UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
nesilda radiatori
Autors: gulbis37 ()
Datums: 14/11/2007 21:23

katls Junkers Euroline,pagaajushoziem sildiija visas apkures paterejas,tagad tikai triis pirmaas no seshaam...esmu atgaisojis simtiem reizhu,pat apmainiijis pilniigi uudeni apkures sisteemaa,bet nekaa....

Re: nesilda radiatori
Autors: vgy7 ()
Datums: 15/11/2007 04:09

Tur visticamāk nāksies vainot apkures sistēmu.

vgy7

Re: nesilda radiatori
Autors: Rx ()
Datums: 15/11/2007 04:25

Pirmkārt paskatieties vai cirkulācija sūknis griežās. Ja sistēma nav kādu laiku lietota, kā arī zināmu laiku pēc montāžas (it sevišķi ar vara caurulēm, lodējot) tad izdedžu sū... klejo pa sistēmu un uzsēžas uz cirkulācijas sūkņa rotora, buksēm. Tad tā palaišana ir apgrūtināta- nepieciešama sūkņa tīrīšana. Tas var arī griezties ne tik ātri, kā vajag, lielās berzes dēļ . Tad apskatieties vai sistēmā bez radiatoriem nav vietas kur uzkrājās gaisa kabatas (burbulis uzpeld, bet to nevar izlaist parastā ceļā caur atgaisošanas ventili radiatorā vai speciāli ierīkotā veidā. Ja tādas vietas ir, tad gaisu no tām var dabūt ārā tikai atverot strauji sistēmu galā vaļā un ar strauji ūdens nolaišanu (īslaicīgi), gaisu no šīm kabatām dabon prom. papildina atkal ar ūdeni līdz nepieciešamajam spiedienam. Tāpat pārbauduiet vai atgaisots pats cirkul`qacijas sūknis (krāsns iekšpusē speciāls mezgls, kas var būt arī aizskrūvēts, ka atgaisošana nenotiek automātiski...). Jo savādi: sildīja, bet tagad nē!!!!

Re: nesilda radiatori
Autors: gulbis37 ()
Datums: 15/11/2007 04:28

PALDIES,VISMAZ KAUT CIK APGAISMOJAAT....

Re: nesilda radiatori
Autors: gulbis37 ()
Datums: 15/11/2007 04:33

pasham jau iipashi negribas tai katlaa liist iekshaa pie cirkulaacijas suuknja,nu,un strauji atgaisot..tas caur kurieni jaadara?

Re: nesilda radiatori
Autors: vgy7 ()
Datums: 15/11/2007 04:50

Vispirms vajadzētu atrast filtru pirms katla atpakaļgaitas, bet ja tāds nav uzstādīts- radiatorus sākt sildīt ar mietu pa montētāja muguru. Bieži vien tie 3 lati, kas ieekonomēti uz filtru, atnes zaudējumus pus katla vērtībā: ja pie nosprostota rotora sāk svilt sūkņa tinumi, parasti nākās mainīt arī vadības plati.

vgy7

Re: nesilda radiatori
Autors: Rx ()
Datums: 15/11/2007 04:51

Ir situācijas, kad kabatu var atgaisot pie tuvākā radiatora atskrūvējot karstā,aukstā ūdens pievadu pie radiatora, bet tā, lai uzreiz var aizskrūvēt. Protams ūdens šķīdīs uz visām pusēm, bet citādi to nevar veikt, ja nu visu kabatu veidošanās vietās liek automātiskos atgaisōtājus vai ventiļus. Domās jāsaprot ka ūdens spiedien nāk no izplešanās trauka krāsnī un līdz ar ūdens plūsmu burbulis skrien uz priekšu. Tikko palaidāt šļācienu, veriet to ciet kamēr līšana nav pati apstājusies, lao sistēma paliek spiediens. Tālāk atkal papildieniet sistēmu ar H2O. Un atkārtojiet visu. Tāpa dzirdēju rekomendācijas ka palaižot sistēmu no jauna ar jaunu uzpildījumu, labi to padarbināt ar lielu karstumu, tad burbuļi salasās to uzkrāšanās vietās un attiecīgi var no tiem tikt valā.

Re: nesilda radiatori
Autors: vgy7 ()
Datums: 15/11/2007 15:46

Situācijas, kad sistēmā ir gaisa kabatas un tur nav iemontēti automātiskie atgaisotāji, liecina tikai par būvētāja līkajām rokām vai pasūtītāja lielo kāri ietaupīt latu, lai pēc gada profesionālim atdotu visus 10. Apkures sistēmas pārbūve parasti izmaksā reizes trīs dārgāk, kā tās pirmreizējā izbūve.

vgy7

Re: nesilda radiatori
Autors: dari pats ()
Datums: 17/11/2007 03:20

No personīgās pieredzes varu ieteikt noskrūvēt radiātoru regulātoru galviņu un iekustināt iestrēgušo regulātora misiņa stienīti ar piemēram WD šķidruma palīdzību. Apsolūti sausa procedūra. Ilgi atrodoties nekustīgā stāvoklī, tie mēdz iestrēgt.Kolīdz stienītis sāk kustēties, cirkulācija radiātorā atjaunojas. Cirkulācija nevar notikt pie iestrēguša vārsta.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  ********   ******   ********  **     ** 
 **  **  **  **        **    **     **      **   **  
 **  **  **  **        **           **       ** **   
 **  **  **  ******    **           **        ***    
 **  **  **  **        **           **       ** **   
 **  **  **  **        **    **     **      **   **  
  ***  ***   ********   ******      **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727