UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
plaisas regipsi
Autors: JanisAmata ()
Datums: 12/03/2007 01:38

Kruscova tipa maja. Celta 60-tajos. Divi stavi. Uzcelta uz purva ar uzberumu. Majai malkas apkure. Sanu sienas (isajas) plaisas.
Situacija:
Tika veikts eiro remonts pagajusaja vasara otraja stava. Vis darits ka pienakas. Izveidota centralapkure, siltas gridas vanene, virtuve, koridori. Tiklidz uznaca pirmais aukstums ta paradijas plaisas griestos-virtuve, kur atrodas apkures katls-plits, pec tam abas istabas un visbeidzot pie katla virs flizem kadus desmit centimetrus, kur regipsis stikets un pasa gala plaisa starp gridu un dekorativo flizu malinu (sajuta,ka gida "iekritusi" kadus 20 centimetru garuma, piedevam tur palika orginala silikatkiegela starpsiena. Tika stradats pie regipsa ar uniflotu un sietu. Kapec ta?

Re: plaisas regipsi
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 12/03/2007 15:58

Plaisām riģipsī ar mājas pamatiem uz uzbēruma saistību nav, tā pārāk ilgi nostāvējusi.
Visticamāk krasi mainījies gaisa mitrums visās telpās, kur malkas apkure nomainīta uz centrālapkuri. No teiktā saprotams, ka riģipsis ir līmēts pie sienām un griestiem.
Taču vēlams precizēt, pārsegumā ir dz/betona paneļi vai kā?? Ja paneļi, tad tie temperatūras iespaidā deformējas un ietekmē pielīmēto riģipsi.

Autors: Juris F ()
Datums: 12/03/2007 20:49

Es ar kā sāku ar Bullerjan kurināt tā vecā mājā starp grīdas dēļiem parādījās milzīgas škirbas, durvju pildiņi arī sarāvās, starp riģipša loknsēm arī parā'dijās plaisas. Tagad kaut kad bū sjāmēģina pāršpaktelēt.
Domāju likt centrālapkuri, līdz ar to viss būs gan jau tik pat sauss.

Autors: JānisAmata ()
Datums: 14/03/2007 02:30

Reģipsis likts ar distanceriem uz profiliem. Kā tagad to noverst?

Datums: 15/03/2007 04:34

Es domāju, ka abās pusēs plaisai jāpielīmē krāsotāju lentas un tad jāiestrādā elastīga tepe. Akrila tepi var krāsot, bet nekrāsojamā silikona ir elastīgāka.
Tad vismaz neredzēs tumšo plaisas formu.Lenti pēc izšuvošanas noņemt.
Distanceru izmantošana vēl nav garantija tam, ka konstrukcijai saraujoties vai izplešoties riģipsis paliks savā vietā. Un ja nomainīta apkure no krāsns uz centrālapkuri, tad tas padara telpas gaisu ievērojami sausāku.

Autors: kvazi ()
Datums: 16/03/2007 00:09

iespejam regipsis nav pielikts ka nakas:
1) nav likts šaha kartiba uz griestiem
2) nav saskruvetas kopa savienojuma vietas.

risinajums: pielime sietu. vinjsh tads mazinjsh neredzams (pa visu telpu) un tad noej velreiz ar krasu bus gludi balti griesti. bet tassietins maks (vinju lime lidzigi tapetem :)

lai veicas

Autors: JānisAmata ()
Datums: 16/03/2007 01:55

Kvazi, tu domā to sietu kas ir liekams uz šuvēm reģipsim, tikai lielākā izmērā, vai, ja tas ir tas siets nepaliks redzams rūtojums?
Brinkmaņa kungs, bet vai noplēšot krāsotāju lentu nepaliks maliņas redzamas, jo lai cik plāna tā būtu, noplēšot manuprāt varētu palikt malas redzamas?

Autors: kvazi ()
Datums: 16/03/2007 04:34

Nē Jāni tā nav šuvju lenta. Tikai meklēt vinju vajag jo es esmu redzejis tikai ka vienam cilvekam lika tadu lietu, jo vinjam regipšu standas stiprinaja pie sudigam sijam kuras stiagaja... moments tads ka plaisas nebija pec tam.
bet nu ja neatrodi sietu tad lime tapeti neko darit

Datums: 16/03/2007 06:32

Es pieņemu, ka riģipsis iestrādāts izmantojot šuvju lentu, bet tā, ka ēka centrālapkures iespaidā sāka žūt un ēkas konstrukcijas ir tempratūras ietekmē jūtīgas, tad saraujoties pārseguma paneļiem tie atrāva griesta riģipša plakni no sienām. Jo no sākuma raksta tā esmu sapratis.
Ar mastikas iestrādi es domāju procesu, kur izmantojot spiedpatronu no tūbiņas plaisājuma šuvē tiek iespiesta elastīga massa, kuru nepieciešams ar pirkstu vai elastīgu balstu gumiju pielīdzināt. Tapēc, lai nenotiktu plakņu lieka nosmērēšana apbus šuvei ~3..5mm attālumā pielīmējama pagaidu krāsotāju lenta no papīra. Uzreiz pēc šuves apstrādes tā noņemama. Tikai tad šuvi var piekrāsot.
Par māju konstrukciju deformācijām. Tās ir divejādas- mitruma un tempratūras ietekmē. Aktualizējas tieši ziemas periodā, jo te vienlaicīgi centrālapkures iespaidā un sala iespaidā gaisa relatīvajam mitrumam samazinoties telpā līdz 15..25% koks un citi apdares materiāli zaudē mitrumu - saraujas. Arī silikātķieģeļu mūris cementa javā un dz/betona pārseguma paneļi saīsinās, bet tempratūras ietekmē. Cik man pašam nācies novērot , tad 52 ķieģeļu sienas mūrētas cementa javā tiek izpūstas un ātri atdzesē paneļu dobumus.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         *******   **     **  **     **  **    ** 
 **        **     **  **     **  ***   ***   **  **  
 **         ********  *********  ** *** **     **    
 **               **  **     **  **     **     **    
 **        **     **  **     **  **     **     **    
 ********   *******   **     **  **     **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.