UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Gaiss-Gaiss SS salīdzināšana
Autors: Aldiss ()
Datums: 20/12/2021 16:52

Elektrības cenas augstas, nav diez ko polulāra tēma siltumsūknis , taču izvēloties efektīvāku modeli, iegulījums var atmaksāties ātri.
Atradu vienu vietni kurā ir nopublicēti testēšanas laboratoriju pārskati par dažādu ražotāju gaiss-gaiss siltumsūkņiem un to darbības parametriem dažādās temperatūrās -7grādi, -2grādi, +2 grādi un +7 grādi. un +12 grādi. Sarakstā ir vairāk kā 3000 modeļi, ja esat izvēles priekšā, ir kur paskatīties un salīdzināt, jo "velns slēpjas detaļaļās", piemēram, ja uzsvars ir uz sildīšanu, tad ir pilnīgi vienalga cik efektīvs ir SS uz dzesēšanu.

[www.eurovent-certification.com]

Re: Gaiss-Gaiss SS salīdzināšana
Autors: ETT ()
Datums: 20/12/2021 19:08

Paldies, Aldiss! Būs ko intereses pēc papētīt.

Re: Gaiss-Gaiss SS salīdzināšana
Autors: Aldiss ()
Datums: 01/01/2022 22:49

Ir pagājušas pāris nedēļas, kopš esmu aprīkojis savu 24m2 darbnīcu ar Midea Oasis Pluss gaiss-gaiss siltumsūkni OP-09N8E6-I /OP-09N8E6-O.
Pēc deklarētajiem parametriem - spējas strādāt zemās temperatūrās un COPiem šis SSs būtu ieskaitāms mazliet virs vidējās kategorijas.
Siltumsūkņa uzdevums - noturēt telpā pozitīvu temperatūru un nodrošināt komfortablu vidi, kad tajā kāds darbojas.
Padalīšos ar pieredzi.
Sākšu ar pozitīvo - SS nelielo telpu līdz 24 grādi spēj uzsildīt 10-15 minūtēs , kas ar parasto elektrisko sildītāju bija nereāli.



Papētīju kas "lācītim vēdrerā': [www.ecr-nederland.nl] . (lai nemulsina firmas nosaukums Carrier, tas ir tas pats, kas Midea un arī Midea ir daudz kas kopīgs ar Gree un citiem ķīniešiem)
Kā jau vairums gaiss-gaiss siltumsūkņi, arī šim konstrukcija, šķiet, ir vairāk orientēta uz kondicionēšanu, nevis uz sildīšanu un manā skatījumā atsevišķi mezgli varēja būt izstrādi pārdomātāk priekš darbināšanas apkures režīmā.


Mani novērojumi:

1) temperatūras uzturēšanas precizitāte , ja SS izdomā, ka ir sasniegta mērķa temperatūra, atslēgsies un ieslēgšanās notiks tikai tad , kad temperatūra nokritīsies pusotru, divus grādus zem mērķa temperatūras. Strp 24 un 22 grādiem sēžot T kreklā var ļoti labi sajust atšķirību. (While T1 is lower than or equal to (Tsc-CDIFTEMP-
0.5°C. Note: CDIFTEMP is EEPROM setting parameter. It is 2°C usually.) Kā pārprogrammēt EEPROM noklusēto vērtību vēl neesmu atradis.
2) augsta izejošā (šķidrā) freona temperatūra no darbīcas iekštelpu moduļa uz āra moduli, pie āra moduļa caurules temperatūra ~+30 grādi, savukārt uz telpām ejošā (gāzveida) freona temperatūra ~-10 grādi. Mērīts pie āra moduļa, kad ārā -7 grādu temperatūra.
Pieņemu, ka veicot siltuma apmaiņu starp izejošo un ienākošo freonu varētu pacelt COPu par kādām dažām desmitdaļām. Iemesls, kādēļ ražotāji neveic šādu optimizāciju ir tikai tādēļ, ka vasarā kondicionēšanas režīmā tad kristos efektivitāte un pastāvētu iespēja priešlaikus caurulēs iztvaicēt freonu, ja nu temperatūra caurulē pārsniegtu 43 grādus vai cik nu tur tur grādus. Protams, ražotāji varētu uztaisīt papildus mini siltummaini freoniem, kuru izmantotu tikai apkures režīmā, bet tas maksātu kādus dažus eur papildus un nav taču jēgas ieguldīties priekš mazskaitligajiem ziemeļniekiem.
Iespējams, apkures režīmā abas divas caurules varētu laist pa vienu trasi, kopējā siltumizolācijas čaulā, bet to noteikti nerīkstētu darīt vasarā kondicionējot...
3) Pretaizsalšanas režīms +8grādi. Mana lielākā sāpe. Tā kā darbnīcu izmantoju neregulāri, tad mana vēlme ir laikā, kad neviena tur nav, uzturēt telpā pozitīvu, mazliet virs 0 grādiem tempeeratūru. Prasītos no SS zemākas temperatūras režīms, piemēram ~4 grādi vai pat mazāk. Reāli temperatūra ar rūpnīcas "pretaizsalšanas režīma" iestatījumiem tiek uzturēta robežās no 8,5-11 grādi, kas brīdī, kad neesi darbīcā tomēr ir padaudz. Lai risinātu šo problēmu, paeksperimentēju ar paralēli telpas temperatūras sensoram (T1) ieliktu 100omu pretestību. Mēģinājums veiksmīgs, tagad SS iestatīts uz +8 grādi uztur telpu +3..+5 grādu robežās, diemžēl mazliet novirzās visa temperatūras skala - pie 24 grādi iestatījuma uztur ~23 grādus.

4) prasītos arī automātisks režīms, kas iedarbina SS pretaizsalšanas režīmā tikai tad, kad tiek sasniegta kaut kāda ārtelpu minimālā t., piemēram +4 grādi. Augstākā temperatūrā sasalšana nedraud. Bet šo tikpat labi var risināt ar telpas sensora modificēšanu.

5) WIFI attālinātā vadība no interneta - nu protams Midea, kā jau kārtīgam kīniešu ražotājam ir nepieciešama piekļuve mana telefona atrašanās vietas datiem un fotogrāfijām , par ko atgādina katru reizi atverot aplikāciju. Un noklusētā parole 1234...

Re: Gaiss-Gaiss SS salīdzināšana
Autors: jozhix ()
Datums: 02/01/2022 14:52

Kaads ir reaalais pateerinsh, saprotu, ka paarsvaraa telpa tiek sildiita liidz 8C?
Nav taa, ka ar sho SS var apsildiit krietni lielaaku platiibu, vai speciaali tika izveeleets jaudiigaaks modelis? 30min no 8C liidz 22C graadi liekas baigi forshi! Telpa labi siltinaata?



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **      **  **     **   ******     *******  
  **   **   **  **  **   **   **   **    **   **     ** 
   ** **    **  **  **    ** **    **         **     ** 
    ***     **  **  **     ***     **   ****   ******** 
   ** **    **  **  **    ** **    **    **          ** 
  **   **   **  **  **   **   **   **    **   **     ** 
 **     **   ***  ***   **     **   ******     *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727