UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Granulu katls vasaras režīmā.
Autors: Laurixa ()
Datums: 26/05/2018 10:17

Sveiki!

Nesen esmu iegādājusies Grandeg granulu katlu, un neesmu vēl visu īsti izpratusi... Gribēju pavaicāt, vai ir iespējams, ka katls silda tikai ūdens boileri? Patreiz mēs ūdeni sildam ar apkuri. Radiatori visi ir noregulēti, lai nesilda, bet trubas pa grīdu vienalga ir siltas. Līdz ar to vienalga no grīdas nāk siltums. Un arī granulas tāpat patērē manuprāt salīdzinoši daudz.

Re: Granulu katls vasaras režīmā.
Autors: Tinis ()
Datums: 26/05/2018 11:24

Tas nav atkarīgs no katla. Bet no boilera pieslēguma katlam. Vai tam ir uztaisīts savs atsevišķais loks vai nav.

Re: Granulu katls vasaras režīmā.
Autors: Cezars ()
Datums: 27/05/2018 11:30

Tieši tā kā Tinis saka. Pirmkārt vai ir atsevišķs loks ar tehnisku risinājumu, ka siltumnesējs cirkulē tikai caur boileri. Otrs pašā katla programmatūrā jābūt iespējai atsevišķi darbināt apkures katlu tikai priekš ūdens. Piemēram man ir PLUM un tur ir iespēja to visu norādīt laikus, temperatūras, loku tikai boilerim utt. Manā gadījumā esmu tā saregulējis, ka 160l boileri paceļ vienu reizi diennaktī un šādā režīmā ūdens uzsilde mēnesī ir līdz 10 EUR.

Re: Granulu katls vasaras režīmā.
Autors: Marex L ()
Datums: 28/05/2018 15:24

Ideāls risinājums un alternatīva granulu apkures sistēmām - Saurida gāzes apkure un karstā ūdens sildīšana: www.saurida.lv (bezmaksas konsultācija pa telefonu)

Re: Granulu katls vasaras režīmā.
Autors: Laurixa ()
Datums: 04/06/2018 08:54

Paldies, par atbildēm.
Uzliku katlu uz auto režīmu vasara. It kā silda katls tikai ūdeni, bet granulas vienalga aiziet divās sutkās maiss - gandrīz tikpat cik pie apkures.

Re: Granulu katls vasaras režīmā.
Autors: cezars83 ()
Datums: 04/06/2018 12:06

Cik ilgi strādā katls un kāda ir mērķa temperatūra. Patēriņš - kosmoss

Re: Granulu katls vasaras režīmā.
Autors: Georgy ()
Datums: 05/06/2018 17:36

y: Cezars ()(Tieši tā kā Tinis saka. Pirmkārt vai ir atsevišķs loks ar tehnisku risinājumu, ka siltumnesējs cirkulē tikai caur boileri. Otrs pašā katla programmatūrā jābūt iespējai atsevišķi darbināt apkures katlu tikai priekš ūdens. Piemēram man ir PLUM un tur ir iespēja to visu norādīt laikus, temperatūras, loku tikai boilerim utt. Manā gadījumā esmu tā saregulējis, ka 160l boileri paceļ vienu reizi diennaktī un šādā režīmā ūdens uzsilde mēnesī ir līdz 10 EUR.)
____________________________________________________________________________________________________

Kāda Jums T ir iestatīta boilerim, līdz cik grādiem silda un līdz cik atdziest pirms sāk atkal sildīt?

Man 200l sildīšanai aiziet 16kg uz 48h, režīmā ka boileris uzsilts līdz 50 grādiem un atdziest līdz 40, tad katls atkal silda boileri

Re: Granulu katls vasaras režīmā.
Autors: Cezars ()
Datums: 05/06/2018 18:49

Georgy - tas ir 240 kg - mēnesī, tā ir ceturtdaļtonna ap 40 EUR. Manuprāt ļoti daudz. Es ceļu līdz 57 grādiem - reāli iesilda 60-62 grādus. Boileris grīdas - vertikālais(ātrsildītājs) - drazice ar 1m2 sildelementa laukumu. Temperatūrai ļauju nokrist līdz max 27 grādiem - devējs ir boilera apakšējā daļā reāli vēl var viens cilvēks normāli nodušoties un atkal paceļu boileri. Nakts laikā no 20.00 - 7.00 boileri neceļu neatkarīgi no temperatūras, ja nav īpaša vajadzība. Rezultātā vidēji katls pa reizi patērē ap 2.5-3kg granulu Mēneša griezumā ap 10 EUR. Ģimenē 5 cilvēki tai skaitā 3 bērni divi mazi ūdens tiek lietots ļoti intensīvi. Manā izpratnē nav izdevīgi bieži raustīt katlu lai tas paceltu temperatūru, jo katra ieslēgšanās reize un sevis pacelšana līdz temperatūrai lai sāktu kautko sildīt patērē granulas, jo šo reižu mazāk jo labāk - protams neradot neērtības.

Re: Granulu katls vasaras režīmā.
Autors: Georgy ()
Datums: 05/06/2018 19:38

Cezars - nu jā, manā gadījumā nevar iestatīt boilerim laika režīmu , tāpat max starpība starp karsto un auksto ir tikai 10 grādi, tāpēc katls arī visu laiku slēdzas + viņš visu laiku uztur sevī iestatīto temperatūru. Respektīvi katls ieslēdzas kad ūdens no 50t noslīd līdz 40t un āŗī kad pats katls no 70t noslīd līdz 60t. Būs jādomā par katla nomaiņu. Kāds kals Tev Cezar ir?
P.S.
Pašam ir Metal Fach Sokol - Seg Bio, nevienam neieteiku, jo divus gadu chakarējos..izrādās, ka neesmu vienīgais kas ar šo katlu ir ieberzies.

Re: Granulu katls vasaras režīmā.
Autors: Cezars ()
Datums: 05/06/2018 19:59

Katls ir uz pasūtījuma izgatavots - tīrs granulnieks, bet šeit galvenā loma deglim ar automātiku - deglis pellas-x automātika plum. Tajā var saregulēt visu ko. Piemēram kā jau minēju pa nakti esmu saregulējis, ka boileri necel attiecīgi ziemas periodā tas parasti tiek pacelts no rīta tad kad telpu temperatūras iestatījumi pariet no nakts režīma dienas - līdz ar to atkal nav lieka ieslēgšanās reize, tiek pacelts boilers un telpu temperatūra. Rudenī, pavasarī ir opcija, ka paceļ boileri un pēc tam dzenā 30 grādus pa māju līdz nokrītās katla temperatūra līdz ar to nav mitruma utt. Ir zināms cilvēks kurš man šo visu salika un pēc vajadzības pieregulē vai konsultē pa telefonu - ja vajadzīgi kontakti atstāj savu e-pastu nosūtīšu kontaktus. Manuprāt ļoti zinošs apkures sistēmu speciālists - varbūt ieteiks kādu citu risinājumu - pielikt citu automātiku vai tamlīdzīgi. Lai veicas.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  ********   **     **  **    ** 
    **     **     **  **     **  **     **  ***   ** 
    **     **     **  **     **  **     **  ****  ** 
    **     *********  ********   *********  ** ** ** 
    **     **     **  **         **     **  **  **** 
    **     **     **  **         **     **  **   *** 
    **     **     **  **         **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727