UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
ūdens pievada dziļums
Autors: Dominix ()
Datums: 05/10/2006 22:25

Nav īsti skaidrs, cik dziļi mūsu apstākļos (Jūrmalā) būtu jārok trubas, ar ko no spices ūdeni pie mājas vedīšu klāt. Viens maestro pateica 1,2 metri, bet es pirmos metrus, kad izraku... izskatās baigā tranšeja. Vai varētu būt, ka tiešām tādā dziļumā? Man jau pēc 20 cm melnzemes sākas baltā smilts.

Re: ūdens pievada dziļums
Autors: Karlsons ()
Datums: 07/10/2006 16:45

Varu dalīties tikai ar personīgo pieredzi kā darīju es. Atteiecībā uz "Maestro" teikto par 1.2 m varēt pilnīgi piekrist. Dziļumam jābūt vismaz tik lielam, lai garantētu caurļvada neaizsalšanu (bez papildus izolācijas) bargajos ziemas mēnešos. Dziļumu reglamentē arīdzan kaut kādi normatīvi un tas ir atkarīgs no Latvijas reģiona. Lielas atšķirības nav. Rīgā (Jūrmalā), manuprāt, ap to varētu grozīties. Es ,personīgi, parasti tam pielieku rezervīti. Šogad pavasarī arī man tika ieraksts ūdensvads no urbuma. Tranšejas garums 40m, dziļums 1.5-1.8 m. Tā kā darbu veic tehnika, vairs nav būtiski daži desmiti centimetri šurp vai turp. Bet droši gan. Vertikālos posmus ēkas iekšpusē no 1.6 m dziļuma uz augšu papildus siltināju (arī ieeejošos posmus telpas iekšpusē virs grīdas līmeņa).
Manuprāt, ja to gribat veikt ar lāpstu, tas varētu būt diezgan dabietilpīgi, atkarībā dažadiem parametriem. Ja, vajag rakt daudz, izmantojiet tehniku. Ūdens montāžas speciālisti zināja teikt, ka pagājušo sezonu, caursalums atsevišķās vietās smilšāinās grutīs esot bijis 1,2 m. (smilšainas gruntis caursalst mazāk)kā, piemēram, mālaina. Secinājumus izdariet pats. Kaut gan mans tēvs teica, ka es neesmu ar pinu rubli ņemams. Viņam lūk sētā ir ierakta ūdens caurule 50 cm ziļumā jau 20 gadus un nekas neesot noticis?????!!!!

Re: ūdens pievada dziļums
Autors: Buss ()
Datums: 09/10/2006 22:46

Man jūrmalā ir ierakst ūdensvads mazāk kā 1m dziļumā - pagājušās ziemas megaaukstumos biju uztraucies bet nekas neaizsala. Tikai sūkņa šahtu piemetu pilnu ar maisiem un lupatām, lai sūknis nesasalst.

Iespējams, gan tāpēc ka mums ir ļoti augsts gruntsūdens un tas 1 m rudens/ziemas laikā ir jau gruntsūdeņos un tad jau noteikti neaizsals. Vēl neaizalst ja ūdens nepārtraukti tek. Zem bruģa vajadzētu rakt dziļāk - izsalst vairāk, bet man iet arī zem bruģa un nekas neaizsala.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    **    **  **    **  ********  **    ** 
 **    **   ***   **  ***   **  **    **  ***   ** 
 **         ****  **  ****  **      **    ****  ** 
 **   ****  ** ** **  ** ** **     **     ** ** ** 
 **    **   **  ****  **  ****    **      **  **** 
 **    **   **   ***  **   ***    **      **   *** 
  ******    **    **  **    **    **      **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727