UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Vasarnīcas apkure
Autors: Pāvels Andrejevs ()
Datums: 16/10/2007 00:39

Lūdzu, eksperti! Kāds ir labākais apkures veids divstāvu vasarnīcai? Siltums ir vajadzīgs tikai otrajā (bēniņu) stāvā, jo pirmajā stāvā apkure jau ir (krāsns), bet māju būvējot par otro stāvu nebija padomāts, jo otro stāvu uzbūvēja daudz vēlāk. Otrajā stāvā ir apmērām 40 m2 platības. Visa māja ir no koka - sienas, grīda, jumts, bet siltināta. Protams, ka der parastais elektriskais sildītājs, bet tas ir dārgākais variants. Bija doma par infrasarkaniem sildītājiem, kuri ir it kā ekonomiskāki. Vai zinātniski-tehniskais progress ir radījis kādu vēl labāku risinājumu? Lūdzu, ja jums arī zināms kur par sapratīgām cenām var iegādāties tos sildītājus, dodiet arī ziņu. Iepriekš pateicos par atbildi! :)

Re: Vasarnīcas apkure
Autors: Didzisp ()
Datums: 16/10/2007 05:17

Visi super-truper infrasarkanie sildītāji, eļļas radiātori, vecā labā saulīte, vai vienkārši caurumotajā ķieģelī satīta spirāle dod pilnīgi vienādu siltumu. Ja kāds pārdevējs saka ko citu, tad tas vienkārši ir reklāmas triks. Nevajadzeja skolā bastot fizikas stundas, tad bodnieki nevarētu apčakarēt. Fizikas likumi saka, ja noslēgtā telpā sildītājs izdala 1KW jaudu(skaitītājs noskaita tādu elektrības daudzumu), tad ir pilnīgi pie kājas kāds sildītājs izdala siltumu, temperatūra būs vienāda. Jā, atškiras eksplotācijas īpašiba(uz eļļas radiātora varēs žāvēt zeķes, bet uz caurumotā ķieģeļa ar spirāli labāk to nedarīt), bet temperatūra būs vienāda.
Ja konstrukcija neļauj uzmūrēt klasisku ķieģeļu krāsni, tad vislabāk iegādāties kādu ilgdekšanas krāsniņu, vai kamīnu. Ar elektrību sasildīt māju būs ļoti dārgi. Dzīva uguns ir nesalīdzināmi patīkamāka par kautkādu elektrisko sildītāju.

Re: Vasarnīcas apkure
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 16/10/2007 16:02

Vai cauri esošai krāsnij nevar izvilkt nerūsējoša metāla cauruli ~10..15cm diametrā un ielaist jumta stāva telpās.
Tikai vadot cauri pārsegumam, jāatceras, ka gaiss būs ļoti karsts.

Re: Vasarnīcas apkure
Autors: Juris_F ()
Datums: 16/10/2007 16:19

Didzisp
Katrs sildītājam ir savs lietderības koeficients, t.i. cik daudz elektronerģijas (vai kādu citu), tas pārvērš reālā siltuma enerģijā, līdz ar to dažādiem elektriskajiem sildītājiem arī var atsķirties patēriņš no rēlā siltuma efekta. Elektriskajiem sildītājime tas gan ir mazāk izteikts, bet nu starbība būs.
Kau tvai ņema parastu konvektoru. Ja tas kaut kur stūrī stāvēs, visticamāk arī tas stūris būs reļi silts, pārējā telpa ne visai, jau jau būs piespiedu cirkulācija (ventilators), siltusm jau sadalīsies vienmērīg, telpa uzsils ātrāk, līdz ar to arī efektivitāte cita. Tīri no tlpas apkures viedokla, lai gan abi sildītāji varbūt būs arī izdalījuši 1kW siltuma enerģiju.

Re: Vasarnīcas apkure
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 16/10/2007 16:22

Nopietni runājot, infrasarkanais sildītājs var izrādīties ekonomiskāks dēļ tā, ka tas sāk sildīt cilvēku vēl pirms iesilis istabas gaiss un sienas.

Bet pusnopietni - ap 95 gadu kolēģis teicās redzējis vietējā krievu presē reklāmu sildītājam, kurš atdodot vairāk kā ņēmis no Latvenergo. Pēcāk Latvijā ciemojās divi krievu akadēmiķi, starp savu atklājumu pielietojumiem minēdami arī apkures sistēmu, kurā sķidrumu nemaz nevajagot sildīt, tikai noteiktā veidā iegriezt ar sūkni, pēc kā tas uzsilstot, ņemdams enerģiju "no vakuuma", ko attiecinot uz sūkņa patērēto ieguva lietderības koeficientu vairākos simtos procentu.
Tomēr spriežot pēc nupat TV redzētā, Pentagons krieviem nebūs noticējis, jo izsludinājis konkursu par aprīkojuma izstrādi, kurš saules enerģiju no satelīta mikroviļņu veidā nogādātu uz armijas misijas vietām, jo vest naftu uz ASV un degvielu atpakaļ sanākot pārāk dārgi. Apkārtējo karavīru pakauši, jādomā, saņems enerģiju arī nepastarpināti.

Re: Vasarnīcas apkure
Autors: pupsiks ()
Datums: 16/10/2007 17:24

:):):)
viená veidá sadedzinats 1 kw ir varak siltaks ka citada veida?! :):):)
es tachu nerunajam par kaut kaadam tvaika turbinam vai ikshdedzes dzinejiem, kur papildus visadi citadi energijas veidi izdalas.
nu ok..es pielauju ka mikroskopiska starpiba bus tapec , ka IS silditajs atskiriba no parasta elektriska (ar spirali piem) visu patereto energija parveido siltumenergija, bet spirale papildus vel ari spid...bet nu tur ir tik neicigs energijas daudzums, ka to var nenjemt vera.
par silditaja likshanu sturi...protams, ka shaja gadijuma lielaka nozime bus sildelementu izvietojumam, nevis tipam.

Re: Vasarnīcas apkure
Autors: Rx ()
Datums: 16/10/2007 18:50

Demokrātiskajā Vācijā kad tā bija, lika skaistas čuguna krāsniņas ar garu skursteņa daļu, lai lielāka siltuma atdeve un kurināja tās ar sausām koka briketēm. Pelnu maz, ilgi kurās-deg, silta istaba. Infrasarkanais , pēc manām domām ir siltuma Haltūra- esi staros - silta virsma, pagriezies, otra puse silta. Bet kas notiek guļot zem deķa, vai sēžot, nekustoties...tā kā pie ugunskura- seja deg, pakaļa salst...

Re: Vasarnīcas apkure
Autors: Didzisp ()
Datums: 17/10/2007 05:35

Juris_F, ja noslēgtā telpā(istabu var uzskatīt par tādu) ar dažādiem sildītājiem vienādā laikā izdalīs 1KW enerģijas, tad temperatūra visos gadījumos būs vienāda. Tā ir elementāra fizika, kuru māca pamatskolā. Nu neticiet ražotājiem, ka viņiem pēkšņi ir izdevies no tā pašā KW dabūt vairāk siltuma! Sildītāji atškiras tikai pēc to lietošanas ērtma, bet elektrības skaitītājam ir pilnīgi pofig, kas tam galā pieslēgts- nauda būs jāmaksā vienāda visos gadījumos.

Re: Vasarnīcas apkure
Autors: pip ()
Datums: 21/10/2007 03:54

iesaku siltaa gaisa apkuri no 1.staava kraasns

Re: Vasarnīcas apkure
Autors: Siltums ()
Datums: 24/10/2007 04:59

Bet ko teiksiet par gaisa siltumsūkni?

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  ********   ********    *******  
 ***   **   **   **   **     **  **     **  **     ** 
 ****  **    ** **    **     **  **     **         ** 
 ** ** **     ***     ********   **     **   *******  
 **  ****    ** **    **     **  **     **         ** 
 **   ***   **   **   **     **  **     **  **     ** 
 **    **  **     **  ********   ********    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727