UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Troksnis radiatoros
Autors: Vita3 ()
Datums: 03/01/2007 21:12

Dzīvoju Ulmaņa laiku dzīvoklī ar oriģinālajiem čuguna radiatoriem. Silda labi, bet kopš apkures sezonas sākuma radiatoros ir bijis troksnis. Sākumā bija gan troksnis gan ūdens burbuļošana. Burbuļošanu Rīgas Siltums novērsa, taču ar troksni viņi nezina ko darīt. Saskaņā ar viņu mērījumiem, troksnis ir zem pieļaujamās normas, un tādēļ viņi atsakās tālāk palīdzēt. Bet troksnis ir gan, un jo īpaši labi ir dzirdams naktī. Trokšņa intensitāte mainās, trokšņa raksturs ir: dūcoša skaņa, reizēm sīcoša. Katrā ziņā iedarbojas uz nerviem. Varbūt kādam ir ieteikumi kāds varētu būt trokšņa cēlonis? Varbūt ir kāds speciālists, kam varu piezvanīt, lai atnāktu un ieteiktu ko darīt. Paldies!

Re: Troksnis radiatoros
Autors: v_t ()
Datums: 03/01/2007 22:53

ja tādu pašu troksni dzird pārējie kaimiņi, tad vaina jāmeklē siltummezglā. kāds ventīlis vibrē, vai sprauslā kāds krikums iesprūdis. un, gan jau, amatnieki to ļoti labi zina, bet negribas krāmēties. skrūvēt, kaut ko mainīt ir tāds čakars!

Re: Troksnis radiatoros
Autors: Vita3 ()
Datums: 04/01/2007 19:51

Problēma ir tā, ka pie kaimiņiem trokšņa nav. Es biju gan blakus dzīvoklī, gan arī dzīvoklī vienu stāvu zemāk. Es dzīvoju nama augšējā stāvā. Varbūt ir vēl kādi ieteikumi? Vai man pēc apkures sezonas būtu jātīra radiatori? (pagājušajā ziemā viss bija OK).

Re: Troksnis radiatoros
Autors: Rx ()
Datums: 04/01/2007 20:29

Jāieet pie tiem kaimiņiem kam apkures stāvvads ir tas pats kā Jums. Troksnim jābūt tādam pašam. Ja tā nav!!! Tad iespējams Jums pie radiatora stāv vecais griežamais ventilis, kuram stipras plusmas rezultātā (Siltumnieki uzlikuši jaudīgu cirkulācijas sūkni, lai jaunajiem radiatoriem labi caurspiestu apkures ūdeni) vibrē aizslēdzošā mēlīte vai arī tas stipri pievērts, neregulējas un veidojās plūsmas skaņa.

Re: Troksnis radiatoros
Autors: Vita3 ()
Datums: 05/01/2007 04:31

Es biju pie kaimiņiem, kam ir tas pats stāvvads un trokšņa nav! Man patiešām ir pie radiatoriem vecais griežamais ventilis, un pagriezt viņu nav iespējams. Kas ir jādara? Vai jāmaina ventilis, vai aizslēdzošā mēlīte? Es labprat samaksātu speciālistam, kas šo problēmu varētu novērst. Ieteikumi?

Re: Troksnis radiatoros
Autors: Rx ()
Datums: 05/01/2007 18:55

Tad visticamāk ka tā arī būs tā vaina. Bet ventīlim tikai kautko nomainīt praktiski neiespējami. Arī cita uzlikšana var būt problemātiska, jo ventiļa pieslēgšanas caurules var būt tā nokorodējušas ka vecā vītne nederīga, jaunas uzgriešana neiespējama. Nomaiņa arī zem jautājuma, ja jāizskrūvē no čuguna radiatora. Be Jūsu gadījumā , liekas pareizāk sagaidīt apkures sezonas beigas, tad dažreiz tiek arī ūdens no sistēmas izliets, un darbi var tikt veikti saskaņojot ar apsaimniekotāju...Vai radiators viss vienmērīgi silts? Ja tā nav, tad esošais ventīlis puspavērts, vai aizsērējis.(cik saprotu tas ir atgaisots?).

Re: Troksnis radiatoros
Autors: JanisJanis ()
Datums: 06/01/2007 19:18

Vecaas sisteemaa ir daudz mehanisku netiirumu, kas celo pa cauruleem. Tikko kaads padarbojaas ar apkures sistemu dziivoklii vai pagrabaa gabali un gabalini pacelaas un plust pa sisteemu kaa pa upi.

Paklapee trubas mosh aizpluust pie kaiminiem. Chuguna radiatorus gan neklapee tie var viegli sapliist.

Re: Troksnis radiatoros
Autors: Vita3 ()
Datums: 08/01/2007 00:40

Rx, Jums taisnība, radiatori nav vienmērīgi silti - augšā ir siltāki un uz apakšu vēsāki. Vai tā ir ventiļu vaina? Sagaidīt apkures sezonas beigas jau ir viena lieta, bet ja arī nākamajā būs tas pats? Un kā tas var būt, ka pēkšņi visos 4 radiatoros dzīvoklī ir troksnis, un pie kaimiņiem nav?

Re: Troksnis radiatoros
Autors: Rx ()
Datums: 08/01/2007 01:26

Ja visi radiatori trokšņo, tad kaiminjiem tā arī jābūt!!! Jo kāda tad starpība? Iedomājieties ka Jūsu otrā istaba ir kaimiņa... Liekas ka no Jums tad ir kļūdaina informācija! Tas troksnis kas Jums dzirdams katrā radiatorā ir no sistēmas ,no sistēmas sūkņa, jo varbūtība ka tas rodās katrā radiatorā ir niecīga, pie tam čugunniekā, kam principā, ir maza ūdens plūsmas pretestība! Pie tam, ja apakša ir manāmi aukstāka, ta plūsma caur Jūsu raiatoru ir maza un nepietiekama lai uzturētu to vienmērīgi siltu, un tātad no plūsmas troksnis nav, ja nu vienīgi pie katra radiatora esošais ventīlis ir puspavērts, aizsērējis!!!

Re: Troksnis radiatoros
Autors: Vita3 ()
Datums: 16/01/2007 20:03

Man tomēr būtu vajadzīga palīdzība, vai padoms. Es biju pie kaimiņiem, un vismaz dzirdama trokšņa tur nebija. Pie manis ir un īpaši labi dzirdams nakts stundās. Pie katra radiatora tas ir savādākā intensitātē. Ventiļi pie radiatoriem tiešām laikam ir aizsērējuši, jo ir aizkrāsoti un tos nevar pagriezt. Kādu speciālistu var izsaukt, lai dabūtu risinājumu? Paldies!

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   ******     ******    **    **  **     ** 
 ***   **  **    **   **    **    **  **   **     ** 
 ****  **  **         **           ****    **     ** 
 ** ** **  **   ****  **   ****     **     **     ** 
 **  ****  **    **   **    **      **      **   **  
 **   ***  **    **   **    **      **       ** **   
 **    **   ******     ******       **        ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727