UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Stabveida pamatu komunikācijas
Autors: Hmmm ()
Datums: 19/05/2018 00:08

Vēlos jautāt, kāds ir racionālākais risinājums ūdens apgādes un kanalizācijas cauruļu aizsardzībai pret sasalšanu ziemā, ja ēkai ir stabveida pamati? Ir alternatīvas, ja neskaita konstantu ūdens tecināšanu vai arī visu laiku ieslēgtu elektro sildītāja kabeli trubās...?

Re: Stabveida pamatu komunikācijas
Autors: Faters ()
Datums: 19/05/2018 01:30

Es ūdensvada cauruli ieliku putuplasta cauruļu izolācijā un 110mm kanalizācijas caurulē, kā čaulā, iekšā arī apsildes vadu. Pagājušo gadu bija vienu rītu jāieslēdz apsilde, šogad nebija jāslēdz vispār.

Re: Stabveida pamatu komunikācijas
Autors: Hmmm ()
Datums: 19/05/2018 15:51

Vai palielinot siltumizolācijas biezumu, attiecīgi, ņemot lielāku "čaulu", varētu iztikt pavisam bez apkures kabeļa? Vai, piemēram, esošo čaulu vēl iebetonēt kā vienu nu pamatu staba? Nākotnē nav paredzēts intensīvi izmantot šīs platības, tāpēc ir vēlme atrast risinājumu, kas neprasa "uzmanīšanu"... Kā arī - vai ir kāds siltinājums, kas ziemā var dzīvot bez apkures? Cik saprotu, akmens vate agrāk vai vēlāk būs pilna ar mitrumu, nosēdīsies, utt...? Putuplastu negribas nekādi, bet izņemot "kaņepju betonu", ir kādas alternatīvas "neregulāri apdzīvotai vasarnīcas tipa ēkai ar ilgiem ziemas periodiem bez apkures"?

Re: Stabveida pamatu komunikācijas
Autors: Hmm ()
Datums: 19/05/2018 15:58

Kas vainas putuplastam?
Tomēr, lai kādu izolāciju liktu nekas nelīdzēs, ja nebūs siltuma avots. Vai nu sildkabelis visās malās un cerēt, ka nepazūd elektrība nelaikā vai vienīgais drošais variants pilnībā iztukšot visas caurules.

Re: Stabveida pamatu komunikācijas
Autors: Tinis ()
Datums: 19/05/2018 16:19

Ja ēkā nedzīvo pa ziemu, tad jālaiž no trubām ārā ūdens. Jātaisa mini pagrabs tajā vietā kur ūdensvads iet ēkā, lai var izlaist ūdeni no caurules, kas ir virs zemes līmeņa.

Re: Stabveida pamatu komunikācijas
Autors: Pt ()
Datums: 19/05/2018 21:48

Vairākās kārtās putuplasts un noteikti sildkabelis. Kabeli var neslēgt,bet pie -30c priecāsies, ja ir tāda iespēja. Es vēl apkārt uztaisitu koka kasti, lai vējš nepūš taisni virsū un vismazāk ietekmē.

Re: Stabveida pamatu komunikācijas
Autors: Hmmm ()
Datums: 20/05/2018 03:06

Minipagrabs varbūt būtu "par daudz", bet jā, izplānot iespēju iztukšot trubas, kaut vai ieraktā mucā laikam varētu būt labs variants...
Par putuplastu - pat jauni inženierijas doktori ir teikuši, ka nav līdz galam izpētīts, kas no viņa izgaro un ja paskatās ugunsdrošības pusi, tad karkasam putuplasts ir čau... Gāzbetonu no ārpuses jā, ok, bet karkasam tomēr neliktu. Bet jā, laikam siltinājums bez apkures ziemā ir joprojām mūsu gadsimtā problēma!

Re: Stabveida pamatu komunikācijas
Autors: Hmm ()
Datums: 20/05/2018 08:46

Tieši tā uztaisi sistēmu ērti iztukšojamu un nebūs problēmu. Ja taisies arī ziemā ļurkāties šurpu turpu, vienu nedēļu dzīvot, otru nē, tad pasākums var būt apnicīgs, bet, citādi pirms vienreiz pirms ziemas visu izlaid un pavasarī atgriezies bez stresainas raudzīšanās termometrā, būs auksts vai nebūs...
Fizika nav atcelta arī 21.gs Neapkurināta māja - kaste ar mazu inerci atdalīta no vienīgā siltuma avota augsnes, agrāk vai vēlāk var izsalt, nerunājot par mazo kastīti kurā atrastos pienākošās komunikācijas. Pārējo vari siltināt ar ko gribi,tomēr pie zemes un mitruma saprātīgākais risinājums ir putuplasts.
Ja tik ļoti uztrauc kaitīgie izdalījumi, kaut kur zem grīdas, tad jautājums, vai ir atrastas alternatīvas pārējiem plaši lietojamiem būvmateriāliem, apdares materiāliem un mēbelēm, kas būs daudz tuvāk.

Re: Stabveida pamatu komunikācijas
Autors: Hmmm ()
Datums: 20/05/2018 13:32

Nē, kastīti zem mājas siltināt ar putuplastu bez problēmām, neesmu tik pārspīlēti zaļš! :) Vairāk domāju par sienām, ka karkasu siltināt piebāžot sienas pilnas ar putuplastu īpaši negribas..

Re: Stabveida pamatu komunikācijas
Autors: Pt ()
Datums: 20/05/2018 23:42

Un siltinot neaizmirsti, kā visai citai radībai tur arī patiks. Pārspīlēt nevajag, bet tie grauzēji ir makteni uz alu veidošanu foršos siltos materiālos. Un te man jāsaka, kā visdrīzāk tas vates sienas ir forša mājvieta pelēm. Vismaz atklājot grīdu redzēju ejas krustu šķērsu. Un pa fibo sienu redzēju kā pele lēnā garā nokāpa no 2m augstuma...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.