UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkures trubas
Autors: Gunca ()
Datums: 11/06/2007 18:30

Sveiki, esmu dilēmas priekša. Mājai jāvelk apkure un cik meistari nāk tie katrs velk uz savu pusi. Kādas trubas aplures sitēmai izvēlētie, plastmasas, plastmasas ar alum armējumu vai vara. Ar ko tās atškiras kurām ir labāks kalpošanaas ilgums? Vai variet padalīties ar pieredzi. Paldies!

Re: Apkures trubas
Autors: osiss ()
Datums: 11/06/2007 19:09

apkurei- kapara

Re: Apkures trubas
Autors: UldisJ ()
Datums: 11/06/2007 23:38

Sveicināti! Izvēli var izdarīt starp trīs veidu caurulēm: plastmasa - Čehu Ekoplastik, vācu fusiotherm. Caurule ar alumīnija slāni - vācu Tece, Rehau. Metāla cauruli - kapars vai cinkots tērauds.
Plastmasas caurulei ir nepeiciešami kompensatori, lai pareizi kompensētu tās izplešanos un saraušanos. Virsapmetuma montāža ir pilnīgi garām, jo vizuāli estētiskai to uztaisīt ir praktiski neiespējami.
Plastmasas caurule ar alumīnija slāni, stabila un ļoti droša caurule, runa ir par nosauktajiem ražotājiem, pilns tirgus ar visādiem citiem brīnumiem. Savienojumi veidojas ar presēšanas palīdzību, nesamazinot savienojuma vietas diametru. Savienojuma vietās nav nekādu gumijas gredzenu, kuri mēdz pēc gadiem pieciem iziet no ierindas.
Cinkotā tērauda caurule, ražotājs "SANHA" Vācija. Ideāls kapara aizvietotājs, jo diametri ir tādi paši kā kaparam. Savienojumi ar presēšanas palīdzību. Ja 15 mm kapara caurule maksā aptuveni Ls 3,00, tad šāda paša izmēra cinkota caurule maksā 1,66 Ls. Vienīgais lielais mīnuss ir tas, ka šo cinkotot tērauda cauruli nedrīks izmantot dzeramā ūdens sistēmām. Kapars pats par sevi ir ļoti laba lieta, bet šobrīd arī visdārgākais no visiem pieejamiem materiāliem tirģu aiz nerusējošā tērauda caurulēm, kurš ir visideālākais varianats dzeramā ūdens apgādei. Nerūsējošā tērauda caurulēs neviena baktērija nav dzīvotāja. JĀSĀK JUMS IR AR NORMĀLU APKURES PROJEKTU, KURĀ ARĪ BŪS IZVĒLĒTS KĀDS NO JUMS PIEMĒROTĀKAJIEM CAURUĻU VEIDIEM, KĀ ARĪ PAREIZI IZVĒLĒTI SILDĶERMEŅI. PIEMĒRAM, PROJEKTĀ MINĒTA KAPARA CAURULE, BET MAINAT VISU PRET TĀDA PAŠA DIAMETRA PALSTMASAS CAURULĒM, SISTĒMA NEKAD NEDARBOSIES VAI DARBOSIES ĻOTI SLIKTI. Lai Jums jauka diena.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********        **  **        **    **  **    ** 
    **           **  **         **  **   **   **  
    **           **  **          ****    **  **   
    **           **  **           **     *****    
    **     **    **  **           **     **  **   
    **     **    **  **           **     **   **  
    **      ******   ********     **     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727