UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
radiatori zem logiem?
Datums: 04/09/2007 06:20

ierīkoju apsildāmās grīdas ,bet meistari teica ,ka tomēr zem logiem vajagot rediatorus, lai neveidotos kondensāts,bet es esmu dzirdējusi tieši pretējo .. ka kondensāts veidojas, ja radiatori ir zem logiem un vispār, ja ir siltās grīdas apkure vai tiešām vajadzīgi radiatori?

Re: radiatori zem logiem?
Autors: JanisJanis ()
Datums: 04/09/2007 16:53

Kas par logiem? Liidz griidai? Vai montieri peedeejaa laikaa ir nervozi?

Veel ir variants viena telpas galaa uzlikt pashu mazaako radiatoru lai tas "iekustina" telpaa gaisa cirkulaaciju, kas siltas griidas apkures sisteemaas biezhi nepastaav.

Man bija klients ar pliku galvas virsu kuram taa galva sala. Jo siltums no griidas nebija juutams augstaak par ~ 1,5m..1,6m! Taa ir ar taam griidaam un infra sarkano starojumu.

Re: radiatori zem logiem?
Autors: v_t ()
Datums: 04/09/2007 18:01

kad tā labi paskatās, tad tu, cilvēk, sāc saprast, ka siltās grīdas ir izdomātas, lai tevi ātrāk dabūtu zem velēnām - kājas pampst, funktieris salst, gaiss nekust, putekļi dušī nost, cirkulācijas izveidotās āderes izvelk visas dzīvības sulas, logi svīst... es, laikam, no azbesta. es no tā visa neko nejūtu.
lai logi nesvīstu, grīda pareizi jāizveido. gar ārsienām, pie logiem vijumi jāliek blīvāk. citādi, ja man ārdurvis ar stikliem, tad tām arī radiatoru priekšā pielikt? kam vajadzēs, tas pārkāps

Re: radiatori zem logiem?
Autors: Uldisj ()
Datums: 04/09/2007 20:17

Sveiki! Par silto grīdu ideālāka apkures veida nav. TIKAI, KĀ VIENMĒR JĀVEIC NORMĀLI APRĒĶINI, ŅEMOT VĒRĀ ARĪ TĀDU LIETU KĀ GRĪDAS SEGUMI. Putekļu cirkulācija silto grīdu gadījumā ir mazāka nekā radiatoru gadījumā. Gaiss nearko nav jāiekustina, priekš tam ir domāta normāla ēkas ventilācija, kurai ir jābut sabalansētai ar apkuri. Priekš tiem "gudrajiem" meistariem - nav ko d..., ja nezin par ko... Lai Jums jauka diena!

Re: radiatori zem logiem?
Autors: JanisJanis ()
Datums: 04/09/2007 20:20

Par siltajaam griidaam labaakas ir siltaas sienas!
Palasies ASHRAE publiceetos peetiijumus.

Janis

Re: radiatori zem logiem?
Autors: UldisJ ()
Datums: 05/09/2007 15:21

Sveiki! Protams siltā siena ir ļoti laba lieta, tikai atkal vajag precīzu matemātiku, tas arī viss. Šobrīd siltās sienas sāk iet uz urrā. Lai Jums jauka diena.

Re: radiatori zem logiem?
Autors: Pow ()
Datums: 05/09/2007 18:06

Nesapratu kāpēc siltā siena ir labāka par silto grīdu. No ekonomijas viedokļa vai komforta viedokļa? Man patīk, ka pati grīda ir silta.

Re: radiatori zem logiem?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 06/09/2007 17:04

Vienam patīk staigāt ausainē, citam siltajās čībās. Gadās ar pa kādam nūdistam :D Galvenais, ka cilvēkam ir izvēle. Silto sienu gadījumā māc bailes piekārt kādu gleznu vai sienas skapīti, vai uzstādīt kādu papildus rozeti. Siltās sienas pašlaik maksā dārgāk nekā grīdas. Taču šamējās vieglāk uzstādīt rekonstruējamās ēkās - nav jājauc nost vecā grīda.
Ja māc šaubas par logu kvalitāti (kas visdrīzāk izskaidro kondensāta rašanos), kāpēc nesakombinēt silto grīdu ar siltās sienas posmu zem logiem? Šeit nerunāšu par gaisa apmaiņu telpā, kas ir papildus faktors. Protams no radiatoriem rodas nedaudz ātrāka gaisa plūsma, taču silts sienas posms varētu nodrošināt līdzīgu efektu. Bet kā jau minēja v_t, gar logiem un ārdurvīm cauruļu vijumiem jābūt blīvāk novietotiem. Līdz ar to šajās vietās būs siltākas zonas, un nekādus papildrisinājumus nevajadzēs.

Re: radiatori zem logiem?
Autors: uldisj ()
Datums: 07/09/2007 04:51

Lai nesāpētu galva par to, kur ko var piekārt, priekš tam ir domāta termoplēve uz kuras temperatūras ietekmē parādās cauruļu atrašānās vietas, svarīgākais nosacījums - apkures sistēmai jāstrādā. Lai Jums jauka diena.

Re: radiatori zem logiem?
Autors: jopis ()
Datums: 07/09/2007 18:33

visi te taadi gudriishi man vajadzeetu izreek,inaat siltaas griidas pienaakoshos caurul,u diametrus jo vēelos katraa telpaa ar roku reguleet siltuma padevi un tas ir telpaa drosh ka dadzslaanju xaurule izritin;ata 16mm kas piesleedzas atpakal,gaitas caurulei bet turpgaita naak no 26mm caurulesatzars 20mm regulators sienaa un aiziet griidaaa iekshaa 16mm vai ta buutu ok, vareetu pak,ert veekl kaadu otru istabu kopa80kvm

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  ********    *******         ** 
 **     **  **   **   **     **  **     **        ** 
 **     **  **  **    **     **  **     **        ** 
 **     **  *****     **     **   ********        ** 
 **     **  **  **    **     **         **  **    ** 
 **     **  **   **   **     **  **     **  **    ** 
  *******   **    **  ********    *******    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727