UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

siltās grīdas
Autors: Lienīte ()
Datums: 17/01/2007 03:16

man ir doma likt siltās grīdas visur izņemot guļamistabu, tur plānoju likt radiatorus.
Par šīm lietām neko daudz nezinu, tāpēc vēlos dzirdēt jusu padomus un pieredzi.
Varbūt ir kāds kam siltās grīdas ir pa visu māju? Vai nav pa aukstu (karstu) ja ir tikai siltās grīdas? Jo īpaši guļamistabā?
Jau iepriekš paldies!

Re: siltās grīdas
Autors: janussis ()
Datums: 20/01/2007 20:20

tiko ldzgi esmu savilcis - siltās grīdas pa visu māju, izņemot guļamistabas. pagaidām gan neesmu pieslēdzis siltumsūkni. domāju, pēc kāda mēneša varēšu padalīties pieredzē. par karstu nebūs, jo to siltumu samzināt var vienmēr pieregulējot siltumsūkni vai radiatorus...:)
bet daudz kas atkarīgs no mājas siltinājuma, siltuma zudumiem. iesaku iepriekš uztaisīt siltuma zuduma aprēķinus, jo no tiem atkarīgs, cik bieži/reti jāklāj siltuma trubas grīdā utt.

Aigars

Re: siltās grīdas
Autors: Ano ()
Datums: 21/01/2007 02:14

Nu ir man siltas gridas pa visu maju. Ja gazes katls uzlikts uz 26C un ara ir ap nulli, traks var palikt-karsts! Ir ljoti labi isteniba. Vienigais, kas varetu but savadak,man daudzas vietas ir flizes(halle,edamistaba,vannasistabas un virtuve) un gridas it ka liekas aukstas...Gulamistaba ielikam paklajus, tad gan likas ka majigak, tapat ari vietas, kur koka gridas.
Kapec tev radiators gulamistaba? Siltumu tacu var regulet katrai istabai uzliekot termostatu.

Re: siltās grīdas
Autors: vilks ()
Datums: 05/02/2007 07:17

Es arī esmu nolēmis likt siltās grīdas, bet, izņemot guļamistabas. Kāpēc? Jo gribu tur koka parketa dēļus 16 vai 20mm. Kaut kā neiet kopā ar to gridas apsildi. koks tomēr ir situmu aizturošs, nevis vadošs materiāls. Pieņemsim, ka tomēr to siltumu izdabūsim cauri, pietiekoši uzkarējot betona grīdas plātni. Te nonākam pie otrā punkta- regulēšana. Guļot sagribēsies vēsāk- radiatoru nogriežot, tas atdzisīs diezgan ātri. Bet kamēr atdzisīs tas betona plācenis, kas uzsildīts, uff...
Tās gan tikai manas domas, paigaidām pieredzes ar siltajām grīdām nav.

Re: siltās grīdas
Autors: vgy7 ()
Datums: 05/02/2007 14:23

Siltajām grīdām ļoti liela inerce, izmainot plūsmas temperatūru pa 2-3 grādi, izmaiņas sajūtam tikai pēc pāris dienām. Tas pie labi nosiltinātas mājas un pareizi ierīkotas grīdas apkures, ja mājas siltinājums līdzinās šķūnim, tad arī uz makti varētu guļamistabu pataisīt vēsāku.
Mājā, kas pilnībā aprīkota ar siltajām grīdām, katla apstāšanos parasti pamana tikai tad, kad beidzas siltais ūdens.

vgy7

Re: siltās grīdas
Autors: zinta ()
Datums: 05/02/2007 15:56

Siltas gridas. Un kaa tad paliek ar PUTEKLIEM? Tie tak griezas griezdamies. Tagad taada modes lieta - siltas gridas, jo agrak tas tika vairak vai mazak liegts. PUTEKI! dargie.

Re: siltās grīdas
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 05/02/2007 16:19

zinta laikam nemīl māju uzkopt un ir par skopu, lai turētu apkopēju :P. Ar siltajām grīdām putekļi turās pie grīdas, bet ar radiatoriem cirkulē pa telpu kopā ar silto gaisu :P.

Re: siltās grīdas
Autors: IneseX ()
Datums: 05/02/2007 16:24

Pret putekļiem ir izgudrotas grīdas lupatas (pat tīri glaunas) un putekļu sūcēji! Un es neesmu manījusi, ka majnā mājā ar grīdas apkuri putekļu būtu vairāk, kā ar radiatoru apkuri, ka bija dzīvoklī. Drīzāk otrādi.

Re: siltās grīdas
Autors: vgy7 ()
Datums: 05/02/2007 21:29

Jaunbūvi aprīkojot ar siltajām grīdām var apdomāt arī tādu jēdzienu kā sienās iebūvētie putekļsūcēji, tas stipri samazinās putekļu prodlēmas.

vgy7

Re: siltās grīdas
Autors: JanisJanis ()
Datums: 07/02/2007 00:11

Kam tur ir par karstu deel siltajaam griidaam?

Skat (vecu gan) sludinajumu:
[ss.ss.lv]
Cenas 2007. gadaa ir lielaakas un taas atrodamas www.siltumnieks.lv

Janis
cm-zone@#$%&filter.lv

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.