UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Kā tikt pie elektrības!
Autors: edisons ()
Datums: 17/05/2007 05:45

Labdien!
Iegādājos zemi mājas būvniecībai, gar zemes robežu iet elektrolīnija, respektīvi no staba līdz potenciālajai mājas vietai kādi 50 m, kādas iespējas un cik man šāds prieks var izmaksāt?

Liels paldies par padomu!

Re: Kā tikt pie elektrības!
Autors: a ()
Datums: 17/05/2007 05:56

www.energo.lv

Re: Kā tikt pie elektrības!
Autors: zampa ()
Datums: 18/05/2007 05:47

Jāiet uz zemes gabalam tuvāko latvenergo kantori un jāraksta iesniegums, ka gribi savam zemes gabalam pievilkt elektrību.
Brīdinu par to, ka, ja gar zemes gabalu iet elektrolīnija, tas nebūt nenozīmē, ka jānovelk tik vads no staba lejā un būs elektrība.

Re: Kā tikt pie elektrības!
Autors: ralf ()
Datums: 25/05/2007 22:51

Tieši tā man no zemes gabala staps atrodas 3m bet gandrīz dabūju mainīt visus vadus no tuvākās ielas un tas varēja maksāt līdz 5000Ls

Re: Kā tikt pie elektrības!
Autors: umka ()
Datums: 29/05/2007 22:36

[www.latvenergo.lv]
Ja tavs zemesgabals atrodas pierīgā tad jāņem līdzi zemesgrāmatas orģinās, kā arī robežplāns un pirkuma pārdevuma, dāvinājuma līgusms. Pieteikumu paraksta tā persona uz kura vārda ir zeme.

Re: Kā tikt pie elektrības!
Autors: Uno ()
Datums: 23/06/2007 05:42

Kad mājā būs jāvelk elektrība varuieteikt savējos meistarus - strādā baisi ātri un man jau liekas ka rezultāts labs:)))))

Re: Kā tikt pie elektrības!
Autors: kreņķis ()
Datums: 28/06/2007 16:23

Tikko noslēdzu ar Latvenergo līgumu par elektrības pivilkšanu. Stāsts ir tāds. Visu epopeju sāku pagājušo gad beigās, kad vēl mājas būvniecība netika uzsākta, bet būvatļauja bija uz rokas. Juglas elektrotīklos (Līčos) iesniedzu iesniegumu, kuru skatīja, ja nemaldos - 1 mēnesi. Tad iedeva info par aptuvenām izmaksām, un darbiem, kas būtu jāplāno. Man arī stabs stāv 30 m attālumā no jaunbūves. Lai pietiktu prasītā jauda, arī man jāmaina visi vadi. Paldies Dievam, pērn pavasarī kūlas degšanas laikā nosvila daži stabi, Latvenergo tos nomainīt, līdz ar to man jāmaina tikai 3 no pagājušā gadsimta vidus palikušie stabi. Nākošais solis - pasūtīt elektrības projektu. Tā izstrādāšana un saskaņošana man aizņēma apmēram 4 mēnešus. I biju priecīga, ka tik ātri, jo lielāka daļa kantoru mani atšuva - darbu esot līdz kaklam. Izstrādājot projektu Latvenergo uzstāja, ka skaitītājam jābūt pie ceļa, un šo ceļu viņi iedomājās apmēram 120 metrus no mājas. Sanāktu, ka man elektrība jāpievelk bezmaz caur Daugavpili, līdz ar to izmaksas... 2005.gadā esot bijušas Ls 10000 1km. Pagājuši jau 2 gadi, un izmaksas mums točna nekrīt. Paldies projektētājiem, kas palīdzēja pacīnīties ar šo absurdu, un nolēmām skaitītāju nolikt pie staba. Pati uztaisīšu elektriķiem laipiņu, lai pāri grāvim viņi bez problēmām tiek pie staba :) Nu lūk, gala rezultātā mana daļa visā šajā projektā ir Ls 2500 (un tas pie situācijas, ka stabs ir 30 metrus no mājas!!!), turklāt pēc līguma Latvenergo savus darbus veic 150 dienu!!!! laikā pēc līguma noslēgšanas, tas nozīmē, ka var uztaisīt arī novembrī :) Un tas nozīmē, ka viss process aizņem vismaz gadu. Turklāt man noveicās, ka nebija jātaisa topogrāfija, jo to jau biju uztaisījusi, un stabs atrodas manā zemes gabalā. Ja vēl tas būtu, tad vēl savi Ls 200 un 2 mēneši klāt jāskaita.

Re: Kā tikt pie elektrības!
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 30/06/2007 23:12

>kreņķis

skatos, ka ar lielākam-mazākām sāpēm viss tomēr ir nokārtojies, ar to arī apsveicu.



Mūsdienu lielākā kļūda šajā visā pasākumā ir nopirkt zemesgabalu/māju un nepainteresēties par inženierkomunikāciju peejamību konkrētajā vietā. Konsultantu pieaicināšana ir pat ieteicama šajā gadījumā, lai pēc tam nebūtu jāsaka, ka tā izziņu meitene man tur toreiz teica -"... jūsu mājai var pievilkt 3f bez lieliem kapitālieguldījumiem."



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **          *******   **     **   *******   **    ** 
 **    **   **     **   **   **   **     **  ***   ** 
 **    **   **           ** **    **         ****  ** 
 **    **   ********      ***     ********   ** ** ** 
 *********  **     **    ** **    **     **  **  **** 
       **   **     **   **   **   **     **  **   *** 
       **    *******   **     **   *******   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727