UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: apkures sistēma mājā-izmaksas
Autors: UldisJ ()
Datums: 10/06/2007 23:36

Lai noskaidrotu cik maksās jūsu mājas apkure un cik jūs pēc tam maksāsiet par energoresursu patēriņiem ir jānoskaidro jūsu vēlmes. Sākot ar to, kur māja tiks būvēta, no kādiem materiāliem. Kādā temperatūrā telpās jums patīk dzīvot? Kāds būs karstā ūdens patēriņš? Rezultāts atkarīgs no tā, kā celtnieks uzbūvēs māju - mūrēšana, siltumizolācijas ieklāšana utt. Nepeiciešams normāls inženierkomunikāciju projekts. Piemēram, ēkas siltuma zudumu aprēķins, pēc tam sildķermeņu izvēle - visideālākais variants - siltā grīda, bet tikai pie PRECĪZIEM APRĒĶINIEM. Apkures sistēmas hidrauliskais aprēķins, cik, kur kam jāaizplūst utt., jo tieši no šī pasākuma uz siltuma zudumu precīza aprēķina būs atkarīgas apkures sistēmas izbūves izmaksas un pats svarīgākais - izmaksas šo sistēmu lietojot. Par vadiem runājot, daudz ko var novadīt bezvadu variantā, bet es savā praksē šo tehniku lietoju tikai rekonstrukciju gadījumos, kur nevienam nav nekādas vēlēšanās uzlauzt flīzi, kura tur maksā, pieņemsim, 30 ls kvadrātmetrā. Pagaidām bezvadu tehnoloģijas ir samērā dārgs pasākums. Par to var runāt un runāt... Lai Jums jauka diena!

Re: apkures sistēma mājā-izmaksas
Autors: vgy7 ()
Datums: 11/06/2007 17:05

Laikam jau Viktors tiešām runā ar muļķiem, kuri nespēj saprast elementāras lietas: ar radio signālu mēs varam tikai kādā ķēdē saslēgt vai atslēgt kontaktus uz to pašu trīsgaitnieku vai sūkni, kam pa vadiem pienāks elektrība...

Diemžēl bezvadu tehnoloģija apkures sistēmu samazina tikai par vienu vienīgo laikā neiebūvēto vadu...
bet neviena elektroiekārta bez vadiem vēl nestrādā...


vgy7

Re: apkures sistēma mājā-izmaksas
Autors: plumber ()
Datums: 12/06/2007 06:33

varu piedavat jona apkures katlus un nav tik dargi un loti kompakti, ja ir velme ko vairak uzzinat varam sazinaties pa talr. 22002291 Juris. dodu garantiju un pecgarantijas apkalposanu.

Re: apkures sistēma mājā-izmaksas
Autors: ITi ()
Datums: 15/06/2007 07:57

Laikam jau Viktors tiešām runā ar muļķiem - muļķis muļķi saprot :)

Re: apkures sistēma mājā-izmaksas
Autors: JanisJanis ()
Datums: 01/07/2007 00:07

Viktor!

Nevajadzeeja atteikties no Honeywell jaunumiem! Forumaa rakstiit ir laiks jaunumus lasiit nav?

Bezvadu termostats katla iesl./ izsl. maksaa ~70 Ls gala klientam montierim un vairumniekam protams leetaak. Radiatra regulatoras ar baterijaam un radio sakariem maksaa 50..70 Ls gala pirceejam. Visas instrukcijas valsts valodaa.


Apkures materialu budzeta izmakas ir apkopotas www.siltumnieks.lv
[www.siltumnieks.lv]
Taa piemeram 120..200 kv.m. 2500 Ls.

JanisJanis

Re: apkures sistēma mājā-izmaksas
Autors: vgy7 ()
Datums: 01/07/2007 02:20

Pasaki vien pats klientam ka pie katla, par kuru ir samaksāti 500Ls, par skanīgu nosaukumu Honeywell JanisJanis no viņiem grib paņemt vēl 2500Ls un teikt ka tad beidzot būs komforts un ekonomija.
Izdalīsim šos 2500 ar 10 gadiem(optimālo apkures sistēmas eksplotācijas laiku, ko dod gan katlu, gan apkures radiatoru ražotāji) un iegūstam 250Ls gadā vai 20 Ls mēnesī ko mēs varēsim drošī tērēt neiegūstot šīs bezvadu tehnaloģijas.
Un ja vēl kondensācijas gāzes katla vietā paņesim parasto, būs ietaupīts atkal vismaz 1000Ls, kurus nu nekādi 10 gados neietaupīsim uz gāzes cenas izvēloties katlu ar KPD 103% parasto 95% vietā.
es pat nepieminu to, cik 10 gados par apkalpošanu un remontu būs jāsamaksā par mūžīģajām un nelūstošajām bezvadu sistēmām.

Jebkuras konfigurācijas apkures sistēmas izbūvei ir divi izcenojumi: EKONOMISKAIS un KOMFORTS, kur komforta variants bieži vien izmaksā reizes trīs dārgāk...
Jums būvētājiem jau vienkārši, naudiņa kabatā un visi gali ūdenī, bet kad ziemā māja salst nost, un jūs vairs nevar atrast...tad saimnieks ir spiests teikt: es maksāšu cik prasa, bet tos s... no manas mājas ārā!

Laiks būtu saprast, ka apkures katlu speciālisti pat necentīsies apgūt jūsu piedāvājumus, jo rūpnīca-izgatavotāja katlam ir paredzējusi savu konkrēto automātiku un papildpiederumus un katla apkalpotājs atbildēs tikai un vienīgi par to darbību.

vgy7

Re: apkures sistēma mājā-izmaksas
Autors: JanisJanis ()
Datums: 02/07/2007 22:49

Viktor.

Daudzas preces razho laudiim, kas grib nopelniit un ieguut apmierinaatus klientus. Pesimisti izveleas iet savu celu.

Janis

P.S. Par Latvijas apkurnieku aklu uzticibu katlu razhotajiem Tev ir 100% taisniba. To apliecina cenas, kas katliniekiem ir 2..3x augstākas.

Re: apkures sistēma mājā-izmaksas
Autors: JanisJanis ()
Datums: 02/07/2007 23:01

Viktor:

Te lasamviela prieksh Tevis:
[www.energysavings.honeywell.com]

Janis

Re: apkures sistēma mājā-izmaksas
Autors: vgy7 ()
Datums: 03/07/2007 01:37

Tā nebūs man vajadzīgā literatūra, strādājot ar paaugstinātas bīstamības aparatūru darbi tiek veikti pamatojoties uz Valsts likumdošamu, valstī spēkā esošajām būvnormām un Tehniskajiem noteikumiem un rūpnīcas izgatavotājas montāžas un ekspluatācijas noteikumiem un visa šī informācija ir tikai un vienīgi valsts valodā...


Gāzes apkures katli diemžēl mēdz aizdegties un pat uzsprāgt un, lai gan mūsu valstī vairāk kā 2-3 šādi negadījumi gadā nenotiek, bet man nav nekādas vēlēšanās, lai tas kādreiz notiktu manā objektā.
Ja jums ir vēlēšanās pie mana apkures katla pievienot savu vadības bloku, tad parūpējaties, lai to serificē katla izgatavotājs, pretējā gadījumā es sastādu aktu un turpmāk par katla DROŠU ekspluatāciju neatbildu.
Man pietiek savu galvassāpju jau ar orģinālajiem vadības blokiem, bet tajās vismaz ar pārstāvniecību var padalīties.

mazliet no garantijas noteikumiem, kuri ir spēkā mūsu valstī:
izgatavotāja atbildība neattiecas uz iekārtas darbības traucējumiem vai bojājumiem, kuri radušies sekojošu iemeslu dēļ:
iekārtai uzstādīti neatbilstoši piederumi, kas neietilpst piegādes programmā vai kurus rūpnīca izgatavotājs nav rekomendējis.
iekārtai pieslēgta neatbilstoša vadības automātika.
iekārtas iedarbināšanu, remontu vai pārbūvi veikusi persona, kuru nav sertificējusi izgatavotājrūpnīca.
ir konstatēta nepareiza iekārtas lietošana vai nelietprātīga iejaukšanās tās darbībā.

Darbs ar bīstamām iekārtām nav anarhija un, lai ar kā kādam nepatīk Tehniskie noteikumi un Drošības tehnika, der atcerēties ka šajos dokumentos zen katra punkta ir kāds asiņains paraksts.



vgy7

Re: apkures sistēma mājā-izmaksas
Autors: uldisj ()
Datums: 03/07/2007 02:27

Sveiki! Piekrītu iepriekšējam rakstītājam. es daru stipri līdzīgi. Arī pie siltumsūkņa uzstādīšanas, ja apkures sistēma ir tikko kā izbūvēta un es nevaru pārliecināties par tās pareizu darbību (nav redzamas shēmas utt.) nevaru dot garantiju, ka būs vēlamais efekts.Esmu projektējis ēku un piedalījies ļīdz procesiem, kad tiek palaista apkures iekārta, tad arī zinu par ko atbildu. Apkures sistēmu rekonstrukcijās vairāk vai mazāk var veikt analīzi, kas tur notiek. Lai Jums jauka diena.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********    ******         **  **     ** 
  **  **   **     **  **    **        **  **     ** 
   ****    **     **  **              **  **     ** 
    **     ********   **              **  **     ** 
    **     **         **        **    **   **   **  
    **     **         **    **  **    **    ** **   
    **     **          ******    ******      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727