UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Smiltis urbumā
Autors: bebris ()
Datums: 12/03/2018 22:21

Ir urbums ūdenim, 23-27 metri, precīzi neatceros. Izurbts 9 gadus atpakaļ, lietots visu laiku. Ūdens ok, kaļķains un tad, kad kūst sniegs, atkūst zeme, paliek smilšains. Stāv parastais dubultais filtrs, kurā lietoju vienu ogles filtru pret smakām, pirms viņa mehāniskais, lētais, 20 mikronu filtrs. Aiz filtriem spiedkatls 80 L. Sākot no vakardienas jaunu filtru aizsit ar 3 - 5 L ūdens, momentāli. Manuprāt urbumā ir daudz smilšu, tā nekad nav bijis. Manā, nespeciālista, prātā, nāk trīs varianti:

1. pieslēgties pirms filtra un pumpēt ārā, kāmēr nāk ārā tīrs ūdens. Bet vai tam būs kāds rezultāts, nav galīgi pārliecības;

2. Saukt kādus speciālistus, kas tīra dziļurbumu, maksā naudu, un galvenais, grūti piebraukt, jo šobrīd ļoti mitrs un līdz urbumam smagā mašīna neaizbrauks, ir jau pieredze;

3. Pacelt sūkni augstāk. Risks, ka ūdens līmenis nokrītas un itaļu sūknis, kas godam kalpo 9 gadus, sadeg, jo nav aisardzības, kā dārgiem modeļiem;

Kādas vēl idejas, komentāri?

Citas reizes sanāca dažus filtrus nomainīt īsā laikā, taču šobrīd aizit uzreiz, tāpēc tas nav variants.

Rīt mēģināšu zvanīt tiem, kas urbumu man taisīja, šodien vēl no rīta,pirms darba likās, ka būs ok, taču nav zināms, vai vīri vēl darbojās šajā jomā, tāpēc būšu priecīgs par saturīgām atbildēm un padomiem.

Re: Smiltis urbumā
Autors: Vidzeme ()
Datums: 12/03/2018 22:53

9 gadi tas ir ilgs laiks. 99proc ka urbums ir pilns ar smiltīm! tev vajag tagad izsaukt vnk dziļurbumu tīrīšanu-ar jaudīgu kompresoru čaļi atbrauc un izpūš to dziļurbumu. uhh ku laba strūkla tad nāk ārā:D
Akas smago čuguna vāku cilā tikai tā... Ārā laukā vesela čupiņa ar smiltiņām. Toreiz man šie teica,ka iesakot ik pa 5gadi izpūst,jo tas dziļurbums aiziet ciet ar smiltīm pamazām.
Tavā gadījumā es paceltu bisk augstāk sūkni un sauktu kādu kas izpūš/iztīra. Tagad tev sūknis smiltis dzen,kas tu pats saproti ko nozīmē smiltis sūknim:)

Re: Smiltis urbumā
Autors: Aldiss ()
Datums: 13/03/2018 00:01

Var skalot arī pats. Vajag lielu mucu ar pinu ar ūdeni, sūkni un saskrūvējās caurules ko ielaist urbumā. Pumpē pretējā virzienā.
27m varbūt pa šerpu, bet 10 m dārza spici var iztīrīt.

Re: Smiltis urbumā
Autors: Joza ()
Datums: 13/03/2018 02:52

Var jau būt, ka vainīgas smiltis. Bet varbūt arī kaļķis. Kaļķainam ūdenim pie temperatūru maiņas rodoties kaut kāds starpstāvoklis, kad kaļķa joni intensīvāk veido peldošas, ķepīgas pārslas. Tāpat, kā plastmasenē sasaldējot ledū, un pēc tam atkausējot peld nogulšņu pārslas. Kaut kas līdzīgs sniegputenim. Uznāk epizodiski, kad atbilstošs atmosfēras spiediens un vides temperatūra. Ir pat dzirdēts teiciens - noštopējās filtri- tas uz laika maiņu.
Dažviet uz auksto ienākošo trubu liek elektromagnētisko impulsu tinumus , lai izlādētu jonus un tie zaudētu spēju saķerties pikās.

Re: Smiltis urbumā
Autors: bebris ()
Datums: 13/03/2018 05:51

Īstenībā ūdens tiešām ir kaļķains. Tas, ka tā ir smilts, saku tikai dēļ krāsas. Tā kā sliecos domāt, ka šis ir tieši šāds variants. Var vienkārši gaidīt, taču, iespējams, ir prāta darbs arī pasaukt speciālistus, kas pie reizes arī iztīra urbumu. Paldies par informāciju, ļoti noderīga!

Re: Smiltis urbumā
Autors: bebris ()
Datums: 13/03/2018 05:52

Pašam tīrīt nesanāk ne laika, ne iemaņu, šoreiz iešu pie speciālistiem. Bet paldies par ideju.

Re: Smiltis urbumā
Autors: bebris ()
Datums: 13/03/2018 05:55

Paldies, Vidzeme, par padomu. Domāju sazināties un tiešām, varbū, ir jāveic profilakse. Sliecos gan domāt, ka Joza domas, ka tā nemaz nav smilts ir pareiza, tāpēc, iespējams, arī jāgaida, kad pāries "pārejas" periods.

Re: Smiltis urbumā
Autors: Vidzeme ()
Datums: 13/03/2018 07:33

Domāju,ka katrā pilsētā ūdens dienests piedāvā to pakalpojumu. Tā jau tur sistēma vienkārša,lielā kompresora plastmasas cauruli pamazām bāž uz leju un ik p laikam pūš ārā. Arī ss.lv [www.ss.com] piedāvā,tur var kādu varbūt atrast... Tavā vietā tagad negribētos to sūkni sačakarēt. Pagaidu variantā vnk pacel uz augšu,lai nerauj smiltis. Tā jau tu pats varētu ar kādu striķi un atsvaru galā pārbaudīt līdz cik m atduras. tad sapratīsi cik tev ir smiltis urbumā.

Re: Smiltis urbumā
Autors: Joza ()
Datums: 13/03/2018 08:48

Ja tas ir kaļķa gadījums, tad vienkārši gaidot tās esošās peldošās pārslas nepazudīs. Pie filtra maiņas šādā situācijā der izpumpēt (troiņiks ar krānu pirms filtra) vismaz kādus pāris spaiņus vizuāli redzami duļķaino ūdeni, lai tas uzreiz nesit ciet jauno filtru. Katru dienu jau "putenis" nebūs. Tad jau 9 gadu laikā būtu bijis izdomāts cits risinājums.
Te par kaļķainuma tēmu.
[www.vulcan.lv]
Kādreiz Ķīpsalas izstādē "Mājai" bija kaut kādi Rīgas pašdarbnieku ražojumi.

Re: Smiltis urbumā
Autors: aigarello ()
Datums: 19/03/2018 17:26

Vai var kāds ieteikt jaudīga kompresora nomu Limbažu pusē ? Jāizpūš urbums .



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  ********   ********   **     ** 
    **      **  **   **     **  **     **   **   **  
    **       ****    **     **  **     **    ** **   
    **        **     ********   ********      ***    
    **        **     **         **     **    ** **   
    **        **     **         **     **   **   **  
    **        **     **         ********   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727