UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: VIADRUS
Autors: AK123 ()
Datums: 11/12/2016 21:15

No pieredzes varu teikt, ka metāla katlā redzamie pilieni veidojas tikai no slapjas malkas. Tajā pašā katlā kurinot ar Granulām esmu sistēmā t.sk katlā turējis gan 30-35 gan 35- 45 un viss pilnīgi sausssss.
Tāpēc uzskatu, ka saucamais "rasas piliens" u.tml. ir kaut kāds mīts.

Re: VIADRUS
Autors: pip ()
Datums: 12/12/2016 08:59

Tu laikam nezini kur jaskatas. Bet protams ae sausam granulam ir mazak kondensesanas gluzi ka gazes katla. Berzs. Egle kas ir parsvars malka sadegot dod loti lielu darvu ja nav maza loka. Apse ozols mazak.

Re: VIADRUS
Autors: jaunakais ()
Datums: 12/12/2016 09:53

Reāla situācija iz dzīves: Pirms trīs gadiem. Pats savām acīm redzēju, nevis kaut kur sagrābstīju no zila gaisa.
Bija saulaina rudens atvasara diena, malka saulītē izžuvusi kā cukurs. Dienas karstas, naktis vēsas, tāpēc apkures katlam noregulēju, lai padod tikai 36C uz radiātoriem (lai telpās nav taškenta). Bet, lai sausā malka labi sadeg katlā turēju 85C. Pēc maza brītiņa jūtu, ka no katla nāk smaka un pa katla apakšējam pelnu durtiņām sāk tecēt melna pretīga masa (kondensāts). Kā tad ne - katlā 85 ieplūst 30 starpība aptuveni 55C.
Secinājums
Ar sausu kurināmo nekas vien nesanāks, ja sistēma nav pareizi noregulēta vai pareizi uzstādīta.

Es izdalītu trīs lietas
1)Kondensāts
2)Katla svīšana
3)Rasas punkts

Kondensāts veidojas, ja katlā masveidā dzen pārāk vēsu ūdeni.
Katla svīšana veidojas, ja lieto slapju kurināmo, kā arī, ja nelielos daudzumos katlā ieplūst pārāk vēss ūdens.
Rasas punkts veidojas dūmvadā, ja dūmgāžu T ir ap 60C. Katla T un dūmgāžu T tās tomēr ir atšķirīgas lietas. Katrā ziņā, rasas punkts neveido tik lielu kaitējumu katla darbībā, kā tas veidojas no kondensāta vai katla svīšanas. Dūmvada rasošana veicina straujāku dūmvada aizaugšanu, kā arī nav vēlama ķieģeļu skursteņiem, jo tad, kad katls izkurējies esošais mitrums sasalst un plēš dūmvada iekšpusē esošos ķieģeļus.

Re: VIADRUS
Autors: pip ()
Datums: 12/12/2016 11:44

Ja ju tureji 85. Un uz sistemu palaid 36. Ja Tev ir pienemsim jaucejs tad 85+36=121/2=61,5 gradi devas uz atpakalgaitu. Kur sajucas ar atpakalgaitu pienemsim5.5 gradi. 61,5+5.5=67/2=33.5. Ta ir tikko iesilusi sistema. Vasarnica vai izdalusi maja. Tada veida sakuma kondensats radisies. Ja atpakalgaita ir istabas istabas temperaturas limeni. Tatad gaiss istabas 20 gradi un pienemot ka delta ari bus 15 gradi. Tad atdodot visu siltumu caurule neatdziest ne mazak par 21 gradu. Kas dod atpakalgaita jau 42 gradus. Protams var but kads vess pagrabs kur caurule atdziest pamatigi un var but temperatura zemak pat par 5gradi. Sada gadijuma nekas nepalidzes nonemt rasosanu kstla ka noizolet caurules. Kas sauktos nepareiza sistemas izbuve/ eksplotacija.

Re: VIADRUS
Autors: jaunakais ()
Datums: 12/12/2016 16:58

Kā es to dabūju gatavu:
Kapilāro sildelementu, kas attiet no termogalvas uzlieku uz radiātoru turpgaitas caurules (nevis radiātoru atpakaļgaitas caurules kā paredzēts shēmā), katlā piem. 70C, tātad uz sistēmu dzen aptuveni 68C, sildelements konstatē, ka plūst siltāks ūdens par termogalvā uzregulēto T piem 36C, tad pieslēdas mixseris, kas iejauc un dzen uz radiātoriem 36C, atpakaļ nāk par kādiem 5grādiem mazāk, tas pats arī katla ieplūdē 30C. Un kā pieslēdzas mikseris vairs pa lielo loku nedzen tik lielā apjomā - rezultātā katlā T ir uzreiz augšā , bet pārējā sistēma visa auksta.

Nu labi nav svarīgi kā man tas izdevās, bet ja katla ieplūdē dzen vēsu ūdeni – problēmas garantētas. Pirmais - krietni biežāk un grūtāk būs jātīra gan katla dūmejas gan arī dūmvads.

Re: VIADRUS
Autors: pipja ()
Datums: 12/12/2016 18:33

Jaunakais Tu kko pipe. Vai ari centies te kko samelot. Sakuma par 85gradiem katla un atpakalgaita 30. Tagad tas kapilaras shausmas. Pec Tava texta sanak ka siltums peksni pazud. Tad jau jebkuram kam katla 85 un uz padevi 36. Pipec kondensejas katls. Sito pasacinu vari pietaupit klientiem

Re: VIADRUS
Autors: jaunakais ()
Datums: 13/12/2016 07:18

Es jau tā domāju, ka īsti mani nesapratīsiet.
Te ir runa par Stropuvas apsaisti (tur ir pavisam savādāks mazais cirkulācijas loks) ne tā kā ir parasti tradicionālās katla apsaistēs. Jāpiekrīt tas ir kaut kāds pilnīgs fufelis tā viņu shēma tāpēc arī ir tik daudz sliktu atsauksmju par tiem ilgdegšanas katliem.

Tagad man ir noregulēts kā parasti jebkurā katla apsaistē. Pieņemsim uz doto brīdi
Katlā 75C
Uz radiatoriem 70C
No radiatoriem 32C
Katlā ieplūst 60C

Un te ir tas ko Tu saki (kā pareizi jābūt) ka mikseris jeb mazais cirkulācijas loks sajauc karsto ar auksto, jo kā redzams no radiatoriem nāk 32, bet katlā ieplūst 60C.

A tā hui...na ko ir izstrādājusi Stropuva ir pilnīgs murgs.

Pēc būtības var nepareizi pieslēgt, piemēram, siltās grīdas, kur tiek mikserī iejaukta nepieciešamā T piem 30C un un pie nepareizas apsaistes tādu vēsu ūdeni arī var dzīt iekšā katlā.

Re: VIADRUS
Autors: pip ()
Datums: 13/12/2016 14:38

Tu neredzi temas nosaukumu Viadrus . Tatad cuguna katls. Atskiriba dienu prer nakti. Uzliec savai stropuvai mazo loku un noregule 8l/min atpakalgaitas balansvarstu un bus ok. Tikai nedegs atkal tik ilgi

Re: VIADRUS
Autors: jaunakais ()
Datums: 13/12/2016 15:51

Atšķirība dienu pret nakti.
Es gan nebūtu tik radikāls. Pamatprincipi visiem katliem vienādi (ar to es domāju mazais cirkulācijas loks un aptuveni 60C ieplūde katlā). Ir savas tehniskās nianses, kas atšķiras, bet fizikas likumi visiem vieni (rasas punkts, kondensāta izdalīšanās).
Tieši tā tagad man ir mazais cirkulācijas loks - katla darbība ir krietni labāka un nav bijusi nepieciešamība pēc katla dūmeju tīrīšanas.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **   ******    **      **  **      ** 
 **   **    **  **   **    **   **  **  **  **  **  ** 
 **  **      ****    **         **  **  **  **  **  ** 
 *****        **     **   ****  **  **  **  **  **  ** 
 **  **       **     **    **   **  **  **  **  **  ** 
 **   **      **     **    **   **  **  **  **  **  ** 
 **    **     **      ******     ***  ***    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727