UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Marmora radiātori un siltās grīdas!
Autors: AtisL ()
Datums: 13/02/2007 02:55

Tikko latvijā ir parādījies jauns apkures veids ar marmora radiātoriem! Viņi patērē divas ar kaut ko reizes mazaak elektrību nekā elektriskie radiātori un ir labs dizaina elements - to uzstādīšana ir ļoti vienkārša un lēta - kaa arii līdz šim Latvijā bija tikai viena silto grīdu izplatītāji , kas darbojas uz elektrību. To uzstādīšana ir vēl vienkāršāka - , bet taas laikam ir drusku dārgākas uz kvadrātmetriem ! principaa paņem sietu vinju izklaaj un uzreiz var likt pa virsu flīzes vai cita veida grīdas segumu ! nava nekas jāstiprina ar līmlentām utt.. ! Ir intrese par vienu vai otru rakstat meilus un atsūtīšu kādu info par tiem Marmora radiātoriem un bildes lai var redzēt kaadi viņi izskataas !

Re: Marmora radiātori un siltās grīdas!
Autors: Didzisp ()
Datums: 13/02/2007 05:04

Atkal viens cilvēks, kurš skolas laikā bastojis fizikas stundas! Ja noslēgtā telpā(istaba principā tāda ir) sildītājs patērē 1kW elektroenerģijas(skaitītājs noskaita tādu elektroenrģijas daudzumu), Tad istabā temperatūra pacelsies par noteiktiem grādiem un pilnīgi pofig vai telpu sildīs caurumotajā ķieģelī ievilkta gludekļa spirāle, vai super-truper marmora sildītājs. Tā ir fizika un tur neko nevar padarīt. Jā, no sildītāja tipa ir atkarīgs komforts telpā, bet nu nekādi ne temperatūra. Firmām vajag pārdot savus izstrādājumus un, zinot, ka daudzi savā laikā ir bastojuši fizikas stundas, tas visai labi izdodas. Katrs taču cer, ka viņa nopirktais sildītājs dos vairāk siltuma, bet skaitītājs stāvēs uz vietas.

Re: Marmora radiātori un siltās grīdas!
Autors: AtisL ()
Datums: 13/02/2007 07:35

nu nezinu vai es buutu tas bastotaajs.. , lieta taada ,ka mormoram uzsilstot vinjsh saglabaa siltumu tādeejaadi mazaak ir nepiecieshama elektro energjija ! Principaa vinjus importee no vaacijas un ir veikti pētīijumi ! ja vēlies apshaubiit nopeerc vienu taadu un saliidzini nevis muldi , kaa uuber kruts zinaataajs ! Paldies par tavu viedokli !

Re: Marmora radiātori un siltās grīdas!
Autors: Didzisp ()
Datums: 13/02/2007 15:25

Es jau kā reizi nemuldu. Ir fizikas likumi un tos nevienam nav izdevies apiet. No kurienes tad tam marmoram rodas tas siltums? Tāpat tak skaitītājs griežas. Marmors lēnāk sasilst un attiecīgi lēnak atdziest un tas ir viss. Siltums nerodas ne no kā! Var gam būt efektīva pārdevēju reklāma un tak vienmēr kāds uzķeras.

Re: Marmora radiātori un siltās grīdas!
Autors: Didims ()
Datums: 13/02/2007 16:06

Nu ir varbūt atšķirīgi telpu apsildīšanas principi, kā siltās grīdas un radiatori, kur silto grīdu gadījumā komforta līmenis telpā tiek sasniegts pie zemākas kopējās telpas gaisa temperatūras un no tā tad arī iespējamā ekonomija. Pārējais par to enerģijas ekonomiju ir pupu mizas.

Re: Marmora radiātori un siltās grīdas!
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 13/02/2007 17:32

Marmora radiatori ir dizaina elements, nekāda ekonomija nesanāks, ja vien tas marmors ir tāds klucis, ka visu nakti tiek sildīts ar nakts tarifu un tad visu dienu uztur siltumu telpā bez papildus sildīšanas :-D. Šajā gadījumā ir jāveic aprēķini cik liels gabals marmora ir nepieciešams, lai tā notiktu, var gadīties ka tas aizņem pusi istabas :).

Re: Marmora radiātori un siltās grīdas!
Autors: EjTakTu ()
Datums: 13/02/2007 20:54

Vai pieminekļu formā arī dabonami ;) Un kāds šamējam radiācijas fons?

Re: Marmora radiātori un siltās grīdas!
Autors: AtisL ()
Datums: 14/02/2007 00:02

piemineklju formaa nava dabuunami , bet gleznas formaa un izskataa gan ! tikai tas saaliiti maxaa !

Re: Marmora radiātori un siltās grīdas!
Autors: Andriic ()
Datums: 20/02/2007 17:09

Mjaa... Kaut kas te iisti labi nav. Par dizainu neko nesaku, tur nu katrs var izpausties kaa vien patiik un sabuuveet visu, ko domas lidojums atlauj, bet par to, ka siltumriiks, kura vieniigais pievadiitaas energijas avots ir elektroenergija var buut ar lielaaku lietderiibas koeficientu par 1, tam es vienkaarshi neticu! Ja tas taa ir, tad beidzot kaadam uz shiis greeciigaas zemiites ir izdevies apiet termodinamikas pamatprincipus (energijas nezuudamiibas likumu). Izskataas, ka ne viss par shiem marmora radiatoriem te ir uzrakstiits vai arii kaads muus vienkaarshi grib piekaast...

Re: Marmora radiātori un siltās grīdas!
Autors: tommy ()
Datums: 24/02/2007 23:44

Firmai ACL ir stikla radiaatori. [www.acl.lv]

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.