UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Manometra uzstādīšana
Autors: vgy7 ()
Datums: 06/12/2007 16:33

Paliek divas iespējas: katla izplesšanās traukā nav pretspiediena vai bojāts plākšņu siltummainis un mainoties pienākošājam ūdens spiedienam, izmainās spiediens apkures sistēmā.

vgy7

Re: Manometra uzstādīšana
Autors: rs ()
Datums: 07/12/2007 01:34

Pirmajam Eurolainam tā raksturīga problēma( neveiksmīgs manometra pieslēguma risinājums), ka aizsērē katla manometra pievads. Tas ir izveidots tieši aiz sūkņa tā, ka visi apkures sistēmas gruži skrien tur iekšā. Atskrūvē manometra pievadu, izbaksti ar adatai līdzīgu priekšmetu un būs ok-nekādi papildus ķīniešu beznosaukuma manometri nebūs vairs nepieciešami:)))

Re: Manometra uzstādīšana
Autors: vgy7 ()
Datums: 07/12/2007 04:43

rs

vienkāršāk jau būtu bijis pirms sūkņa uzstādīt rūpnīcas ieteikto sietiņa filtru, ja problēma būtu tikai gružos...tur aizaug no "kvalitatīvā" ūdens, dažreiz ar bakstīšanu nepietiek, ir nācies pat urbi ņemt palīgā...

vgy7

Re: Manometra uzstādīšana
Autors: Ivars123 ()
Datums: 02/02/2008 00:27

Problēma bija pavisam vienkārša: nevajag pirkt universālo manometru (kopa ar termometru vienā korpusā). Abiem diviem konstrukcijas bija atšķirīgas (abus izjaucu) un abos nebija pietekoši labs blīvējums tieši iekšā - savienojumā vietā (manometrs / termometrs). Uzliku parasto manometru pa 3 Ls, jau mēnesi stāv – viss ir kārtībā, stikliņš absolūti sauss.

Re: Manometra uzstādīšana
Autors: mhm ()
Datums: 07/03/2008 16:19

Paliku bažīgs izlasot, ka spiediena starpība strādājošam/ nestrādājošam katlam jābūt līdz 0,5. Man aukstam katlam 1,o, pie 70 grādiem pat virs 2. Jāmeklē vaina?

Re: Manometra uzstādīšana
Autors: rs ()
Datums: 07/03/2008 20:21

1.Aizej uz garāžu un atrodi velosipēda pumpi,
2. Noņem katla vāku un meklē vietu, kur velosipēda pumpi pievienot(iesaku sākt meklēt no katla augšpuses),
3. izslēdz katlu un caur kādu radiatoru nomet spiedienu līdz 0 bar,
4. izmantojot pumpi iepumpē spiedienu līdz apm o,8-1 bar, tajā pašā laikā katla manometram jāpaliek uz 0 bar-ja spiediens ceļas-atkal mērojam ceļu pie radiatora un notecinam lieko...
Pirmo reizi moš būs ilgāk-bet kad piešausies-process prasīs 5-10 min

Re: Manometra uzstādīšana
Autors: ibm ()
Datums: 10/03/2008 15:14

Klau, es ar' te biku iespringu. Man apkures sistēma ir visai triviāla - malkas katls, ir izplešanās trauki, viss kā vajag. Bet vai tad ir obligāti tikai 0.5atm izmaiņas ir pieļaujamas no auksta līdz karstam? Man, piemēram, izpl.traukā priekšspiediens ir 2.0, aukstā sistēmā spiediens 1.0, attiecīgi kurinot, spiediens pieaug līdz 2, kad sāk strādāt izpl.trauki. It kā 2atm nav nekas bīstams apkures sistēmai. Strādā jau 3 gadus, nekādu problēmu nevienā aspektā.

Sistēma man ir slēgta, tb, nav sajūgta ar ūdensvadu un sistēmā ir tosola šķīdums. Reizi gadā aizņemos presi un pārbaudu, kā arī 2x gadā pārbaudu spiedkatlus.
Visi tilpumi, protams, atkarīgi no pašas sistēmas jaudas un tilpumiem. Doma tāda - jo mazāks priekšspiediens, jo lielākai rezervei jābūt podam. tie ir gan izmēri, gan izmaksas. Būtu priecīgs dzirdēt profesionālu komentu.

Par manometru, - man vnk mētājās viens kombinētais termo/mano, ko iespraudu katlā caurumā, kas paredzēts termometram, bet man tīri konstruktīvi šie mēraparāti izvietoti mazliet citādi un atsevišķi. Katrā ziņā, ar kombinēto verķi nekādas problēmas nav novērotas un tas nu jau 3 gadus rāda to pašu, ko atsevišķi uzstādītie termometri un manometrs.

Re: Manometra uzstādīšana
Autors: katlinieks ()
Datums: 10/03/2008 15:34

Standartā apkures sistēmās kā siltumnesējs domāts ūdens, visi izplešanās koeficienti un blīvumi ir doti ūdenim, tiem kas vēlās ar tosoliem vai antifrīziem pildītu apkures sistēmu piedzīt ūdenim domātiem cipariem būtu ieteicams atcerēties skolā mācītas lietas.

Re: Manometra uzstādīšana
Autors: to katlinieks ()
Datums: 11/03/2008 08:46

Klau, man nekas nav jāpiedzen un es, šķiet, arī uz to nepretendēju savā rakstā :) Ar sistēmu man viss ir kārtībā, es taču uzdevu konkrētu jautājumu.

Re: Manometra uzstādīšana
Autors: rs ()
Datums: 11/03/2008 16:25

uzturot izplešanas traukā gaisa spiedienu lielāku par ūdens statisko spiedienu, iznāk, ka izplešanās trauks sāk darboties tikai ūdenim uzsilstot. Līdz ar to pie aukstas sistēmas ūdens spiediens var nokristies zem nepieciešamā, lai udens stabu paceltu attiecīgās apkures sistēmas augstumā(1 bar-10 m). Izplešanās trauki jau priekš tam ari tiek konstruēti un izmērs pimeklēts, lai apkures sistēmas spiediens būtu vienads gan pie 20 gradiem gan pie 90 grādiem.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **        **  **    **  **     ** 
 **     **   **   **         **   **  **   **     ** 
        **    ** **          **    ****    **     ** 
  *******      ***           **     **     **     ** 
        **    ** **    **    **     **     **     ** 
 **     **   **   **   **    **     **     **     ** 
  *******   **     **   ******      **      *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727