UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Smaka no tualetes poda
Datums: 11/05/2018 13:28

Sveicināti, lietpratēji!

Pēkšņi parādījās smaka privātmājas otrā stāva tualetē, jau aptuveni nedēļu. Smaka, kā no stāvvada.

Iesākumā pārbaudīju visus sifonus - viss kārtībā.

Nekāds remonts nekur nav taisīts. 11 gadus viss ideāli, nekādu problēmu, tātad principā uzbūvēts korekti. Visas ventilācijas acīmredzami strādā.
Sajūta, ka smaka nāk tieši no poda, nevis no dušas, izlietnes vai vannas sifona.

Noņēmu podu nost, lai pārbaudītu. Viss kārtībā. Ūdens līmenis podā normāls. Iztaustīju podu sīki un smalki, nekādu plaisu neatradu. Smaka visvairāk jūtama tieši no paša poda, nevis kaut kur riņķī apkārt podam, it kā nāktu caur ūdens ieplūdes atveri. Pods ir ar sienā iebūvējamo tvertni un mehāniku, tai klāt diemžēl netiek.

Uzkāpu uz jumta, ventilācijas skatīties, viss korekti, nekas nav aizbāzies ciet, viss darbojas. Smakas uz jumta, kur iznāk laukā kanalizācijas ventilācija, nav. Tieši pie trubas ir, bet normas robežās.

Sāk nākt virsū panika. Ko vēl skatīties?

Re: Smaka no tualetes poda
Autors: Smaka ()
Datums: 11/05/2018 13:47

Galīgi neesmu lietpratējs, bet pēc pieredzes smakas rašanās punkts var būt cits, kā sajūti... Var būt kaut kur katlā kaut kas vecs virtuvē, bet smird priekšnams 2m attālumā, jo, piemēram, atvērts logs un gaisa plūsma to nosaka visvairāk, kur "krāsies" aromāts. Bet - ieteiktu secīgi atslēgt pa vienam "objektam" un skatīties, kad smaka pazūd. Ja tas ir mēģināts, iespējams, kaut kur problēmas stāvvadā. No augšas izskatās, ka viss ok, bet kaut kur "laiž garām", un ar to teorētiski var pietikt... Atslēdz gan ūdens padevi gan noslēdz attiecīgās izejas un skaties, kurā brīdī kaut kas mainās. Ja lokāli nekas nemainās, turpini arī ar pārējo mājas instalāciju, jo velns viņu zina, kas ar ko ir sasaistīts un kur patiesībā rodas problēmas.

Re: Smaka no tualetes poda
Autors: bobo ()
Datums: 11/05/2018 15:09

Esmu redzējis ī-netā , ka iebūvētajiem podiem kas sienā ,ar gadiem izžūst oriģinālā gumija-manžete.Sačokurojās .... un laiž gaisu . Tā kura pieslēdzās pie kan. trubas...

Re: Smaka no tualetes poda
Datums: 11/05/2018 16:12

Nu atradu...

Izjaucu visu sienu, visu nē, bet apakšu. Kaut kā pēc poda apskates un atpakaļpielikšanas smaka sāka parādīties vēl vairāk, un man radās zināmas aizdomas, ka kaut kur tur iekšā sienā, zem reģipša un flīzēm truba ir pušu. Tā arī bija. Pušu nebija, bet pielikta uz puņķiem - brīnums kā es 10 gadu laikā neesmu sev visu pirmo stāvu nokakājis.

Un jā, tā gumija, kas blīvē trubu tiešām bija cieta kā šņore. Bet galvenokārt tas savienojums! Jēziņ, kā vispār tas turējās kopā, es nesaprotu. Es pieļauju, ka viņš ir beidzot nokritis, jo gadījās lielāks sūds, kas gāja pa trubu.

Šeit atļaušos minēt santehniķa vārdu, kurš to labo darbu "godprātīgi" pirms gadiem 12 man iepārdeva par ne visai lētu naudu. Tā kā šī meistara darinājumus esmu 10 gadu laikā pārtaisījis vismaz četras reizes, tad mērs ir pilns. VIKTORS ŠVEDS, tā viņu sauc, vai sauca. Es nezinu, vai viņš vēl strādā, vai strādā Latvijā, bet ja gadījumā jums iznāk viņu salīgt darbā, tad ziniet, ka vēsturē viņam ir absolūtas bezgodīgas haltūras.

Re: Smaka no tualetes poda
Autors: soseds2 ()
Datums: 12/05/2018 23:20

Zemenes aizbrauca lasīt.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **     **  **     **  **        
 **        **        ***   ***  **     **  **    **  
 **        **        **** ****  **     **  **    **  
 ******    ******    ** *** **  **     **  **    **  
 **        **        **     **  **     **  ********* 
 **        **        **     **  **     **        **  
 **        ********  **     **   *******         **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727