UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Kordi apkures katli
Autors: Apkures-katli ()
Datums: 09/12/2021 21:35

Kādam ir reāla pieredze ar Kordi apkures katliem?
Ir doma iegādāties 30kw katlu, bet gribu saprast kāda ir to kvalitāte.
[www.silti.eu]

Re: Kordi apkures katli
Datums: 10/12/2021 10:52

Reāla pieredze nav, bet ar interesi esmu skatījies dažādas konstrukcijas katlus utt.
To ko redzu no katla uzbūves, varu teikt, ka tas kaut kādā ziņā ir eksperimentāls 'zaļš" modelis, kurā mēģināts iet kaut kādu savu ceļu attiecībā uz siltummaiņa konstrukciju. Tas siltummainis ir radikāli mainījies kaut kādā ražošanas procesa brīdī (tas kurs atrodas augšējās durvīs).
Tomēr pats galvenais trūkums manā skatījumā ir tas, ka par degšanas procesu šajā katlā var teikt vispār nav domāts - drausmīgi vienkārša primārā gaisa padeve caur pelnbirdi un tad visprimitīvākais vienlaicīgs sadegšanas process kurtuvē. Rezultātā nekāda ekonomiskā degšana šādā katlā nenotiek (daudz dūmi utt) un es esmu gandrīz drošs, ka norādītais 80-83 lietderības koeficients ir nereāls. Es drīzāk teiktu, ka tas drīzāk varētu būt 65-75 diapazonā.
To ka mani minējumi varētu būt pareizi apliecina šis video, kur skaidri redzams cik daudz dūmus tas rada procesā un kāds izskatās skurstenis.
[www.youtube.com]
Tomēr jāņem vērā faktors, ka konkrētajā video nav akumulācijas tvertne, kas viennozīmīgi ir pats pats galvenais iemesls tam skarbajam skursteņa izskatam. Bet pat ar tvertni sadegšanas process pēc būtības nevar būt labs, jo šādi dedzinot nav iespējams malku sadedzināt ar augstu lietderību.
Reāli visi katli, kuros ir labs sadegšanas process ir raksturīgi ar to, ka viņiem degkamera ir veidota no keramikas, vrmikulīta u.c., jo tur ir temperatūras virs 1000 grādiem. Ražotājiem mazliet atšķiras to degkameru risinājumi un izvietojumi, arī siltummaiņu izpildījums, bet visiem viņiem degšanas process ir var teikt bezdūmu. Bezdūmu procesa priekšrocība ir ne tikai malkas taupīšana, bet arī lielāka efektivitāte no siltummaiņiem un skursteņa tīrība, nu vides piesārņošana arī.
Bet nu jā, katls metināts no 6mm tērauda. Varbūt Ukrainā tas ir labs mārketings, bet man tas galīgi nekādu iespaidu neatstāj.

Re: Kordi apkures katli
Autors: Jampadracis ()
Datums: 10/12/2021 11:11

Horizontālie siltummaiņi ir pats pats krutākais, kas vispār uz pasaules ir izgudrots. Ar garantiju kačigarka izskatīsies tā vārda visklasiskākajā nozīmē un pie tīrīšanas melna mute neizbēgama un ne tikai. Nav nekā labāka par šo!

Pieņemu, ka tie, kuri ar malku kurina, par katla lietderību diži nesatraucas.

Re: Kordi apkures katli
Autors: Apkures-katli ()
Datums: 10/12/2021 11:12

Paldies par plašo viedokli! Otrs variants ko izskatu ir [www.siltumacentrs.lv] . šim ir mazākā kurtuve un nav avārijas dzesēšanas cilpa ka tam Kordi. Varbūt varat vēl ieteikt kādus variantus, budžets ap 1k. Māja vidēji siltināta 190m2, ir esoša akumulācija 1,8t.

Re: Kordi apkures katli
Datums: 10/12/2021 11:23

Nu pie malkas cenas 35 eur kubā par ekonomiju arī varētu jau sākt domāt.
Jā, horizontālais siltummainis uz tīrīšanu ir ļoti šmucīga padarīšana.

Re: Kordi apkures katli
Autors: Apkures-katli ()
Datums: 10/12/2021 11:26

Šobrīd ir 30kw Junkers Supraclass S? ar ielādi no augšas. Šo nenovēlu ne1 piemetot malku izsit dūmus, tīrot visi sodrēji ceļas uz augšu, nepatīk resna malka.

Re: Kordi apkures katli
Datums: 10/12/2021 11:37

Avārijas dzesēšanas cilpa ir lieta, kurai neredzu tādu būtisku nozīmi, ja ir akumulācijas tvertne. Parasti avārija nozīmē elektrības pārrāvumu, taču standarta apsaistes sistēma paredz pašteci, kura izslēdz pārkaršanu. Cilpa varētu strādāt tikai tad, ja iemests krietni par daudz - teiksim tavas 1.8t ir 90% pilnas un katlā tiek ilidināta vēl padaudz malka. Bet tik un tā akumulācija to var nokompesēt, jo parasti vidējā temperatūra ir tur ap 75 grādi un attiecīgi vēl ir rezerve otrreizējai pārsildīšanai līdz 90 teiksim.
Otrais piedāvātais katls neko diži neatšķiras no tā Kordi pēc savas uzbūves - primitīva degšana un apšaubāms siltummainis. Šādi primitīvie katli ir stipri tendēti uz caurdegšanu, jo viņiem dūmi, karstums un skābeklis tiešā veidā iedarbojas uz ūdens kažoku. Gāzģeneratoriem ir savādāk - keramikā nodeg viss kas var sadegt un pēc tās uz kažoku aiziet minimāli dūmi, minimāls skābeklis - attiecīgi nav tāds izdegšanas risks.
Budžets 1K ir kopā ar apsaisti? Ja tā, tad reāli katlam tev paliks apmēram ap 500 labākajā gadījumā.
Es tavā vietā mēģinātu meklēt sludinājumos kādu 30-40kw gāzģeneratoru lietotu, nevis mēģinātu zem 1k nopirkt kaut ko jaunu, jo šajā diapazonā tu neko labu nedabūsi. Vai tas ir risks un neprāts meklēt lietu sludinājumos? Nē. Es saviem radiem esmu 2 lietotus Atmosus uzlicis. Vienu lūžņos pirktu pa 70eur - tam bija jāmetina vienā vietā un otro senāk 40kw pa kādi 200. Tas bija pilnīgi vesels. Daudzi pārdod šos katlus, jo bijuši pieslēgti bez akumulācijas un cilvēki viņos vīlušies. Pēc skata mēdz būt nokvēpuši no ārpuses. Bt ja nav caurs - mierīgi var ņemt bez bažām un viņš strādās ilgāk nekā šitie kordi un citi primitīvie katli.

Re: Kordi apkures katli
Datums: 10/12/2021 11:44

Nu tagad apkures sezona un cenas augšā un ssā piedāvājumu nav daudz, bet pavasarī vaasarā tur čum un mudž no labiem piedāvājumiem.
Šobrīd vispār ir tikai viens jēdzīgs piedāvājums - Kunzel 35kw
[www.ss.com]
Ja viņš netek, ventilators griežas, tad es viņu ņemtu. Cena varēja būt mazliet zemāka, bet nu viņš točna būs labāks par kordi variantiem.

Re: Kordi apkures katli
Autors: Apkures-katli ()
Datums: 10/12/2021 11:44

Budžets tikai pašam katlam +/- 1k bez apsaistes.

Re: Kordi apkures katli
Datums: 10/12/2021 11:59

Pie 1k 30-40kw nav tev liela izvēle - vai nu jauns s...ds vai lietots labs.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  ********   ********  ******** 
 **     **  **        **     **  **        **       
 **     **  **        **     **  **        **       
 **     **  ******    **     **  ******    ******   
 **     **  **        **     **  **        **       
 **     **  **        **     **  **        **       
  *******   **        ********   ********  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727