UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Kanalizācija un augsti gruntsūdeņi
Autors: Kaspars_R ()
Datums: 23/10/2007 22:02

Māja atrodas vietā kur ir ļoti augsti gruntsūdeņi. Aptuveni (30-40cm no zemes virskārtas) Ir vēlēšanās ietrīkot kanalizāciju. Līdz šim ir paveikts:

-- Mēģināts ierakt metāla mucu ~3-4 m2- neveiksmīgi- jo gruntsūdeņi to izcēlā no zemes.

-- Mēgināts iegremdēt 2gab 2m diametrā grodus. Grodi ierakti, bet nav iespējams aizbetonēt grodu dibenu + pa visām šuvēm nāk iekšā grunts ūdens.

KĀDU PADOMU VARAT DOT ??


P.S. Šobrīd jau domāju kad ierakt vairākus 1m3 tilpuma plastmasa konteinerus tikai tualetes vajadzībām, bet vannas, virtuves ūdeņus laist pa taisno gruntī.

P.P.S. Ar bioloģisko tualeti baidos riskēt- jo vai nebūs tā kad caur infiltrācijas caurulēm gruntsūdeņi nāks iekšā septiķī nevis otrādi kā būtu jābūt?

Re: Kanalizācija un augsti gruntsūdeņi
Autors: aaaa ()
Datums: 23/10/2007 22:19

Tā problēma ir visur Latvijā, īpaši ap Rīgu. Traktors izrok bedri, tad ieliek enkurošanai 4 pamatu blokus ar cilpām - tad ieceļ plastmasas kanalizācijas tvertni un uzreiz pielej pilnu ar ūdeni, lai to nespiež ārā. Tad tvertni nosien pie pamatu blokiem. Viss, bedri aizrok. Var jau pieliet ar ūdeni un neenkurot, bet tad, kad to izsūknēs, tāpat var izspiest no zemes, pat ja pacelsies par 5 cm - viss, kanalizācija nedarbosies, jo savienojumus salauž un slīpums vairs arī nav riktīgais. Jāenkuro ir obligāti. Uztici šo lietu cilvēkiem kas to ir darījuši, citādi nekas labs nesanāks.

Re: Kanalizācija un augsti gruntsūdeņi
Autors: soseds ()
Datums: 24/10/2007 02:43

Vel ir variants, var ieskalot ar udens spiedienu zeme spices, vieta ,kur nepieciesams rakt un uzstadit grodus.Tad caur sim spicem izsukne udeni(nosusina) no vietas,kur nepieciesams veikt darbus.Kamer tiek veikta suvju aizdarisana, vieta ir sausa un darbi viegli paveicami.

Re: Kanalizācija un augsti gruntsūdeņi
Autors: Juris_F ()
Datums: 24/10/2007 02:58

Kādas problēmas ar dibena betonēšanu. Iegāz pāris ķerras ar cementa smilšu maisījumu, nedaudz ar lāpstu pamaisi, lai izlīdzinās, un miers. Pagaidi, pēc kādas nedēļas jau būs diezgan ciets dibens. Vismaz man tā izdarīja, un viss ir OK.

Re: Kanalizācija un augsti gruntsūdeņi
Autors: oyo ()
Datums: 24/10/2007 03:47

Jautājums: Ar ko vislabāk piesiet to tvertni pie pamatu blokiem, lai pēc gadiem tā tvertne neizlien ārā?

Re: Kanalizācija un augsti gruntsūdeņi
Autors: Kaspars_R ()
Datums: 24/10/2007 04:31

ToAAAA:
Piekrītu. Bet tām kanalizācijas trubām tik un tā jātaisa daļeji elastīgs/kustīgs savienojums- jo lai arī rok ar ekskavatoru un plastmasa tvertni piesien ar atsvariem- tik un tā būs augsnes kustības. Vismaz kādu gadu noteikti kamēr zeme sasežas.


To JurisF:
Bet ko darīt ja ūdens spiežas iekšā kanalizācijas tvertnē aptuveni 20L/1min. Pa nakti divi 90 cm augsti un 2m diametrā grodi ir līdz lūpai pilni. Cementu fiziski ar spiedienu ūdens izskalo.Grodu dibens ir aizvcementēts pa 99,8% , bet ir divas , trīs vietas kur ūdens mauc ar baigo spiedienu iekšā :(

To oyo:
Domāju kad ar trosēm kurās ievieto spriegotājus- lai var normāli nospriegot trosi tā lai tvertne nepakustas ne pa 2-3 cm. Tas gan ļoti atkarīgs no pamata bloku izmēra- vai liksi divus blokus abos galos plastmasa tvertnei un tad ar trosi klāt, vai arī liksi 4us blokus un tad ar trosi tikai piespiedīsi to tvertni pie zemes.



Joprojām sliecos uz dalīto kanalizāciju--> noenkurota plastmasa tvertne tualetes "zeltam" un kaut kāda parasta notece priekš traukūdeņiem, izlietnēm, vannas....

Re: Kanalizācija un augsti gruntsūdeņi
Autors: Kaspars_R ()
Datums: 24/10/2007 04:34

Ir kāds šādas tvertnes pircis vai pasūtījis. Cik paGooglēju- maksā tāda 3-4 m2 tvertne uz LVL 300-400. Ir lētāki/saprātīgāki varianti zināmi ???

Re: Kanalizācija un augsti gruntsūdeņi
Autors: AirBag ()
Datums: 24/10/2007 20:39

Nepieciešams ir grunts uzbērums, domāju ka juusu gadiijumaa kādi 1.5m. Uzberot tādu daudzumu grumtsūdens līmenis pacelsies par 0.45m, tātad gr.ūd. līmenis jums būs 1.45m.

Re: Kanalizācija un augsti gruntsūdeņi
Autors: aaaa ()
Datums: 24/10/2007 21:44

Vispār aizej uz www.uponor.lv un izlasi visu sīki un smalki par septiķiem, par to uzstādīšanu, enkurošanu utt. Es pirku Uponor septiķi, visu komplektu K-rautā (2m3 bundulis, 3kameru, sadales aka un infiltrācijas lauka caurules ar visiem pribambasiem) par 800 Ls. Vēl ir šī atlaide, lētāk nekur nedabūsi. Var pirkt franču septiķus, bet tie ir stipri augstāki un pie mūsu gruntsūdeņiem tos grūtāk ierakt.
Cik man teica santehniķi - enkurošana notiek ar tām siksnam, ar kurām smagajos autiņos nopstiprina kravas - tās var arī savilkt utt.

Re: Kanalizācija un augsti gruntsūdeņi
Autors: zaļais ()
Datums: 01/11/2007 02:17

Es nupat savai klientei - radiniecei uztaisīju super seklu kanalizāciju (60 cm) pavisam citu iemeslu dēļ:ekoloģiskāk, varbūt drīz pievienos centralizētajai, un protams, lai lētāk.Kā zviedru zaļajiem bioloģiskās, taču ar parasto podu, ne dalīto.Izmantojot spiedienu to mantu nogādā sētsmalē un kompostē.Automātika.Kopā ,ļoti aptuveni, kādi 300 Ls sanāca par materiāliem.Ja interesē - varu aizsūtīt kādu bildi.Faktiski varētu taisīt arī uz 40 cm.Dabiski, ka nodrošinājos pret sasalšanu, bet uz 40 cm būtu ko maķenīt pafunktierēt.Bet mūsdienās viss ir viegli un lēti risināms, ja ieiet DEPO un padomā.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  ********  **     **  **    ** 
    **     **     **     **     **     **  **   **  
    **     **     **     **     **     **  **  **   
    **     **     **     **     **     **  *****    
    **     **     **     **      **   **   **  **   
    **     **     **     **       ** **    **   **  
    **      *******      **        ***     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727