UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: apkure nelielā darbnīcā
Autors: mici_mico ()
Datums: 17/10/2007 10:53

OK, paldies visiem par padomu. Kaut kāda lielāka skaidrība palika. Kad būs gatavs, nopubilcēšu bildes :)

Re: apkure nelielā darbnīcā
Autors: mici_mico ()
Datums: 24/10/2007 19:56

Vispār viens precizējošs jautājums

"būvinženieris Ivars Brinkmanis, Datums: 16/10/2007 08:59" ieteica likt uz grīdas akmens vati un pa virsu stiklu. Man tā krāsniņa ir ar metāla kājām. Ja viņu pa taisno uzliks uz stikla, vai tas stikls nesaplaisās? Vēl jautājums, vai var stiklu skrūvēt ar distanceriem pie grīdas, tjipa lai stabilāks un smukāk izskatās.

Vispār 50 cm attālumā ir koka siena - moš tur arī pielikt to nedegošo vati un stiklu pa virsu?


Re: apkure nelielā darbnīcā
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 26/10/2007 17:36

Par stiklu..Posted by: mici_mico (IP Logged)Datums: 24/10/2007 12:56
Jebkura organiska materiāla pašuzliesmošanas temperatūra būs pie 80 grādiem, ja tā iekšējais mitrums nokritīsies zem 3..4%. Man ir nācies saskarties ar koka konstrukciju iekšējo pašuzliesmošanu vai degšanu gruzdot bez atklātas liesmas avota.
Tātad mēs nedrīkstam no sildķermeņa uz citu virsmu radīt tādu izstarojumu, kas to var aizdedzināt..piemēram stikla lauskas aizdedzina sausu zāli mežā.
Te 'stikla plātni' var uzskatīt kā piemēru, ir citi lētāki materiāli, bet ja ideja patīk, tad jāmeklē ražotāks, kas izplata trieciendrošos stiklus un pie tiem matāla kājiņas noteikti arī var pieskrūvēt.

Re: apkure nelielā darbnīcā
Autors: vaarde ()
Datums: 29/10/2007 00:06

Nu bāc, tādi gudrinieki nolasījušies. Vislētākais un vienkāršākais paliktnis krāsniņai ir 3mm bleķis. Vienai krāsniņai jau uzliku, tagad likšu tādu pašu darbistabā. Principā pietiek arī ar 1mm, bet tad grūti malas nostiprināt. Lai nezaudētu siltumu, vajadzīgs šīberis, vai hermētiskas krāsns durtiņas. Zīmējumā redzams, ka betona virsma atrodas zemāk par koka virsmu, tādēļ es iesaku likt krāsni zemākajā iespējamajā vietā telpā, lai samazinātu temperatūras starpību starp grīdu un griestiem. Ventilācija nav apvienojama. Kā arī skurstenim vajadzētu saturēt mazāk līkumus.

Re: apkure nelielā darbnīcā
Autors: collshtox ()
Datums: 31/10/2007 17:52

Ja apakšā paliek skārda gabalu un trejgabala vietā šīberi , tad ir ideāli.Ventilācija tur nevar iznākt - tad dūmi nāks iekšā.

Re: apkure nelielā darbnīcā
Autors: mici_mico ()
Datums: 01/11/2007 05:44

Cau visiem

Nu it kā uztaisīju savu brīnumu: [foto.inbox.lv]

Trejgabalu atstāju, jo negribejās mest ārā - pieliku tam priekšā vāciņu. Pirms ieejas sienā ir ievietots šīberis, kas ļauj pilnīgi atvērt vai noslēgt trubu vai kādu citu starpstāvokli. Zem krāsns paliku bleķa vanniņu, kam apakšā rokwool vate. Arī apkārt nerūsējošā tērauda trubai ir aplikta rockwool vate un notīta ar pašlīmējošo folliju.

Pašlaik vislielākā problēma ir tā, ka nevaru saprast, cik tas viss ir droši. Krāsniņai ir ļoti liela vilkme. Pat ja ieliek pāris sīkus koka gabaliņus un kādu kartonu un papīru, tas viss labi deg un liels karstums iet trubā. Karstums pat ir tik liels, ka vate sāka tecēt. Savukārt, ja ar šīberi un krāsniņas apakšējām durvīm regulē vilkmi un mēģina taisīt mazāku liesmu, sāk pamatīgi dūmot - tjipa pa skursteni nāk ārā balti dūmi un viss pagalms pilns. Ir grūti panākt, lai tā normāli deg ar mazu liesmu (varbūt vienkārši nemāku). Jeb varbūt šī krāsns nav paredzēta lēnai degšanai - fiksi izkurina un vis?

Tagad nevaru saprast - atstāt kā ir un iemācīties droši kurināt, ņemt un pārtaisīt vai pat pirkt citu krāsniņu.

Re: apkure nelielā darbnīcā
Autors: collshtox ()
Datums: 02/11/2007 05:18

To vati gan telpās nevajag.Vispirms jāuzkurina, lai krāsniņa sakarst līdz augstai tep. un tad jāsāk ar to gaisa padevi badināt. Bet tādas jau tās taupības krāsniņas visas ir.Domātas reti lietojamām saimniecības telpām, vai cilvēkiem kuri maz atrodas mājā.Būtībā jau tas ir surogāts, kas piesmirdina apkārtni. Cita būs tāda pati.Laba sadegšana ir klasiskajās ķieģeļu kurtuvēs(krāsnīs), kur padod gaisu - optimāli lai sadedzinātu pie max augstas temp. un ātri pēc tam aizvērtu šīberi, lai nevēdinās.Šai gadījumā - vienkārši jāpiešaujās.Ir arī risks saindēties ar tvanu, kamēr nav pieredzes, ja ir telpai labi noblīvēti logi un durvis.

Re: apkure nelielā darbnīcā
Autors: mici_mico ()
Datums: 02/11/2007 08:31

Nu tepat viens no viedajiem teica, ka plika truba nedrīkst būt vairāk par 0,5m. Es pats arī negribu, lai tā ir plika, jo tur diezgan tuvu sanāk elektrības vadi. Tad kā savādāk to noizolēt?

Ar to temperatūras nevienmērību ir tā, ka faktiski degošai krāsniņai mierīgi ar plikām rokām var turēties pie kājiņām, kuras ir knapi remdenas. Līdz grīdai vispār nekāds karstums neaiziet un tas dzels paliktnis drīzāk der gadījumiem, kad kaut kas degošs netīšām var izkrist ārā.

Re: apkure nelielā darbnīcā
Autors: collshtox ()
Datums: 02/11/2007 18:16

Līdz kontaktligzdai un sadales vāciņam attālums ir pietiekošs.Kas tajā garenajā kastē pie sienas?Jebkurā gadījumā Tev ir jāizolē tas, ko Tu baidies pārkarsēt, nevis siltuma avots.Ar plikām caurulēm tā parikte dos divreiz vairāk siltuma, nekā tagad.Ja kāda vieta sakarst vairāk par 100* C* , tad pārklāj to ar plānu metāla loksni un lieta darīt.Apakšējā panna tiešām ir psiholoģiskam mieram - ja nu kas.

Re: apkure nelielā darbnīcā
Autors: Rx ()
Datums: 03/11/2007 02:50

Bet kapēc nepieminat šādiem mērķiem, varbūt, ļoti labu [www.bulerjan.ru]
Jeb pie mums sauktu par Bulerjan krāsni. pēc apraksta vis OK.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **   *******   ******** 
 **     **  **     **  **     **  **     **     **    
 **     **  **     **  **     **         **     **    
 **     **  **     **  **     **   *******      **    
 **     **  **     **  **     **         **     **    
 **     **  **     **  **     **  **     **     **    
  *******    *******    *******    *******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727