UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Granulu apkure ar siltuma akumulātoru!
Autors: Jankouzs ()
Datums: 17/01/2018 08:27

Sveicieni visiem Jaunajā gadā! Uzliku savam malkas katlam granulu degli,tagat sāku testēt, vai kurināt caur akumulātoru vai griest aku ciet un kurināt bez viņa! Tagat pirmo dienu kurinu caur aku ar kalendāro režīmu, no rīta agri pirms elšanās viņš pastrādā 2 h un pē tam tikai vakarā ieslēdzās pirms pārrodamies mājās uz kādām 5h,it kā mājās siltums pietiekošs,bet mucu pa tik ilgu laiku viņš paspēj uzpumpēt tikai max līidz pusei,muca ir tonnīigaa! Kā tur ir varbūt vajag mucu uzdzīt pilnībā un tad neļaut viņai atdzist un visu laiku piesildīt! Tagat viss strādā kā iepriekš ar malku kurinot,tikai manā vietā kurina deglis granulas! Vai nav tā ja mucai atļauj atdzist,tad deglis cīinās lai viņu uzdzītu un līdz ar to būs lielāks patēriņš! Šīs pēdējās dienas jau ir arī mīnusi un vējš un kopš pirmdienas vakara līdz šim brīdim,tas ir trešdienas rīts man granulas ir nodedzinātas 62kg aptuveni sanāk ka aiziet 2 x16kg granulas kurinot 7 h diennaktii! Ko sakat padalās kas ar mucu vai bez kurina,varbūt izdevīgāk mucu griest nost? Bet tas ir kopā ar silto ūdeni,četri ilvēki mazgājās,māja 140m2! Paldies!

Re: Granulu apkure ar siltuma akumulātoru!
Autors: aigarello ()
Datums: 17/01/2018 11:04

Kāda T tiek padota uz māju ? Vai ir kāda automātika kas vadās pēc āra T ar iestādītu līkni atbilstoši mājas energopatēŗiņam, vai pa taisno no katla vai aķa ?
Teorētiski caur akumulatoru ir efektīgāk, deglim ir retāk jāieslēdzas, katra ieslēgšanās tērē elektrību spirālei, to nolieto, arī sākuma un beigu fāzē degšana ir vairāk kūpēšana ne siltuma došana .
Tāpat krāsnij ir sava optimālā tempratūra lai nebūtu darvošanās, tā lielāko tiesu ir krietni augstāka nekā mājai ir vajadzīgs .

Re: Granulu apkure ar siltuma akumulātoru!
Autors: Jankouzs ()
Datums: 17/01/2018 11:47

Sveiks! Āra automātikas nekādas nav,uz trīsgaitnieka automātikas arī nav,trīsgaitnieks ar roku noregulēts un vispār to negrozu,uz māju iet aptuveni 45 grādi ,uz siltajām grīdāam aptuveni 35 grādi! Uz radiatoriem termo galvas-izņemot vannas istabu! pluss ir telpas dačiks kas regulē sūkņa ieslēgšanos un izslēgšanos kurš stumj siltumu no mucas uz māju! Kad kurināju katlu ar malku,tad katlā turēju plus mīnus 80 grādus,tagat ar granulāam iereguleeju 70 katla temperatuuru,jo šķiet ka tad deglim mzāks patēriņš-varbūt maldos! Atpakaļ gaitā katlā nāak ap 50 grādi-katls sauss tiirs!

Re: Granulu apkure ar siltuma akumulātoru!
Autors: Tinis ()
Datums: 17/01/2018 12:15

Neredzu jēgu no akumulatora granulu katlam. Akumulators ir vajadzīgs malkas katliem, lai kurinātājam visu laiku nav jāstāv pie katla un malka jāpiemet. Granulu katlam kurinātāju aizvieto šneks ar elektromotoru.

Re: Granulu apkure ar siltuma akumulātoru!
Autors: Gints 22 ()
Datums: 17/01/2018 20:22

Ja jau akumulators ir, tad to vajag izmantot, un turēt iekšā sākot no 40 grādiem un līdz apmēram 60-70 pēc vajadzības.

Akumulators ļauj granulu deglim strādāt optimālajā jaudas diapazonā atkarībā no iestatījumiem ap 50-70% jaudas. Tā pat arī katls retāk tiek kurināts un kopumā sistēmas darbmūžs palielinās.

Bet ja nav akumulators, tad pie gaisa t 0..+5 (tipiska Latvijas apkures sezona) granulu deglis mocās un kurina uz zemiem apgriezieniem, kas nav efektīvais jaudas diapazons.

Re: Granulu apkure ar siltuma akumulātoru!
Autors: Georgs999 ()
Datums: 17/01/2018 21:15

Man ir aķis 750 litri un uzturu tajā 60-65 grādus. No aķa padodu 45 uz radiatoriem un 30 uz grīdām. Man māja ir mazāka un aiziet kaut kur 15 kg diennaktī. Termogalvas regulē siltumu telpās.

Aķi vienmēr uzturu siltu, jo, lai viņu uzkurinātu ir ļoti liels granulu patēriņš. Nav kā ar malku, kad momentā uzsit 70 grādus.

Re: Granulu apkure ar siltuma akumulātoru!
Autors: Jankouzs ()
Datums: 18/01/2018 09:14

Nu jā ar to aku ir tā ka man teiksim deglis strādāja uz 33kw un pa 4.5h muu pat nedabūja līidz pusei,a granulas tik birst! Līdz ar to neizturēju un aizgriezu mucu! Tad domājat ka labāk būtu mucu griest vaļā un lai deglis visu laiku mucā uztur kaut tos pašus 60 grādus? Tā būs labāk nekā ar aizgriestu mucu?

Re: Granulu apkure ar siltuma akumulātoru!
Autors: aigarello ()
Datums: 18/01/2018 10:39

Domāju ka pirmām kārtām vajag uzlikt automātiku trīsgaitniekam uz siltajām grīdām. Tā var daudz ietaupīt . Piemēram āra T mēdz strauji mainīties, brīžiem pat 10 grādu robežās . Tad priekš kam siltajās grīdās grūst iekšā 35 grādus ? Siltās grīdas pašas ir kā akumulators . Sev uzliku automātiku kuru piedāvāja Siltumnieks no Rūjienas, nu jau laikam gadus 3 lietoju . Man gan ir divas sistēmas paralēli, zemes SS un ogļu katls ar aķi .Kurinot katlu kad sistēmā ir mainīga T, arī tavā gadījumā katla T ir mainīga, regulators dod konstantu nepieciešamo tempratūru uz grīdām. Vislabāk efektu jūt rudeņos un pavasaros kad ārā jau ir virs 5-10 grādi un mājas patērējamais siltums ir pavisam neliels . Iepriekš sanāca krietni pārkurināt .

Re: Granulu apkure ar siltuma akumulātoru!
Autors: Dindirin ()
Datums: 18/01/2018 10:41

Necīkstieties ar fiziku.
Lai tonnīgā mucā ūdens temperatūru paceltu par 50 grādiem, ir vajadzīgas 50x1,16=58kWh enerģijas. Un nav svarīgi, vai kurināts ar malku, granulām vai elektrību, un vai muca sākumā bija galīgi auksta.

Jankouz - ja jau muca bija auksta, cik tad bija temperatūra apkures sistēmā? Kurināšanas laikā daļa siltuma aiziet mājas sildīšanai. Ja tās ir siltās grīdas, un tās ir atdzisušas līdz 15 grādiem, tad vispirms tās ir jāuzsilda.
Piemēram 100kvm * 8cm betona siltās grīdas - aptuveni 8kub.m.betona, siltumietilpība aptuveni tāda pati kā ūdenim. Tātad kopā ar mucu jāsilda nosacīti 9tonnas ūdens.

Tavs 33kW katls, lai mucu un grīdu uzsildītu par tikai 10 grādiem, jākurina 9*1,16*10/33=3 stundas un 10 minūtes. Pilnā jaudā. Un te vēl nav pat runas par siltumu mājā.

Tādēļ, vienīgais, ko ir vērts rēķināt granulu katlam un akumulatoram -
1) katla lietderības koeficienta starpība, strādājot ar pilnu jaudu vai parasta režīmā
2) siltumapgādes sistēmas iekārtu patērētā elektrība vienā vai otrā variantā
un rezultātā iegūtais kilovatstundu skaits par labu vienam vai otram variantam

Re: Granulu apkure ar siltuma akumulātoru!
Autors: Jankouzs ()
Datums: 18/01/2018 11:29

Dindirin! Kad mua bija auksta,tad mucā bij aptuveni 25 grādi,jo nebija diennakti kurināts!

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **    **  **     **   *******  
    **     **     **  ***   **  **     **  **     ** 
    **     **     **  ****  **  **     **  **        
    **     *********  ** ** **  **     **  ********  
    **     **     **  **  ****  **     **  **     ** 
    **     **     **  **   ***  **     **  **     ** 
    **     **     **  **    **   *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727