50 L tika likts apmēram 1m no sūkņa un nestrādāja kā gribētos. Mūsu tirgoņi arī nebija tik gudri, lai šādu lietu izskaidrotu. Balsoju par parasto sistēmu.

Re: Ūdens sūknis seklam urbumam
Autors: binary ()
Datums: 16/11/2016 08:47

Citāts no [www.thaivisa.com]
Quote

I have been in contact with Grundfos in both Sweden and Denmark and they say the same, 'do not fit an extra bladder tank on this pump'!

Pēc visa spriežot, konkrētais sūknis ir paredzēts darbam "on demand" (t.i., cik konkrētā brīdī tērē, tik arī pumpē). Pieļauju, ka visi sūkņi ar iebūvētajiem hidroforiem ir paredzēti šādam režīmam. Tas iebūvētais hidrofors ir paredzēts nevis ieslēgšanās reižu skaita samazināšanai kā tas ir "lielā" hidrofora gadījumā, bet lai samazinātu ieslēgšanās/izslēgšanās skaitu sīkas ūdens noplūdes gadījumā (piemēram, šķirba kādā cauruļu savienojumā vai caurums dārza šļūtenē). Iebūvētais hidrofors viņam ir priekš ~400ml ūdens.

Kāds varētu pakomentēt, kā tiem "gudrajiem" sūkņiem ir ar ilgmūžību. Skaidrs, ka lielos hidroforus liek, lai samazinātu sūkņa ieslēgšanās reižu skaitu, jo tās ieslēgšanās reizes sūkni pamazām nokauj. Nav gadījumā tā, ka gudrajiem sūkņiem ieslēgšanās ir daudz maigāka un saudzīgāka, līdz ar ko ieslēgšanās reižu skaita samazināšana zaudē jēgu? Ņemot vērā, ka tas Grundfos MQ 3-45 ieslēdzas jau pie patēriņa ~1 litrs minūtē (0.3 gpm pēc ASV mērvienībām), grūti noticēt, ka viņš visu laiku strādā ar pilnu jaudu…

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  **     **  **     **  **     ** 
 ***   ***   **  **    **   **   **     **  **     ** 
 **** ****    ****      ** **    **     **  **     ** 
 ** *** **     **        ***     **     **  ********* 
 **     **     **       ** **     **   **   **     ** 
 **     **     **      **   **     ** **    **     ** 
 **     **     **     **     **     ***     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727