UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Zemapmetuma regulators
Autors: Siltums ()
Datums: 21/11/2007 22:04

Lūdzu Jūsu padomu,
Ir elektriskā siltā grīda bez grīdas sensora. Vai šādai grīdai var/drīkst uzstādīt termo regulatoru, kurš aprīkots tikai ar grīdas sensora opciju? To sensoru varbūt nepievienot vispār vai arī ja bez tā nevar iztikt, tad pievienot un atstāt sienā aiz paša termoregulatora.

p.s. Un ko tas sensors vispār dod, ja vēlamo t komforta līmeni uzstāda manuāli. Gaismas slēdžiem ar reostatu taču arī nav nekādu papildus sensoru :)

Paldies.

Re: Zemapmetuma regulators
Autors: PLB ()
Datums: 21/11/2007 22:20

slēdzis ja nezin kāda tev tur grīda apaksā, varbūt tur pa visām spraugām pūš..un reāli tā grīda neuzsilst līdz nepieciešamai temperatūrai.

Re: Zemapmetuma regulators
Autors: sss ()
Datums: 22/11/2007 00:25

sensors mēra temperatūru grīdā,ja viņa nav iespējams,ka tā grīda var uzkarst,ka plikām kājām nepastaigāsi..

Re: Zemapmetuma regulators
Autors: Rx ()
Datums: 22/11/2007 03:21

Teorētiski un praktiski temperatūru var regulēt ar parasto kvēlspuldžu regulatoru (tikai skatieties, lai maksimālā jauda nepārsniedz regulatora maksimāli regulējamo jaudu). Tāpat termodevēju var arī pielipināt uz grīdas virspusē, no augšas apsedzot ar siltuma izolatoru. Un visbeidzot: Var uzlikt termoregulatoru grīdai, mērot istabas temperatūru, ar kvēlspuldžu regulatoru iestādot vēlamo jaudu, lai grīda nepārkarst, ko var noregulēt eksperimentāli. Iebūvējams sienā ar iebūvētu termodevēju: Devireg 531, Sadales skapītī piestiprināms ar iznestu termo devēju: Devireg 330 +5- +45 Grādi C.

Re: Zemapmetuma regulators
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 22/11/2007 09:24

cik noprotu tas regulators jau ir nopirks. Uzstādīt var, tikai pašam būs jāseko cik silta ir grīda, ka uzsilst līdz vajadzīgai temp., tā jāizslēdz, pēc kāda laika atkal var ieslēgt utt.

Ja laicīgi neizslēgsi, tad var sadedzināt sildkabeli.

Reālā dzīvē nekad neliek elektrisko silto grīdu bez grīdas sensora, jo tas ir primārais elements, kas pasargā (sk. 2. rindkopu).

Re: Zemapmetuma regulators
Autors: Siltums ()
Datums: 22/11/2007 16:43

Lieta i tāda:
Celtnieki aizmirsa ielikt grīdas sensoru, tāpēc tika uzstādīts programmējamais DEVI ar telpas un grīdas sensoru un izvēlēta opcija - tikai telpas sensors. Un tagad pēc 3 gadu lietošanas viss i beidzies. DEVI displejs strādā, programmēt var, taču ar testeri pārbaudīju, ka uz apsildes kabeli strāvu nedod. Domājams ir 2 opcijas: 1) bojāts DEVI, 2) pārdedzis kabelis, jo bez grīdas sensora ir kurējies uz nebēdu :(

Tagad ir vietā mazliet lētāks DEVI (vēl neesmu pieslēdzis), bet arī ar telpas un grīdas sensoru, tāpēc jautāju - kā rīkoties, jo īpašas izvēles jau nav. Pielipināt sensoru virs flīzēm? Kaut kā nesmuki. Zem? Bez kapitālā remonta nesanāks.

Var jau būt, ka jārīkojās, kā bija minēts - metodom naučnovo tika, pievienojam DEVI un reostatu ik pa stundai pamazām pagriežam uz lielāku jaudu līdz iegūta vēlamā grīdas temperatūra. Bet te atkal rodās jautājums. Ja telpā mainās temperatūra, tad pie konstanta reostata stāvokļa strāvas padeve uz sildkabeli mainīsies un tāpat pastāv iespēja nokurināt kabeli, ne?

p.s. kā lūdzu pārbaudīt kabeļa defektu? ommetrs vienākrši nerādīs nekādu pretestību?

Re: Zemapmetuma regulators
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 22/11/2007 17:21

Ja kabelis būs sadedzis, tad atvienotam kabeļa galam pieliekot multitesteri ommetra režīmā var uzrādīt 0 vai bezgalība(tavā gadījumā visdrīzāk nulle), ja vesels, tad būs kādi daži desmiti(piem. 50) omu

Re: Zemapmetuma regulators
Autors: Siltums ()
Datums: 23/11/2007 15:37

Paldies visiem, kas deva padomu.
Pārbaudīju sildkabeli un pieslēdzu jauno termoregulatoru. Viss rullē, grīda silta. Tā kā šis bez grīdas sensora negribēja startēt, bet to virs flīzēm negribējās likt (izskatītos kaut kā ļipa), sensoru atstāju rozetē aiz termoregulatora. Tagad tik jātur uz maziem "apgriezieniem", lai komforta līmenis pietiekošs un kabelis dzīvs :)

p.s. Koments un info, ko uzzināju pie DEVI pārstāvjiem - neviens DEVI neesot ar atbilstošu IP aizsardzības klasi mitrām telpām, t.i., vannasistabām, tāpēc viņi nerekomendē tos uzstādīt vannasistabas iekšpusē. Rezultātā agrāk vai vēlāk jebkurš no viņiem noklāšoties un būs jāmaina. Pēc garantijas tos neremontē, jo sanāk nesamērīgi dārgi - jāpērk jauns.

Turpinam sildīties un čusss :)

Re: Zemapmetuma regulators
Autors: chaapslis ()
Datums: 24/11/2007 18:24

kas tie par paarstaavjiem- kaut kaadu huinju runaa...

Re: Zemapmetuma regulators
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 25/11/2007 04:14

Tā tas ir, DEVI regulatori nav paredzēti mitrām telpām.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.