UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Spices ierīkošana ūdenim
Autors: KKristaps ()
Datums: 07/06/2007 20:54

Labdien. Notikuma vieta atrodas Dobelē.. . Situācija šāda - ir grodu aka 7 grodu dziļumā, ūdens liekas ir labas kvalitātes, bez piegaršām un smakām. Problēma ir tāda, ka tajā dziļumā ir plūstošās smiltis, kas aku ļoti ātri pieskalo ar smiltīm un ūdens daudzums akā samazinās un ir par mazu, lai apgādātu visām mājas iekšējām vajadzībām nemaz nerunājot par dārza laistīšanu. Aku dziļāku uztaisīt nav iespējams. Kaimiņš ir iedzinis sev spici apmēram 12 m dziļumā, ir ticis garām plūstošo smilšu slānim un problēmu vairs nav. Analīzes ūdenim ir OK. Man ir jautājums kādam zinošam cilvēkam.. . Vai var tajā pašā akā iedzīt spici, tur ir nepieciešami apmēram kādi 3-4 m. Vai no tā būs kāds labums un vai tas ir iespējams. ? ? Varbūt var man kāds uzrakstīt telefona nummuru kādam vīriņam kas šādu darbu var veikt privāti.

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: Gunca ()
Datums: 07/06/2007 21:09

Domāju, ka akā iedzīt spici būs lielāks "čakars" nekā blakus jaunu 12m, varbūt izmaksas lielākas, bet vienalga tev no akas apakšas tas ūdens jādabū uz augšu un trubas jāpērk tāpat. Es dzinu Rīgā 2006 novebrī un samaksāju ca.20Ls pa metru ar visām caurulēm un spici, vienīgi kas atlika pašam nopirkt sūkni. Tā kā cena pa darbu un materiālu varētu tev būt orentieris.Diemžel onkuļu tel. kaut kur noklīda. 6m spici iedzina 1h laikā , princips bija vienkārš ar vibromotoru, to visu laiku skrūvēja virsū trubai, kad tā iedzīta zemē, skrūvē nost piesktrūvē jaunu trubas posmu augša uzskrūvē vibromotoru un atkal ievibrē iekša. Smiltīs iet kā sviestā.

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: KKristaps ()
Datums: 08/06/2007 06:15

Es biju domājis iedzīt tos atlikušos 3-4 m no akas dibena, atstāt kādu gabalu ārā un tālāk pumpēt pa kādu no sintētisko materiālu caurulēm. Varbūt Tev ir kāda nojausma kur šādu vibromotoru var dabūt, varbūt izīrēt? Esmu gandrīz nolēmis mēģināt kaut ko pats darīt lietas labā...ļoti grūti atrast meistaru par saprātīgu cenu...nevaru atrast kādu vīru, kas to veiktu ar vienkāršām metodēm, bez īpašiem agregātiem, urbjiem utt.! Varbūt vari pastāstīt, kas notiek pēc tam kad spice iedzīta - vai šie pēc tam mēģināja pumpēt uzreizi ārā ūdeni, vai arī skaloja ar spiedienu un tikai tad lika klāt sūkni?

Kādu sūkni izmanto? Un kā ir ar ūdens pietiekamību spicē?
Paldies par atsaucību!

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: eric ()
Datums: 19/06/2007 16:50

Par tām spicēm. Ir jau ierīkota spice, kas atroas mājas iekšienē katlu telpā, tomēr problēma ir ar ražību, vajadzētu lai dod 40 l/min, taču vidēji sanāk 11-13 l/min, teica ka vajag tecināt pēc iespējas vairāk, lai izveidojas ūdens ņemšanas vieta - taču uzlabojumu praktiski nav. kas ir ar tām skalošanām u.c. lietām lai palielinātu spices ražību un vai tam vispār kāda jēga!? varbūt jādzen jauna.

p.s. sūknis ir uzlikts 50 l/min (3 m3/h)

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: KKristaps ()
Datums: 20/06/2007 22:47

Nu lūk - esmu izlēmis pats to darīt, cik esmu interesējies, to izdarīt var un nav tik grūti!
Jautājums tagad man ir par to - ko man darīt tad, kad esmu spici iedabūjis vajadzīgajā dziļumā, tad ir kaut kas jāskalo, vai vienkārši jāpievieno caurule un sūknis, un jāpimpē ūdens ārā??
Man tiesi nav skaidrs tas, kas jādara kad tā ir dabūta manuprāt īstajā dziļumā!???
Tad vēl es atradu kur var nopirkt SPICI un pārējās detaļas (paldies cilvēkam kurš pateica par veikalu pie Latgalītes tirgus). Pilnīgi pareizi, spice ir pa daļām, no saskrūvējamiem posmiem - nav vienā gabalā kā te kaut kas teica!

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: Indriķis ()
Datums: 13/10/2014 12:22

Forums nav svaigs, bet pievienošu jaunu informāciju. 20 gadus nodarbojos ar spiču taisīšanu. Zinu visas spiču ielikšanas metodes, to priekšrocības un trūkumus, tāpat rajonus, grunts sastāvu un prognozes ūdens daudzumā un kvalitātē. Varam apspriest attiecīgos jautājumus šeit, vai varat zvanīt. 20073977
Ar cieņu,
Indriķis Slava

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: Niks ()
Datums: 13/10/2014 20:21

Indriķi, kāds ir Jūsu viedoklis attiecībā uz spices izbūvi Limbažu rajonā? No dažiem meistariem esmu dzirdējis, ka pasākums diezgan bezjēdzīgs un tālāk par Tūju ZVidzemes virzienā neviens ar spices dzīšanu neaizraujas -neesot piemērota grunts. Jautāju, jo arī es Limbažu tuvumā esmu ieracis piecus akas grodus un pļurkts - grunts diezgan akmeņaina, akā plūst gruntsūdens un nav iespējams tālāk normāli rakt. Tāpēc apsveru domu par spices ierīkošanu, jo dziļurbums šobrīd par sālītu.

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: Indriķis ()
Datums: 14/10/2014 00:16

Jā, pat Tūja ir par tālu. Līdz Zvejniekciemam vēl kaut ko var uztaisīt un tikai piejūras zonā, jo tālāk akmeņi ir jau pašā virspusē. Bet reizēm tādi eksperimenti ar spici izraktā akā beidzas itin veiksmīgi! Jautājums ir cik grunts ir mālaina tajā dziļumā, kur beidzi rakt? Un cik laba ir ūdens pieplūde?
Labāk gan būtu, ja mēs sazvanītos! tad labāk varētu iztaujāt par visām pazīmēm par spices ielikšanas iespēju.

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 14/10/2014 09:23

Praksē spices vai caurules iedzīšana- iesišana zemē notiek izmantojot speciālu dredzenveida metāla gabalu ~10...12kg smagumā. Tas tiek uzmaukts uz esošās augšējās caurules un diviem vīriem cilājot ~50cm augstumā tiek palaista brīvā kritienā. Gredzena mala atsitoties pret virpotas mufes malu dzen cauruli gruntī. Kad iedzīts 1,5..2m posms, tad nomauc sitējelementu, uzskrūvē jaunu posmu un operāciju atkārto.
Tā ir viena no metodēm, ir iespējama ieskalošana. Tapēc esošā akā, kur veidojas ļoti garš caurules brīvais posms iedzīt spici tikpat kā nevar, vajag speciālas turas. Tapēc esošā akā varbūt var izmantot spices ieskalošanas metodi, sevišķi ja akā jau ir ūdens?

Re: Spices ierīkošana ūdenim
Autors: Indriķis ()
Datums: 14/10/2014 11:54

Sajā gadījumā var būt trīs varianti - ja grunts nav mālaina, ūdens pieplūde ir ļoti laba un vienīgais traucēklis ir akmeņi, tad var pietikt ar zemes urbi ieurbties kādus 1.5m un fiksi ielikt spici. Ja grunts ir nedaudz mālaina, bet pieplūde ir ļoti laba, tad labāk mēģināt ielikt segcauruli tādā pat dziļumā, ielikt spici segcaurulē un pēc tam apbērt ar rupju smilti. Bet ja grunts ir ļoti mālaina un akas apakša vienkārši ir trāpījusi uz ūdensnesošu dzīslu starp mālu, tad no spices tāpat nekas nesanāks.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.