UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Lūdzu palīdziet izvēlēties!!!!!!!!:)
Autors:
Rx
()
Datums: 29/01/2007 00:27
Nekas jau jauns tas nav: Jau kopš 196- gadiem Padomju savienībā ražoja tā saucamās Saulītes: Spoguļa virsma, parabolas formā. iekšā spirāle uzkarsēta. Pēc tam parādijās citas konstrukcijas. Manā koka mājā, kad sala kājas, to liku zem galda lai silda. Bet neteikšu ka ļoti labi- gaiss auksts, tikai apspīdētā virsma silta. Protams liela apsildāmā laukuma gadījumā arī telpas elementi strādās kā sekundārie sildītāji. No visa uzrakstītā nav saprotams kā var būt augstāks lietderības koeficients tā saucamajiem karbona (oglekļa) sildītājiem). Jauda takš ir P=U*I. Lūdzu profesori- paskaidrojiet. Bet vasarnīcā varētu būt labi, kad siltumu tikai drusku jāpieliek. Tāpat ar pazemināto tarifu naktij: Kur tad tā enerģija uzkrāsies? Parkarsēsim telpu lai dienā lēnām atdziest?
Autors:
ilonite
()
Datums: 29/01/2007 19:39
Bet kā ar to apkures katlu? Varbūt ir kautkas labāks priekš malkas sadedzināšanas.
Autors:
to Ilonite
()
Datums: 30/01/2007 16:05
Ja buutu kas revolucinars izdomaats tad visi par to zinaatu un to lietotu!
Taa kaa Iloniite parasts katls + akumulators ir normals risinajums.
Janis
Taa kaa Iloniite parasts katls + akumulators ir normals risinajums.
Janis
Autors:
osiss
()
Datums: 30/01/2007 20:28
pirms 2 ned pabeidzu ilgi pārdomāto apkures sistēmas ieviešanu (izveicu saviem spēkiem- pats skrūvēju un lodēju.).
Uzreiz gan jāatdzīst, ka 2.stāva 5gab radiatori nav vēl pieslēgti, silda tikai 1st. siltā grīda un 2.st siltā grīda WC.
akumulators ražots Sinvia KB, ~1300L, iekļauts 250 L siltā ūdens boilers.
Katls, Dakon Dor 25Max, velk labi, skurstenis dubultsienu izolēts skārda ar 160mm diametru H = 7-8m.
patreiz turot mājā (nedzīvīvoju vēl iekšā)~18 grādus siltu gaisu 24h aiziet 2/3 no visa akumulatora siltuma (Daļa atdziest- patreiz slikti siltināts- 24h atdzies par 15-20 grādiem pats akumulators)
Māja koka karkasa, ar 200mm paroc izolāciju, horizonatlās virsmas pakojums 300mm. grīdas konturā garums 4 x 100m + 42m 2.stāva WC grīda. Platība mājai ~60m2 katrā stāvā.
aizmirsu piebilst, ka jākurina īpaši neuzraugot katlu ir 2,5h - 3h diennaktī (t.i. aptuveni 3 reizes jāpiemet malka).
Ja liec 2 akumulatorus, tad vienu izvēlēs ar iebūvētu siltā ūdens tvertni un liec noteikti virknē, lai pēdējam siltums būtu tam, kurā silatis ūdens.
Un katlu noteikti izvēlies maksimāli jaudīgu, lai paiet īsāks laiks pie kurināšanas, protams tāda lieta, kā katla termostats un piespiedu sūkņi obligāti. Viadrus ir labi katli.
ja interesē detaļas raksti.
Uzreiz gan jāatdzīst, ka 2.stāva 5gab radiatori nav vēl pieslēgti, silda tikai 1st. siltā grīda un 2.st siltā grīda WC.
akumulators ražots Sinvia KB, ~1300L, iekļauts 250 L siltā ūdens boilers.
Katls, Dakon Dor 25Max, velk labi, skurstenis dubultsienu izolēts skārda ar 160mm diametru H = 7-8m.
patreiz turot mājā (nedzīvīvoju vēl iekšā)~18 grādus siltu gaisu 24h aiziet 2/3 no visa akumulatora siltuma (Daļa atdziest- patreiz slikti siltināts- 24h atdzies par 15-20 grādiem pats akumulators)
Māja koka karkasa, ar 200mm paroc izolāciju, horizonatlās virsmas pakojums 300mm. grīdas konturā garums 4 x 100m + 42m 2.stāva WC grīda. Platība mājai ~60m2 katrā stāvā.
aizmirsu piebilst, ka jākurina īpaši neuzraugot katlu ir 2,5h - 3h diennaktī (t.i. aptuveni 3 reizes jāpiemet malka).
Ja liec 2 akumulatorus, tad vienu izvēlēs ar iebūvētu siltā ūdens tvertni un liec noteikti virknē, lai pēdējam siltums būtu tam, kurā silatis ūdens.
Un katlu noteikti izvēlies maksimāli jaudīgu, lai paiet īsāks laiks pie kurināšanas, protams tāda lieta, kā katla termostats un piespiedu sūkņi obligāti. Viadrus ir labi katli.
ja interesē detaļas raksti.
Autors:
JanisJanis
()
Datums: 30/01/2007 20:35
Osi!
Kaadaa veidaa uzturi 18'C telpaas? Ar radiatoru varstiem? Ar 3-(4-) gaitnieku?
Janis
Kaadaa veidaa uzturi 18'C telpaas? Ar radiatoru varstiem? Ar 3-(4-) gaitnieku?
Janis
Autors:
osiss
()
Datums: 30/01/2007 21:12
JanisJanis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Osi!
>
> Kaadaa veidaa uzturi 18'C telpaas? Ar radiatoru
> varstiem? Ar 3-(4-) gaitnieku?
>
> Janis
Zinu uz ko Tu spied, bet es uzturu ar HERZ 3-gaitnieku, jo lai nodrošinātu telpā 18grādus pie āra "0" grīdā vajag 24- 25 grādus, pie -15 āra temp. vajag jau 27- 28, tā kā jākurina tāpat katru dienu, tad varu paregulēt ar roku ar, jo ja māju regulāri vēdina, tad vairāk ietekmē āra vēji (Ja logi ir uz ziemas vēdināšanu), nekā āra temp.
Neuzskatu, ka man būtu vajadzīgs Honywell. Un, ja tas ir tavos spēkos, tad lūdzu izņem manu adresi no savas spamu listes, lai man tie piedāvājumi nenāk, jo parakstījies uz viņiem es neesmu (amerikā jau par šādām lietām tiesā cilvēkus).
Jau iepriekš paldies par piedāvājumu!
ā - un radiatoriem ir iegādātas termogalvas.
> Osi!
>
> Kaadaa veidaa uzturi 18'C telpaas? Ar radiatoru
> varstiem? Ar 3-(4-) gaitnieku?
>
> Janis
Zinu uz ko Tu spied, bet es uzturu ar HERZ 3-gaitnieku, jo lai nodrošinātu telpā 18grādus pie āra "0" grīdā vajag 24- 25 grādus, pie -15 āra temp. vajag jau 27- 28, tā kā jākurina tāpat katru dienu, tad varu paregulēt ar roku ar, jo ja māju regulāri vēdina, tad vairāk ietekmē āra vēji (Ja logi ir uz ziemas vēdināšanu), nekā āra temp.
Neuzskatu, ka man būtu vajadzīgs Honywell. Un, ja tas ir tavos spēkos, tad lūdzu izņem manu adresi no savas spamu listes, lai man tie piedāvājumi nenāk, jo parakstījies uz viņiem es neesmu (amerikā jau par šādām lietām tiesā cilvēkus).
Jau iepriekš paldies par piedāvājumu!
ā - un radiatoriem ir iegādātas termogalvas.
Autors:
ilonite
()
Datums: 31/01/2007 15:48
Jūs mani nomierinājāt, paldies Jums, un varu ļaut savam meistaram darboties!:)
Autors:
to Osis
()
Datums: 31/01/2007 21:34
Jaa Osi pardodam kaa varam ari e-pastu (spamu) izmeeginam kaa pardoshanas ieroci.
Tieshi tavam gadijumam Honeywell HMC80 vai HMC82 vai CM-Zone nav piemerots.
Ar cienu
Janis
Tieshi tavam gadijumam Honeywell HMC80 vai HMC82 vai CM-Zone nav piemerots.
Ar cienu
Janis
Autors:
osiss
()
Datums: 01/02/2007 17:21
ilonite Wrote:
> Jūs mani nomierinājāt, paldies Jums, un varu
> ļaut savam meistaram darboties!
Iedomājos, ka ne katrs gribētu 1x nedēļā iekurināt apkuri, lai nodrošinātu silto ūdeni nedēļai (atkarīgs no cilvēku skaita), tāpēc jāizvēlas alternatīva- elektriskais sildītājs.
> Jūs mani nomierinājāt, paldies Jums, un varu
> ļaut savam meistaram darboties!
Iedomājos, ka ne katrs gribētu 1x nedēļā iekurināt apkuri, lai nodrošinātu silto ūdeni nedēļai (atkarīgs no cilvēku skaita), tāpēc jāizvēlas alternatīva- elektriskais sildītājs.
Autors:
Zigurdsbl
()
Datums: 10/02/2007 03:14
Bet vai tomēr neveelaties ieriikot pavisam jaunu ,modernu,ekonomisku gāzes- kondensācijas apkuri ? Kurināt būs 4,5 reizes lētāk, ka ar elektrību. Dabojas gan ar dabas gāzi, gan sašķidrināto. [www.vis-s.lv] Sheit varat par to palasiit netaa, gan latviešu, gan krievu valodaa. Katla lietderības koeficients: 98+11%. Šobrīd ekonomiskuma ziņā tai nav analoga. Turklāt- nekādu izmaksu izbūvējot skursteni! Tā vietā ir 40mm PVC caurule. Es savai maajai jau tādu pasūtīju!
Pašreizējā: 2 no 4