UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Malkas apkures katla jauda.
Autors: 1122 ()
Datums: 26/04/2017 15:06

Māja ir slikti siltināta. Iepriekšējais katls ir izbeidzies dēļ vairākkārtējām uzvārīšanām. Ar laiku aizsit daļēji ciet pārspiediena vārstu un katls uzpūtās, nākošajā reizē caurs. Pēc samērcēta pirsta pārbaudes sajūta, ka nepieciešams uz 100kv.m. dzīvojamā un 50kv.m. uzturēšanai uz +3°C kaut kādi 35kW katls. Iepriekš bija 20kW, ar kura jaudu nepietika un pamatā darbojās uz maksimumu un dēļ nepieskatīšanas aizgāja uzvārīšanā. Skaidrs, ka vispirms būtu jānosiltina kas nav siltināts - sienas un logi, bet līdzekļi diemžēl tam nav.
Vairāk jautājums par to kāds būtu lētākais risinājums malkas apkurei, lai lieko jaudu siltākos laikapstākļos būtu kur likt. Skaidrs, ka katla jaudas lielums ir ar pirkstu izzīsts, bet vairāk kā skaidrs, ka nepieciešams ļoti jaudīgs.

Re: Malkas apkures katla jauda.
Autors: lūdzu info ()
Datums: 27/04/2017 08:43

Nepieciešams apkures sistēmā uzstādīt akumlātoru. Lai kurināšana būtu uz pilnu klapi pāris stundas un tad uz kādu laiku miers.

Vīri te ir ļoti daudz diskutējuši par katlu un akumlātoru lielumiem un visu pārējo...
Meklētājā var sameklēt foruma vēsturi..

Viena no tēmām
[www.building.lv]

Re: Malkas apkures katla jauda.
Autors: Aldiss ()
Datums: 27/04/2017 09:52

Jo jaudīgāku katlu uzliksi, jo ātrāk tas uzvārīsies. Ja māja un radiatori nespēj paņemt pretī 20kw, tad 35kw būs vēl trakāk.
Akumulatora uzstādīšana atrisina šo problēmu. Liekais siltums tiek uzkrāts tajā.

Re: Malkas apkures katla jauda.
Autors: vārds ()
Datums: 27/04/2017 10:08

Katls uzvāras tāpēc, ka tas ir PĀRĀK JAUDĪGS! Tas nespēj atdod siltumu apsildes elementiem. Vajag lielākus radiatorus, ja ir auksts. Un uz radiatoriem šādā sistēmā bez akumulatora NEKĀDĀ GADĪJUMĀ nedrīkst būt termoregulatori.

Re: Malkas apkures katla jauda.
Autors: 1122 ()
Datums: 27/04/2017 11:05

Ja jau būtu kaut viens, kurš apstiprinātu, ka akumulācijas tvertnei ir jēga tik cauri salstošai būvei, tad nejautātu. Pagaidām tas viss ir tāds teorijas robežās, bet praktiski man baigā aizdoma, ka tvertne beigās strādās tikai kā buferis pirms uzvārīšanas un 1h laikā pēc kuršanas beigām atdzisīs līdz nenozīmīgai priekš cirkulācijas temperatūrai.

Re: Malkas apkures katla jauda.
Autors: Hmm ()
Datums: 27/04/2017 11:43

Vēlreiz atkārtošu to pašu ko saka kolēģi, fundamentāli neiet kopā "nepietiek jauda" ar "uzvārās".
- Ja mājā ir pietiekami silts, tad skaidrs, ka jaudas ir par daudz, katls par lielu.
- Ja brīdi, kad katls vārās ir jāsalst, tad problēma ir apsaistē vai nepietiekamā radiatoru jaudā, jo nav kas noņem siltumu.
-pilnīgi dumais aprēķins ir 100W uz kvadrātmetru, tavā gadījumā tie būtu 15kW siltuma! Ņemot vērā katla lietderību 20kW katls ir ok.
-akumulators ir jāizvēlas samērojot siltuma patēriņu ar siltuma ražošanu un vēlamo kurināšana biežumu.

Re: Malkas apkures katla jauda.
Autors: Niks (īstais) ()
Datums: 27/04/2017 15:21

Malkas apkure ir lēta tikai ekspluatācijā

NORMĀLA ierīkošana ir visdārgākā no visām sistēmām

Re: Malkas apkures katla jauda.
Autors: 1122 ()
Datums: 27/04/2017 17:41

Hmm
Iepriekš uzvārīšanas problēma bija ar komunisma laika pārpludes sistēmas katlu, kuram nebija regulējama gaisa ieplūde katlā. Sistēma visu laiku tika uzvārīta un telpās bija tik karsts ka galva plīsa pušu. Pēc tam uzlikām sveces tipa katlu, kurš prasa pieskatīšanu. Skaidrs, ka cilvēkiem, kuri iepriekš tikai uzmeta pagales un vārija sistēmu ir kaut kas ļoti sarežģīts. Sveces tipa katla sistēma no sākuma ir jāuzkarsē, lai var likt gruzdēšanas režīmā. Bija uzlikts arī signāls uz katla izejošo trubu lai sāk bļaut, kad uzsilst pie 80 grādiem. Visa pieskatīšana tika ignorēta, dēļ kā bieži uzvārot pārspiediena vārsts aizauga un katls pārplīsa.
Manuprāt, ka parastu čuguna katlu likt ir bīstami. Pie tam vēl viņi tagad grib 6 sekciju čuguna. 30kW laikam? Un skaidrs, ka mazāku neliks. Termoregulātoru sāks grozīt jo 10min māja neuzsilst, pārs reizēs arī aizaugs pārspiediena vārsts un rezultātā uzraus vēl katlu. Tas jau vairs nebūs tērauds, kuram atspiedīsies šuve.

Re: Malkas apkures katla jauda.
Autors: Rx ()
Datums: 27/04/2017 18:41

Sāt:"Ja jau būtu kaut viens, kurš apstiprinātu, ka akumulācijas tvertnei ir jēga tik cauri salstošai būvei, tad nejautātu. Pagaidām tas viss ir tāds teorijas robežās, bet praktiski man baigā aizdoma, ka tvertne beigās strādās tikai kā buferis pirms uzvārīšanas un 1h laikā pēc kuršanas beigām atdzisīs līdz nenozīmīgai priekš cirkulācijas temperatūrai."
Es apstiprinu, ka ir jēga: Pirmkārt, akumulatorā ar tilpumu 850l ietilps apmēram 50kW enerģijas. Liek lielāku, vai divsu..trīs, būs vairāk. Tas tad ir buferis, kuru uzvārīt tiešām ir jāmāk. Kāpēc jāmāk? Tāpēc, ka lai to izdarītu, malka ir vismaz četras-piecas reizes jāieliek, ja krāsns jauda ir 20kW, jo jāņem vērā, ka radiatori arī sils, un būs papildus zudumi. Akumulatora sistēmā ir apejas ceļš, kā drošuma pastiprinātājs. Obligāti jāliek vārsta automātiskā regulēšana. Radiatori jāpalielina izmērā 1,5-2 reizes, lai izmantotu visu, jeb gandrīz visu akumulēto enerģiju. Tādā gadījumā, pie 80-85 grādiem sistēmā, būs mājā pirts....Ja tā ir lauku māja, tad var likt bēniņos izplešanās trauku, atvērto, un sistēma nekad neuzsprāgs, Efekts no tā visa: rudens-ziemas-pavasara un 5 sezonas ( kā šogad) laikā ar vienu uzlādi pat pāris dienas būs komforta temperatūra. Precīza temperatūra, ko nodrošina automātika. Nekas nav jāqregulē.Varēs pie akumulatora slapjās drēbes žāvēt....Kad māja tiks nosiltināta, tad uzkrātās enerģijas pietiks jau ilgākam laikam. P.S. Sistēma arī ir salīdzinoši sala droša: ja sūknis strādā, un automātika arī, tad atdzesēt akumulatoru līdz 0 grādiem ir ļoti grūti, pat varbūt normāli neiespējami....un radiatoros būs vienmēr virs 0 grādiem. Ir arī TEN iebūvējami akumulatorā, ja nu kas....Man tas viss strādā lieliski!

Re: Malkas apkures katla jauda.
Autors: moldriks ()
Datums: 28/04/2017 22:01

Var pielikt verķi, kurš padzesē katlu, kad tiek pārsniegta kaut kāda max t.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **      **  **     **   ******  
 **     **  **     **  **  **  **  **     **  **    ** 
 **     **  **     **  **  **  **  **     **  **       
 **     **  **     **  **  **  **  **     **  **       
 **     **   **   **   **  **  **   **   **   **       
 **     **    ** **    **  **  **    ** **    **    ** 
 ********      ***      ***  ***      ***      ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727