UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Granulu katls - vajag akumulatoru vai nē? Radiatoriem/grīdai elektriskās galvas
Autors: editable ()
Datums: 17/11/2017 20:21

Ir 2 stāvu ēka. 1.stāvā siltās grīdas, 2.stāvā radiatori. Ir jau izvilkti vadi siltās grīdas vadībai uz katru telpas termostatu, respektīvi, var būt situācijas, kad visi loki ir ciet. Tas pats uz radiatoriem, elektriskās termo galvas, kur visi radiatori var būt noslēgti. Uz katru loku ir 3gaitu elektriskais vārsts, kuru katls prot vadīt, atkarībā no ārā temperatūras padod attiecīgo ūdens temperatūru. Respektīvi, nav jēga padot uz radiatoriem 80grādus, ja ārā +5.

Ir iegādāts apkures katls ar degļa modulāciju, bet tagad domas dalās:
1. vai ir nepieciešama akumulācijas tvertne?
2. Kā vadīt katlu? Skatos uz Salus vadībām, bet nevaru saprast iespējas. Mājas lapa nav no tām labākajām.

Viss ir vienkārši, ja ir viens centrālais termostats, kas pasaka on/off režīmā katlu ieslēgt/izslēgt. Bet šis nav tas gadījums, var būt tā, ka nenoteikti katra galva atveras un tad sanāk katlam slēgties n-reizes dienā iekšā/ārā. Tāpēc it kā būtu nepieciešams akumulators, kas visu izlīdzina. No otras puses, lai katls slēdzas bieži un tiks ietaupīts uz akumulācijas tvertnes izmaksām.

Re: Granulu katls - vajag akumulatoru vai nē? Radiatoriem/grīdai elektriskās galvas
Autors: nokijs ()
Datums: 18/11/2017 10:08

Es jau nu iesaku likt, jo:
1. Radiatoros tāda temperatūra nav vajadzīga;
2. Mazāks katla ieslēgšanās, izslēgšanās ciklu skaits. Kaimiņam uzliku, nedēļas laikā katls nostrādā 38 stundas, uzsildot no 40 līdz 60 grādiem. Tādējādi, mazāk var sačakarēties katla pamatelementi-kvēlsvece. Ij lietderīgāka katla darbība.
Katla vadībai der pieslēgt vēl vienu termostatu, kas tieši atkarīgs no akumulācijas tvernes, piemēram: [www.smartclima.com] Ļoti lba lieta, jo var ieregulēt histerēzi kādu vēlies, sākot no 0,1 līdz 30 grādiem, tad no šinī diapazonā tas arī darbosies un kontrolēs temperatūru.

Re: Granulu katls - vajag akumulatoru vai nē? Radiatoriem/grīdai elektriskās galvas
Autors: soseds2 ()
Datums: 18/11/2017 12:14

Šajā gadījumā viss ir atkarīgs no izmaksām. Ja saimnieks var atļauties papildus ieguldīt līdzekļus, tad akumulācijas tvertne ir ieteicama. Jāskatās kopumā apsaiste, ko tur pamainīt. Akumulācijas gadījumā, katlam, radiatoru lokam, grīdām un boilerim ir nepieciešams savs sūknis. Vēl apsaistes variants ir granulniekam, ka boileri baro tas pats sūknis, kas katlam.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.