UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Lētākais variants centrālapkurei lauku mājā
Autors: SerViss ()
Datums: 14/12/2017 17:19

Nav īsti piemērots laiks (pārāk maza temperatūru starpība), bet varbūt vispirms ir vērts paniekoties ar termogrāfu, un atrast vissmagāko siltuma noplūžu vietas.
[www.draugiem.lv]
Kādreiz pietiek aiztaisīt šķirbu pāris metru garumā un komforts uzlabojas grandiozi.
Profilaksei var nostaigāt akmens mūra šķirbas ar TIEFGRUNTI, lai būtiski (50-70%) samazinātos gaisa kustības ātrums šuvēs. Protams, nevajag pārspīlēt un apstrādāt 3x līdz lakas plēves līmenim, bet 2x droši.

Re: Lētākais variants centrālapkurei lauku mājā
Autors: SerViss ()
Datums: 14/12/2017 17:33

PS Varbūt gaisa šķirbai palikušas neaizbāztas vasaras ventilācijas atveres.

Re: Lētākais variants centrālapkurei lauku mājā
Autors: Pt ()
Datums: 14/12/2017 19:18

Cik ilgi kurini tajā mājā? Varbūt mūri nav paspējis uzsildīties? Pie tādiem biezumiem nevajadzētu būt tik lielām problēmām. Vienīgi ar krāsnīm ir tāda nepastāvīga temperatūra. Augšā lejā, bet mūra biezumam to vajadzētu kompensēt!
Varbūt tiešām kaut kur kādi neaizvērti caurumi vai no grīdas pūš aukstums?

Re: Lētākais variants centrālapkurei lauku mājā
Autors: Vidzeme ()
Datums: 14/12/2017 22:17

Radiniekiem ir mūra māja tāda kā tev. ievilka nesen centrālapkuri,ir daudz labāk nekā bija ar 3 podiņkrāsnīm. tagad radiators to siltumu atdod tieši tur kur vajag-stūros un pie sienām. ir zemāks mitrums. vasarā super tādā akmens mājā,vēsi un forši no karstuma. jā,ziemas sezonā ir jākurina.

Re: Lētākais variants centrālapkurei lauku mājā
Datums: 15/12/2017 14:12

Kā jau es rakstīju, mājā nav bijusi apdzīvota gadiem ilgi, līdz ar to tā ir auksta pati par sevi. Kā jau te tika rakstīts, krāsnīm temperetūra lēkā ko tu pa dienu sakurini, tas naktī atdziest. Mūri mitri, veidojas pelējums, utt. Jebkurā gadījumā tiek izslēgts variants par sienu siltināšanu (ķieģelis, protams, iekšpusē), jo māja tika pirkta mūru dēļ. Negribas sačakarēt to, ko meistari labi uztaisījuši. Šobrīd strādājam pie jaunām grīdām, protams. Bet no tām nenāk tik liels aukstums. Laikam tāpēc, ka pusi mājas apakšā nosedz pagrabs. Uz fasādes uz vairākas šķirbas, kuras noteikti rada siltuma zudumus. Vai ir materiāls, ar kuru varētu tās aizpildīt (kaut kas līdzīgs kaļķu javai) un ar kuru var strādāt ap 0` grādos?
Respektīvi, tas kas te 10 gados ir atdzesēts un mitrināts, 1 ziemā ar krāsni un plīti es nevaru uzsildīt. Tas ir skaidrs. Tāpēc varbūt kāds varētu ieteikt tomēr to padomu, kā lēti uzmeistarot centrālapkures sistēmu? Pat ja tā šobrīd nepiestāv mājai, tā ir vajadzība. Ilgtermiņā, pat ja es to sistēmu pēc kāda laika demontēšu, tāpat būs izdevīgāk, nekā mocīt sievu, bērnu, un kurināt malku 2 ķerras dienā :)

Re: Lētākais variants centrālapkurei lauku mājā
Autors: GG ()
Datums: 15/12/2017 14:56

Nu, ko lai saka - ja gribam dzīvot mājā pēc viduslaiku tehnoloģijas, tad arī jāsamitrinās ar viduslaiku komforta līmeni. Atiecīg- čības, un silts apģērbs iekštelpās, dzīvojam ap krāsni.

Re: Lētākais variants centrālapkurei lauku mājā
Autors: kapteinisreinis ()
Datums: 15/12/2017 15:02

Nu vēcīt, 2 ķeras dienās tas nav daudz mūru mājai bez siltinājuma. Centrālā apkure varbūt arī būtu efektīvāka bet stipri mazāk nebūt. Tev būs 4 ķerras pie -20C. Reāls aukstums vēl šosezona nav bijis.

Šķirbas sienā aiztaisi uz ziemu ar putām. Pavasarī izkasi ārā, ieliec kaļķu javu.

Re: Lētākais variants centrālapkurei lauku mājā
Autors: Rx ()
Datums: 15/12/2017 15:22

Kā jau te rakstīja, jāsaprot galvenās vietas, kur zūd siltums. Pamatā tie ir stūri..... Nopērk infrasarkano termometru, lai arī cik neprecīzs tas būtu, ( [www.salidzini.lv] ) un mēra, apzinās situāciju. Varbūt pat tikai uz ziemas laiku pie kadas sienas paklāju pielikt... Iesaku, lai mērījumi būtu salīdzināmi, pielikt melnu, tumšu, pec iespējas plānāku papīru tajās vietās, kuras interesē. Tad mērījumi būs salīdzināmi precīzāk.

Re: Lētākais variants centrālapkurei lauku mājā
Datums: 15/12/2017 19:04

Reāls aukstums ne tuvu šogad nav bijis. Reāls aukstums ir tad, kad ārā grozās no -15 līdz - 25 kombinācijā ar vējelīti un tā mēneša garumā. Tāds laiciņš bija pirms kādiem 5 gadiem marta garumā un tad tas bija tests daudzām sistēmām - sala ciet ūdensvadi un apkures vietās, kur nebija adekvātu rezervi uzstādītas.

Tādā laikā ir iespējams novērtēt labu un ekonomisku māju.

Vai iekšsienas ir estētisks ķieģelis, ka tik kategorisks viedoklis pret siltināšanu? Nezinu, katrs pa savam, bet ekonomiska tāda ēka noteikti nebūs. Bet varētu arī būt nezaudējot estētiku, tikai jāpārvar aizpriedumi.

Re: Lētākais variants centrālapkurei lauku mājā
Datums: 15/12/2017 20:16

Atceries arī veco labo aksiomu - lēti un labi nav savienojami jēdzieni. Izvēlies vienu. Un papildus šai aksiomai vēl rēķini klāt maksu par māksla prasa upurus. Es teiktu - šoreiz būs jāmaksā 3 kāršā vai arī dzīvot zem komforta.

Lētākā apkure ko savā dzīvē esmu uzlicis bija ap 1500 eur - lietots ss katls un skurstenis, ss svarīgākie automātikas lori, lētākās caurules grīdā, lētākais kolektors, čuguna veidgabali apsaistei un lūžņos pirkta akumulācija, kura tika vēl papildus metināta + tikai un vienīgi pašu darbs. Zemāk es domāju var tikai iegūt zogot naturāli kaut ko. Sistēma 35kw > 1.5MT uz +- 100m2 vāji vai slikti siltinātu lauku māju. Nu diennakts laikā tie 1.5MT arī notērējas, tā ka neko diži mazāku jau nevar uztaisīt.

legāls lietots minimums 2,5 K,
Adekvāts minimums 4 K
Normāli 6 K
Labi 10K.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **    **  **      **  ******** 
  **  **   **     **  ***   **  **  **  **  **       
   ****    **     **  ****  **  **  **  **  **       
    **     **     **  ** ** **  **  **  **  ******   
    **     **     **  **  ****  **  **  **  **       
    **     **     **  **   ***  **  **  **  **       
    **      *******   **    **   ***  ***   **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727