UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Elektroinstalācija
Autors: Fizz ()
Datums: 02/06/2007 00:08

Sveiki. Vai es drīkstu pats pārvilkt elektrības vadus savā dzīvoklī un vai viņus man pāc tam latvenergo slēgs pie skaitītāja skapja vai to var jebkurš elektriķis darīt. Man čoms saka, ka nedrīkst pats pilnīgi nekādus vadus vilkt. Taču elektriķi par to plēš bargu naudu, turklāt man visas nepieciešamās zināšanas un instrumenti ir. Un arī ar fiziku un tās formulām esmu draugos

Re: Elektroinstalācija
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 02/06/2007 00:59

[www.latvenergo.lv]
"Latvenergo tehnisko darbinieku izsauc, ja nepieciešama ievaduzskaites sadalnes vai pievada bojājuma novēršana".
Vai arī šādā gadījumā viņš var pieprasīt sertificēta subjekta apliecinātu aktu par lietotāja iekārtas atbilstību, kādu prasa pie jauna pieslēguma un jaudas palielināšanas?
Ja tomēr jā, tad tieši pie "piederības robežas" (skaitītāja izejas spailēm) pienākošo kabeļa galu labāk nemainīt un nebūs nekas jāpārskaņo.

Re: Elektroinstalācija
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 02/06/2007 03:37

Jebkurā gadījumā ieteiktu vērsties pie speciālista, bet praktiski tas darās tā:
1. Nomainam vadus dzīvoklī
2. Ja vajag mainīt vadu no skaitītāja līdz dzīvokļa galvenajai sadalei, tad piezvanam uz 8020400 un sakam, ka vajag skaitītājam noraut plombi, jo vajag nomainīt aizejošo kabeli, jo vecais ir apdedzis(vai izdomāt citu ticamu iemeslu). Vislabāk zvanu izdarīt no objekta, jo tur prasīs skaitītāja rādījumu, kā arī klienta nr. un varbūt vēl kādu info. Te gan ir jāpārzin kā pareizi jāpievieno vadi pie skaitītāja.
3. Kad kabelis pievienots, zvanam uz to pašu nr. un sakām, ka var braukt noplombēt skaitītāju.

Elektriķi plēš bargu naudu? Atkal kārtējā gaušanās, cik tad elektriķiem esi jautājis, lai tāmi sastāda? 1? 2? a varbūt nevienam?



Re: Elektroinstalācija
Autors: Juris Ludeks ()
Datums: 02/06/2007 05:52

Ne nieka nav - DARBAM TIK SPEKS ... !!!

Re: Elektroinstalācija
Autors: Fizz ()
Datums: 02/06/2007 06:07

Paldies par padomiem Māri ;)

Strādāju celtniecībā, arī pats reizēm haltūrās ievelku pa kādam kontaktam, rozetei, arī vadi un švakstrāva un par to protams prasu naudu (tāpēc jau pieminēju, ka man ir instrumenti), tātad par cenām esmu lietas kursā. Bet nu neiet jau runa par to ka nevarētu jau tam elektriķim samaksāt, bet par to, ka ja es pats to ar prieku (tiešām patīk šādi darbi :) ) varu izdarīt, kā arī zināšanas man ir tad kāpēc man to nedarit (tikai nebiju pārliecināts par formālo pusi)

Re: Elektroinstalācija
Autors: lourenss ()
Datums: 08/06/2007 05:51

Sveiks, Fizz!

Ja Tev ir instrumenti un pieredze, tad kādēļ nav sertifikāti...

Var jau dzīvoklī pats savilkt kabeļu, uzstādīt iebūvētās lampas... Ja notiks kaut kāda kļūda vai nenostrādās atslēdzes automāts - pakusīs vads, tāpat būs jāškirās no naudiņas, lai veči ar nopietniem mērinstrumentiem noteiktu bojājuma vietu utt. Un par spīti, tajā brīdī visi elektriķi būs aizņemti...

Pieredze rāda, ka nav laika apgūt visās jomās jaunākās tehnoloģijas. Tādēļ vislabāk, ja katrs darītu savu darbiņu un domātu, kā saņemt labus pasūtījumus, nevis pirmdienās krāsotu sienas, otrdienās vilktu internetu, trešdienās liktu radiatorus.

Re: Elektroinstalācija
Autors: Fizz ()
Datums: 09/06/2007 16:36

Nav sertifikāti tāpēc, ka tas nav mans pamatdarbs. Instrumenti ir gan ir saistīti ar pamatdarbu. Patiesībā diezgan bieži ir redzētas situācijas, kad katrs dara savu darbu. Un gala rezultāts bieži vien ir sliktāks, nekā ja es izdaru viens gan apdari, gan ievelku santehniku un elektrību, jo tur katrs speciālists domā par savu darbu, un ir pat reizes, kad piemēram apmetējam pie d*****, ka elektriķis ierīkojis nozarkārbas , un tad elektriķis nākošajā dienā var ar kabeļu meklētāju masēt. Tādas situācijas notiek pat firmās, kur ir būvuzraugs vai vismaz darbu vadītājs. Turklāt nedomāju, ka tas elektriķa sertifikāts tevi var 100% pasargāt no situācijām kādas pieminēji. Un tad vēl ir lielāka škrobe, ka esi samaksājis par slikti izdarītu darbu, kaut gan pats būtu varējis visu izdarīt kā nakas. Visi ir tikai cilvēki, kļūdas var gadīties jebkuram. Kaut gan par sevi esmu pārliecināts :)iebraucu offtopic.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******   **    **  **     **  **    ** 
 ***   ***  **     **  ***   **  **     **   **  **  
 **** ****  **         ****  **  **     **    ****   
 ** *** **  ********   ** ** **  **     **     **    
 **     **  **     **  **  ****  **     **     **    
 **     **  **     **  **   ***  **     **     **    
 **     **   *******   **    **   *******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727