UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

ST Pieslēgums uz laiku
Autors: beresn ()
Datums: 09/08/2018 12:43

Labdien! Nopirkām māju kurai elektrība jau ir atslēgta ilgu laiku. Pieprasījām ST jaunu pieslēgumu, tikko atsūtīja Teh.noteikumus, bet tagad saprotam kā tas būs ilgs process. Vai kāds zin cik izmaksa elektrības Pieslēgums uz laiku, ko piedāvā ST?

Var būt ir kāds, kurš var ieteikt projektēšanas firmu? (objekts atrodas Rīgā).
Paldies jau iepriekš.

Re: ST Pieslēgums uz laiku
Autors: agrais ()
Datums: 09/08/2018 20:04

Nu bet ST ar pajautā. Cik zinu tad pagaidu piesleguma ierīkošanu apmaksā pats klients. Man no iesnieguma lidz elektrības pieslegsanai pagaja 10,5 menesi......Bet tas laukos, Rīgā varbūt ātrak notiek tas lietas.

Re: ST Pieslēgums uz laiku
Autors: Elza ()
Datums: 10/08/2018 23:04

Ir milzīga atšķirība, vai elektrību iespējams pieslēgt pie esošās elektrolīnijas, vai tā jāizbūvē jauna. Man ir pat veselas 2 pieredzes - savulaik nopirkām lauku māju, kurai elektrība bija atslēgta. Pieslēguma ierīkošana prasīja mazāk nekā mēnesi (vajadzēja mājā pārvilkt elektrības vadus, lai tie atbilstu kaut kādiem standartiem, kas arī paildzināja procesu. Ja tie vadi būtu atbilstoši standartiem ,tad elektrību būtu varēts pieslēgt pāris dienu laikā). Kad elektrības vadi mājā bija pārvilkti, tad atnāca cilvēks no Sadales tīkliem un palaida spriegumu.

Otra pieredze ir pavisam nesena ar zemi netālu no Rīgas (bet laukos, kur bija jārok jauns kabelis no tuvākā staba līdz mūsu zemei). Maija vidū iesniedzām pieteikumu ST, lai saņemtu Tehniskos noteikumus, kurus atsūtīja 2 nedēļu laikā. Projektu uztaisīja pa 1 nedēļu, bet pēc tam aptuveni mēnesi paņēma saskaņošana būvvaldē. Pēc tam vēl bija jāgaida, kamēr tiek izsludināts konkurss un tajā piesakās potenciālie būvnieki, taču tikko elektrības pieslēgums ir uzstādīts (ierakts kabelis un uzstādīta kaste). Tagad gaidām, kad palaidīs spriegumu (to palaiž tikai tad, kad klientam ir uzstādīts kaut vai kontakts, t.i. lai to elektrību jau var sākt lietot).

Re: ST Pieslēgums uz laiku
Autors: agrais ()
Datums: 11/08/2018 07:26

Mana gadijumā pat neskatījās kas kabelim galā, ir kontakts, skapis vai karajas tapat. Es pat mājās nebiju kad stravu pievienoja. Man piezvanija, teic ka liksot skaititaju. Pat nepajautaja kas man tur salikts....Tiesa, pirms tam bija jāapstiprina apliecinajums ka viss sagatavots stravas pieslegsanai.Ja tas nebūs apstiprinats, vai nosūtīts pa e pastu, tad strāvu nepieslegs kamer to neizdarīs. Pec konkursa, kad izvelēta firma, tad tiem ir dods laiks 121 diena lai veiktu darbus. Kad darbi veikti,kad tie pieņemti ST, tad 10 dienu laika javeic pieslegums....Ta tās dienas krajas. Protams, gadas jau ka darbus izdara atri. Man sanaca gandriz 90 dienas gaidit lai kas notiktu,pec kastes uzliksanas vel kadas paris nedeļas pagaja kamer vini nodeva darbus.....tad vēl 4 dienas pagaja lidz piesledz skaititaju....

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.