UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Viessmann katla regulēšana
Autors: ggatis ()
Datums: 26/11/2016 08:25

Labdien vai šeit būtu kāds kas varētu noregulēt Viessmann Vitogo 150 malkas gāzģenerācijas katlu, jo viņš man klepo atpakaļ(ar tiem sitieniem viņš man pat atsit vāļā klapi šīberi gāzes kamerai vai kā viņu tur sauc) , un visa katlene ir dūmos. malka sausa 3gadi žavēta pasmalka gan alksnis pārsvarā.
Kādai jābūt liesmai sadekšanas kamerā
Un malkas patēriņš ari ir liels šajaā siltajā laikā, 8,5 steri šogad māja labi siltināta 170kvadrāti.

Re: Viessmann katla regulēšana
Autors: Dindirin ()
Datums: 26/11/2016 10:09

Esmu vēl tīri pazaļš viessmann malkas gāzģen. katla lietotājs. novērojumi liecina, ka katls mēdz klepot, ja kurtuve nav pilnībā piekrāmēta ar malku. Tad veidojas lielas gaisa kabatas, kas kurināšanas sākumā mēdz piepildīties ar deggāzi un "sprāgt". Smalka malka arī ir pie vainas, jo ģenerē lielu liesmu (daudz gāzes) jau tad, kad vēl katls ir auksts un ogļu nav. Līdz ar to arī sanāk klepošana.

Mēģini malku krāmēt kā instrukcijā teikts - apakšā kārta šķilas, tad smalkie, tad nedaudz papīra, un pa virsu šķilas. pārējo smalko tad liec pašā augšā, bet aizdedzini tikai apakšējo papīru

Re: Viessmann katla regulēšana
Autors: Jānis Zomerfelds ()
Datums: 26/11/2016 10:58

Youtube ir pilns ar liesmu kādai jābūt degkamerā. Ja katls jau kādu laiku darbojas, tad paskaties vai skurstenis nav ciet. Šonedēļ biju pie viena aizbraucis. Klepo, nevelk, attaisu skursteni un tur puse cauruma līkumā ciet. Iztīrīja, aizgāja, ka pagales pa skursteni rāva laukā. :)
Ja durvis ir ciet, tad klepojot dūmus ārā izsist nevar. Augšējo šīberi ciet un apakšējo vaļā. Tad ir jāaizdegas gāzei degkamerā un tad ar apakšējo šīberi nedaudz var koriģēt liesmas lielumu.

Re: Viessmann katla regulēšana
Autors: SerViss ()
Datums: 26/11/2016 11:00

Ja sistēma ir bez siltuma akumulatora, ar pārāk jaudīgu katlu un dedzināšana tiek bremzēta, tad smalka malka varētu būt galvenais iemesls, jo rupju kluci pārskaldot uz pusi klāt nāk divas plaknes, kas gāzu izdalīšanās virsmas laukumu un intensitāti gandrīz pusotrkāršo salīdzinājumā ar rekomendēto.
Vai nu jādedzina nonstopā ar palielinātu (sabalansētu ar gāzu izdalīšanos) vilkmi (ja ir siltuma akumulators), vai jāgādā rupja malka.

Re: Viessmann katla regulēšana
Autors: Jānis Zomerfelds ()
Datums: 26/11/2016 11:05

Ja katls ir no Rīgas uz Talsu pusi, tad pa ceļam garām braucot varu apskatīties, kas tur notiek vai nenotiek. 29135508

Re: Viessmann katla regulēšana
Autors: ggatis ()
Datums: 26/11/2016 11:28

Atrodos Cēsu pusē, akulumātors ir 3 tonas, klepojot dumus sit gar ventilātoriem un skusteņa savienojumiem.
šiberis degkamerai nav, Klepošana sakas kad jau uzsilis un ventelātori kas puš primāro gaisu jau grib uzpūs pa jaunam gaisu

Re: Viessmann katla regulēšana
Autors: ggatis ()
Datums: 26/11/2016 11:43

man liekas ka pa daudz ir saražotas gazes (dūmi) kas nespēj aizdegties jo atverot apakšējās durtiņas veļas ārā ritīgi biezi dūmi.
aukšējā kamerā visa malka ritīgi deg.

Re: Viessmann katla regulēšana
Autors: pip ()
Datums: 26/11/2016 12:21

Zinu ka wiesmann ir atmaksajis naudu atpakal par katlu gazgeneracijas. Kuru saimnieki nav macejusi kurinat. Kurs dumojis un darvojies. Jo pashi uzstadija. Atmaksaja protams lai nebutu rakstisku sudzibu PTAC un vareru piedalities konkursa.. kur bija nolikums ka nedrikst but sudzibas kuras nav izskatitas. Taa luuk.
Un vel 2 klientus zinu. Jas uzlikushi granulniekus. Sha pasha iemesla del. Apnik madities un izzinat katlu kaa kurinaat.

Re: Viessmann katla regulēšana
Autors: Espats ()
Datums: 26/11/2016 12:26

Viesman katli labi, bet man apnika tā ņemšanās ar malku (sadegšanas procesa nevienmērīgumu u.c.) un tas lielais patēriņš kurinot flammē, tāpēc savam Viesmanītim uzliku granulu degli (Peltech ar lambda zondi +kompresoru) un tagad viss čikiniekā - patēriņš izmaksu ziņā nav lielāks kā ar malku - ja protams malka nav pa brīvu :). Reizi nedēļā pieberu granulas !

Re: Viessmann katla regulēšana
Autors: Espats ()
Datums: 26/11/2016 12:30

Viesman katli labi, bet man apnika tā ņemšanās ar malku (sadegšanas procesa nevienmērīgumu u.c.) un tas lielais patēriņš kurinot flammē, tāpēc savam Viesmanītim uzliku granulu degli (Peltech ar vilkmes sensoru +kompresoru) un tagad viss čikiniekā - patēriņš izmaksu ziņā nav lielāks kā ar malku - ja protams malka nav pa brīvu :). Reizi nedēļā pieberu granulas !

Labojums - ne Lambda zondi bet vilkmes sensoru dūmsūknim...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.