UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

fum lenta vai pakulas ???
Autors: zipaks ()
Datums: 10/05/2006 23:43

Santehnikas cauruļu savienojumiem? Un cik daudz jātin FUM lenta, lai būtu labi?

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: Didzisp ()
Datums: 11/05/2006 01:33

Man patīk pārbaudītas vērtības. Ar pakulām man nereizi nav sanākusi šaize, bet ar FUM lentu gan, Ta kā lietoju tikai pakulas un speciālu ziedi tūbiņās(nosaukumu no galvas neatceros). Ja lietotas pakulas, tad savienojumu, nepieciešamības gadījumā, var mierīgi vēl pieregulēt šurp turp.

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: Vot ()
Datums: 11/05/2006 06:40

To ziedi sauc Unipac, pie tīšanas ir jāpiešaujās, var uztīt par maz - tad tecēs, var uztīt tā, ka neko neuzskruvēsi. Fumlentu nelietoju jau sen, nevaru agarantēt, ka pēc gada neparādās sūce. Ar pakulām nav bijušas problēmas.

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: casuss ()
Datums: 11/05/2006 15:58

Divi rūdīti santehniķi (neatkarīgi viens no otra) ieteica lietot pakulas.

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: v_t ()
Datums: 11/05/2006 16:14

vispār, jau, tās nav pakulas. tie ir lini.
nav ne vaina, arī, lentai. nav pievīluse.

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: Rx ()
Datums: 11/05/2006 18:15

Linus kuļot tie sadalās linu sēnalās-spaļos un linu šķiedrā-pakulās. Un tie kopš seniem laikiem tiek izmantoti cauruļu vītņu savienojumu montēšanai. Un galvenā priekŗocība ir tā ka piebriestot tie nelaiž ūdeni. Tāpat var savienojuma vietu labi piespriegot un ja vēlme- pieregulēt. Lietojot smēri- tā kalpo kā slīdviela, antikorozijas pārklājums, labas demontāžas priekšnoteikums. Pēc smērvielas daļējas apcietēšanas arī savienojums mehāniski uz rotāciju izturīgs...Fum (Ftoroplasta paveids) vienmēr slīd, ja nav pieņemti speciāli mēri ar kontrēšanu, spriegošanu. fum izturīgāks no temperatūras viedokļa- līdz 400 grādiem. Arī smalkām vītnēm FUM pielietojams (Lini tikai rupjām vītnēm). Liekas FUM labāks gāzes vadiem, jo lini tur nebriest. Tāpat FUM nemaina savu izolētību laika gaitā, bet Lini, kā jau organisks materiāls nav tik izturīgi.

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: Didzisp ()
Datums: 11/05/2006 23:28

Par linu izturību gan vēl var pastrīdēties. Man dzimtajās mājās ir pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados ielika cauruļu sistēmu. Visi savienojumi tīti ar pakuām. Sistēma darbojas vēl šodien zem divu atmosfēru spiediena un ar modernu sūkni. Lai visi modernie blīvējumi iztur tik ilgi!

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: Rx ()
Datums: 12/05/2006 00:02

Lasiet uzmanīgāk: "FUM izturīgāks no temperatūras viedokļa- līdz 400 grādiem". Ja lins ar smēri iztur 400 grādus tad unikāls lins un smēre. Un strīdēties nav nozīmes. Vēsturiski ļoti reta sistēma- centralizētā apkure ar ūdeni, zem spiediena! no 1930 gada....ļoti interesanti! Padalies informācijā....

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: Didzisp ()
Datums: 12/05/2006 04:31

Rx, tā nav centrālās apkures sistēma, bet ūdensvads privātmājā. Es gan nezinu priekš kam un kur caurules vajag sildīt līdz 400 grādiem. Apkures sistēmā vairāk par simts grādiem nu nekādi nesanāk. Es mājā plītī iebūvēju "čūsku" siltajam ūdenim un visus savienojumus notinu ar pakulām. Savienojumi nepārtraukti atrodas ugunī un strādā jau septiņus gadus. Neredzu nekādu nepieciešamību visu pārtaisīt uz lentu.

Re: fum lenta vai pakulas ???
Autors: Rx ()
Datums: 13/05/2006 02:15

Savādi gan: Es raksturoju FUM lenti, lai lietotājam skaidrība, jo bija tāds jautājums, bet neizlasot tekstu Diletantisms turpinās. Vai ko teicu ka tā (FUM) ļoti laba? Vai teicu ka 400grādi apkurē? Bet ja vēlaties...pārtaisiet! Un visur linus lietojiet!? FUM miskastē....Tur kur plāna vītnīte, arī linus tiniet. Gāzes vadus tik ar Liniem, Un ugunī var likt- redz nedeg....(ja ūdens iekšā..).Tusiņš turpinās, tik gudrāki nekļūstam! Kāpēc tad jautāt, ja uzklausīt neprotat. Sauciet tik meistarus un viss OK. Piebilde par novecošanos: Ja vecu savienojumu izkustina, tad tas sāk tecēt. Ja tieir bijuši lini- lēnām aizbriedīs. Ja FUM - kas var zināt.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.