UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Granulu katla startēšanās
Autors:
DzinPo
()
Datums: 28/10/2018 17:47
Sveiki,
gribētu pajautāt tiem, kam ir granulu katli ar pašaizdedzināšanās funkciju: cik jums bieži tas katls startējas, vai cik reižu dienā (tiem, kam nav siltuma akumulators)? Un vai ir aptuveni nojausma/pieredze kad tā aizdedzes spirāle pārdegs? Man patreiz sanāk aptuveni 10 reizes 24 stundās. Tas telpas termostats ir tikai ar 1 grāda diferenci laikam..Diezgan bieži manuprāt. Principā pie šāda režīma domāju, ka tā aizdedzes spirāle būs beigta pēc 2 gadiem..
gribētu pajautāt tiem, kam ir granulu katli ar pašaizdedzināšanās funkciju: cik jums bieži tas katls startējas, vai cik reižu dienā (tiem, kam nav siltuma akumulators)? Un vai ir aptuveni nojausma/pieredze kad tā aizdedzes spirāle pārdegs? Man patreiz sanāk aptuveni 10 reizes 24 stundās. Tas telpas termostats ir tikai ar 1 grāda diferenci laikam..Diezgan bieži manuprāt. Principā pie šāda režīma domāju, ka tā aizdedzes spirāle būs beigta pēc 2 gadiem..
Re: Granulu katla startēšanās
Autors:
toms32
()
Datums: 28/10/2018 18:56
Nepārdzīvo. Spirāle/tens tam ir paredzēts. Un tiešām pēc 2-3 gadiem jāmaina. maksā 25-50 un to var pats nomainīt ;)
Autors:
pip
()
Datums: 29/10/2018 01:06
Katru gadu apkopee maina preventivi. Vai ari stav nolikta zanjichka.
Autors:
Kārlis222
()
Datums: 02/11/2018 11:57
nu īsti labi nav atstāt uz pašiedegšanu.
tāpat laiku pa laikam degkamera ir jātīra no pelniem un izdedžiem
un ja lieto telpas temperatūru, tad jāliek ar lielāku inerci. piem 19-22
tāpat laiku pa laikam degkamera ir jātīra no pelniem un izdedžiem
un ja lieto telpas temperatūru, tad jāliek ar lielāku inerci. piem 19-22
Autors:
pip
()
Datums: 04/11/2018 00:12
Karlis 222 laikam katlu tirot neizledz to. Tads asu izjutu cienitajs.
Autors:
DzinPo
()
Datums: 04/11/2018 09:47
Pagaidām nevaru atrast mehānisko termostatu, kam histerēze būtu 2*C. Visi viņi darbojas ar 1*C.
Elektroniskos pagaidām neapskatu, jo man nav no kurienes to barot. Ja nu vienīgi uz baterijām.
Elektroniskos pagaidām neapskatu, jo man nav no kurienes to barot. Ja nu vienīgi uz baterijām.
Autors:
elektriķis Māris
()
Datums: 05/11/2018 15:36
devireg 316 manuprāt ir liela histerēze, bet nezinu vai Tev tas derēs, vai tik nevajag barošanu.