UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Ūdens spiediens
Autors: Ivars123 ()
Datums: 15/06/2007 23:45

Dzīvoju ciematā, mums ciematā ir centrāla ūdens apgādē visiem zemes gabalu īpašniekiem, ko nodrošina ciemata sūkņu stacija. Vasaras karstajā laikā, kad daudzie izmanto ūdeni zālāju laistīšanai ir problēmas ar ūdens spiedienu, it sevišķi otrajā stāvā. Vai kāds var ieteikt, ko darīt? Varbūt es varu iegādāties kādu sūkni kuru var pieslēgt pie ūdens vada lai vienmēr būtu normāls spiediens? Varbūt papildus vajag pirkt kādu rezervuāru (teorētiski pagrābā ir daudz vietas, kur to visu varētu novietot)? Interesē viss vienkāršākais risinājums. Mājā ir divas vannas istabas, pirts ar dušas telpu (baseina nav), virtuve u.t.t. – dzīvo 6 cilvēki.

Re: Ūdens spiediens
Autors: Didims ()
Datums: 16/06/2007 00:28

Piezvanīt ciemata apsaimniekotājam, ja tāds ir vai pašvaldībai, ja tā ūdeni nodrošina un pateikt, ka nepietiekams ūdens spiediens. Lai tad tas domā vai paaugstināt spiedienu vai kā. Mums "laukos" parasti vasarās tiek izdots dekrēts, ka nedrīkst "pilsētas" ūdeni izmantot dārzu laistīšanai. To gan neviens pēc tam nekontrolē, bet cilvēki tāpat izvairās dienas laikā, kā arī pirms/pēc darba tos dārzus laistīt un laista vairāk pa vēliem vakariem, kas arī augiem labāk, jo nav saules, nav kas caur lēcveidīgiem ūdens pilieniem izdedzina caurumus augu lapās. Līdz ar to arī mazgāties citiem pārsvarā pietiek.

Par hidrofora likšanu, it kā esot tāds variants, bet drošas pārliecības un pieredzes nekur nevarēju atrast. Bija vienā līdzīgā situācijā doma uzlikt papildus arī kādu sūknīti+hidrofors, bet no tās veikalā mani atrunāja, ka nočakarēšot ūdens spiedienu visai pārējai mājai.

Vienu variantu gan ar speciālu sūkni esmu redzējis, bet tur bija uztaisīta starpkrātuve. Apmēram tā - no krāna ūdens tek palielā tilpnē (~50-100l), kurai pieplūde regulējas ar tualetes poda pludiņu, un tad ūdensapgādes sūknis+hidrofors to ūdeni ņem no turienes un padod sistēmā tādu spiedienu kā iestādīts. Tai starptvertnei vajadzēja būt pietiekamai, lai pie lielāka patēriņa pietiktu ūdens un pēkšņi nepaliktu pavisam tukšā. Citu kaimiņu spiediens ar netiktu ietekmēts. Man gan tā aizdomīgi likās, ka tas ūdens tai starptvertnē varētu sastāvēties, jo tā bija uztaisīta atvērta. Varbūt var likt hidroforu tā vietā?
Ilgi gan viņam tā sistēma nestrādāja, jo kaut kas notika ar ūdensapgādi vispār (laikam nobojājās pad.laiku kolhoza ūdenstorņa dziļurbuma sūknis) un visiem kaimiņiem tikpat nācas katram savu aku ieviest, nu kaut kā tā.

Re: Ūdens spiediens
Autors: a ()
Datums: 16/06/2007 16:10

Nevajag sarežģīt lietas. Wilo piedāvā tieši speciālus sūkņus - maziņus un klusus ūdens spiediena uzlabošanai privātmājās un dzīvokļos. Nopērc, uzliec, un aizmirsti uz visiem laikiem.

Re: Ūdens spiediens
Autors: a ()
Datums: 16/06/2007 16:15

Reku konkrēts links, gan Wilo vācu lapā, bet nekas, viņus Latvijā pārstāv un tirgo bez problēmām. Cenu nezinu, bet šie sūkņi ir precīzi tavam gadījumam - aprakstā teikts - ja pilsētas ūdensvads nenodrošina pietiekamu spiedienu, tad šis ir risinājums pat vairākstāvīgām mājām.
[www.wilo.de]



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  ********   ********  ******** 
 **     **     **     **     **     **     **       
 **     **     **     **     **     **     **       
 *********     **     ********      **     ******   
 **     **     **     **            **     **       
 **     **     **     **            **     **       
 **     **     **     **            **     **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727