UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ievilksim elektrību!
Autors:
Elektrība
()
Datums: 08/08/2007 21:22
Veicam visa veida elektromontāžas darbus dzīvokļos un jaunbūvēs! Ir atļauja strādāt ar elektroietaisēm līdz 1000V, piešķirta B elektrodrošibas grupa.
Ir liela pieredze, labas atsauksmes!
Tālrunis - 29520920, e-pasts - valdis.pele@#$%&inbox.lv
Ir liela pieredze, labas atsauksmes!
Tālrunis - 29520920, e-pasts - valdis.pele@#$%&inbox.lv
Re: Ievilksim elektrību!
Autors:
zhavoronoks
()
Datums: 09/08/2007 01:47
un maz darba :D
Autors:
vgy7
()
Datums: 09/08/2007 04:48
Vo velna, izrādās ka es vēl elektriķis skaitos... atļauju strādāt ar elektroietaisēm līdz 1000V un B elektrodrošības grupu man vajadzēja iegūt, lai es drīkstētu jaunuzmontētā gāzes apkures katla kontaktdakšiņu iespraust kontaktā, jo bez tā papīra, redziet, es nedrīkstu elektriķim iestāstīt ka "zeme" nav tas vadiņš, ko šis uzliek kontaktā savienojot divas skrūvītes, bet to vajag tomēr vilkt no sadales skapja.
Nebiju aizdomājies ka elektrība ir tik vienkārša lieta: par katru gāzes katlu marku gadā man jāmācās vismaz nedēļu, bet lai es būtu elekriķis pietiek ar četrām stundām...
vgy7
Nebiju aizdomājies ka elektrība ir tik vienkārša lieta: par katru gāzes katlu marku gadā man jāmācās vismaz nedēļu, bet lai es būtu elekriķis pietiek ar četrām stundām...
vgy7
Autors:
Juris_F
()
Datums: 09/08/2007 15:41
Zeme arī nav tas vadiņš, kas jāvelk no sadales skapja. Tās 4 sundas tomēr ir daudz par maz. Vajadzētu aŗi pārbaudīt, vai tam vadiņam no sadales skapja ir reāla zeme otrā galā, nevis arī skapī viss ar nulli savienots. Citādi, ja elektriķi kaut kur sajauks nullīti ar fāzīti, var sanākt smuks blīkšķis, un tad tev ne tikai to B grupu atņems.
Autors:
Elektrība
()
Datums: 09/08/2007 16:42
:D :D Pajautroties jau var! Darbs ir, bet reklāma jau par sliktu nenāk nekad, par nākotni arī jādomā. Lai strādātu par elektriķi jau nepietiek vien ar šo atļauju, jābūt arī kaut kādai pieredzei, un tā mums ir liela - gandrīz desmit gadi nostrādāti uzņēmumā par elektriķi!
Un tieši tā kā saka Juris_F ne jau viss ir tik vienkārši kā liekās:D
Un tieši tā kā saka Juris_F ne jau viss ir tik vienkārši kā liekās:D
Autors:
iro
()
Datums: 14/08/2007 20:32
taisnība gan, nepietiek ar nosaukumu vien. Es gan neesmu sertificēts elektriķis un nepretendēju ne uz ko, taisījis esmu tikai sev un radiniekiem, bet gana daudz. Un neesmu kaunējies prasīt pieredzējušiem večiem padomu, jo zinu, ka nezinu :) Rezultātā esmu pilnībā savilcis 2 privātmājas, ieskaitot IUS un zemes kabeļus, remontējis dzīvokļos un dzīvojamo māju sadalēs instalācijas. vecīt, ar 1000V un 4 stundām tev tik tiešām nepietiks :) :) :)
Autors:
Elektrība
()
Datums: 15/08/2007 18:50
iro - nu tieši tā :)
Tāpēc arī mēs nekautrējamies saukties par elektriķiem :) Vienkārši ir cilvēki kam šie sertifikāti šķiet ļoti svarīgi (un nebūt ne bez iemesla, protams), jo Kaimiņu Jankam kurš it kā elektrību mākot ievilkt es savu māju arī negribētu uzticēt :D
Tāpēc arī mēs nekautrējamies saukties par elektriķiem :) Vienkārši ir cilvēki kam šie sertifikāti šķiet ļoti svarīgi (un nebūt ne bez iemesla, protams), jo Kaimiņu Jankam kurš it kā elektrību mākot ievilkt es savu māju arī negribētu uzticēt :D
Autors:
Antins
()
Datums: 18/08/2007 03:05
nja, man pasham kaukaada atljauja darbam virs 1000v ir...:\
bet par subj - nu, baigi labi! kaada cena elektriibas ievilkshanai? a to latvenerga grib ap 11 000 peec cara nikolaja laiku kursiem, nu un pienaakusho inflaaciju pasham jaapiereekjina ;) ja juusu piedaavaajums buus sakariigs, ne kaa LE, es piesakos :D
ibo bez elektriibas ar skumji...
bet par subj - nu, baigi labi! kaada cena elektriibas ievilkshanai? a to latvenerga grib ap 11 000 peec cara nikolaja laiku kursiem, nu un pienaakusho inflaaciju pasham jaapiereekjina ;) ja juusu piedaavaajums buus sakariigs, ne kaa LE, es piesakos :D
ibo bez elektriibas ar skumji...
Autors:
Elektrība
()
Datums: 22/08/2007 18:29
Par cenām, visus jautājumus, utt, labāk uz meilu - valdis.pele@#$%&inbox.lv
Veiksmīgu dienu visiem ;)
Veiksmīgu dienu visiem ;)
Autors:
Olegs
()
Datums: 22/08/2007 19:05
"B" vai kādai citai elektrodrošības grupai nav nekāda sakara ar sertifikātiem. Drošības grupu (atļauju strādāt ar konkrēta sprieguma el. iekārtām) piešķir Latvenergo tiem cilvēkiem kuri nokārtoja eksāmenu uz LEK 025 pamatā (Drošības prasības veicot darbus elektroietaises). Sertificēts elektriķis ir cilvēks kurš nokārtoja LEB vai LEBA eksāmenu uz attiecīgo darbības veidu - projektēšana, montāža, darbu vadīšana un darbības virzienu - apakšstacijas, kabeļu līnijas, elektroinstalācija un tt.
Starp citu „B” elektrodrošības grupu piešķir visiem RTU bakalauriem, tā ka lepoties ar savu „B” grupu ir smieklīgi ... ;)
Starp citu „B” elektrodrošības grupu piešķir visiem RTU bakalauriem, tā ka lepoties ar savu „B” grupu ir smieklīgi ... ;)