UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Manometra uzstādīšana
Autors: katlinieks ()
Datums: 11/03/2008 20:14

Uz tavu konkrēto jautājumu tika dota konkrēta atbilde, varbūt ceri ka es veroties monitorā izzīlēšu tava siltumnesēja blīvumu un no klaviatūras izzīdīšu izplešanās trauka tilpuma atbilstību apkures sistēmai?
Veltīgi ceri, te nav ekstrasensu brālība.

Autors: Rx ()
Datums: 11/03/2008 21:01

rs raksta:....lai udens stabu paceltu attiecīgās apkures sistēmas augstumā(1 bar-10 m)....vajag "šo" spiedienu. Kāpēc vajag spiedienu - lai paceltu ūdens stabu? Apkurei ir savienotā cauruļu sistēma un nav nekāds ūdens stabs jāpaceļ. Tas vajadzīgs saimniecībā izmantojamajam ūdenim. Spiediens vajadzīgs lai augstāku temperatūru krāsnī varētu uzturēt bez gāzes izdalīšanās, kā arī kavitācijas burbuļu novēršanai lielākas jaudas sūkņos. Tā es to lietu saprotu. Spiediens apakšā apkurē tiešām būs no ūdens staba augstuma un papildus spiediena no izplešanās trauka. Paskaidrojiet savu domu, pamatojiet to.

Autors: ibm ()
Datums: 12/03/2008 08:57

katliniek, te jau cilvēki atbild pēc būtības un paldies viņiem par to. Tu baigi neuzmanīgi lasi, es uzdevu vienkāršu tehnisku jautājumu taču ne par savu sistēmu, bet vispār. Man ar sistēmu NAV NEKĀDU problēmu. Necepies.

Autors: katlinieks ()
Datums: 12/03/2008 14:24

Posted by: ibm (IP Logged)
Datums: 10/03/2008 15:14

Klau, es ar' te biku iespringu. Man apkures sistēma ir visai triviāla - malkas katls, ir izplešanās trauki, viss kā vajag. Bet vai tad ir obligāti tikai 0.5atm izmaiņas ir pieļaujamas no auksta līdz karstam?

Katlinieks laikam mazliet stulbs bija, ka šeit saskatīja jautājumu, turpmāk uz teikumiem, kas beidzas ar jautājuma zīmi katlinieks neatbildēs.

Autors: rs ()
Datums: 12/03/2008 18:13

Rx-/Kāpēc vajag spiedienu - lai paceltu ūdens stabu?/ Situācija-katls-pagrabā, 3 stāvu māja, no katla līdz augstākajam apkures punktam 11 m.Uzpildot apkures sistēmā 1 bar, mēs ūdeni uzpildīsim līdz 2 stāva griestiem apmēram. Tātad 3 stāva radiatori paliek vispār bez ūdens!!! Ieaslēdzot apkures sūkni-bišķi jau turpgaitā spiediens pacelsies un moš iespiedīs to ūdeni, bet būs mūžīgas problēmas ar atgaisošanu.

Autors: mhm ()
Datums: 14/03/2008 10:32

Es pamēģināju pēc te minētā ieteikuma izplašanās traukā spiedienu pārregulēt,bet rezultāts palika iepriekšējais. Man ir elementāra sistēma ar malkas katlu, 6 radiatoriem(80m2),viss vienā stāvā,izplešanās trauks 12 litri,vienīgais kas varētu būt ne pēc vispārpieņemtā-izpleŠanās trauks ir uz mazā loka uzlikts-tb uz trubas,kas no trīspušu vārsta iet uz leju atpakaļ uz atplūdi.Uzpumpēju traukā 1.5, tad ielaidu sistēmā apmēram 1.2. Kurinot pie 60 jau ir 2atm, pie 70 kādi 2.2 -2.3 Ak jā-manometrs man arii varētu būt pavienkāršs-tb kombinētais ar termometru,nāca līdzi katlam(viadrus), un skrūvējas pašā katla augšpusē. Problēmu nekādu gan nav pagaidām(otrā sezona),bet ja sakat,ka kaut kas nav pareizi.....

Autors: ibm ()
Datums: 17/03/2008 09:19

es arī nesaskatu problēmu apstāklī (nu mož kauko nejēdzu..), ja spiediens staigā. Man sistēmu lika veči, kam tas ir ikdienas darbs, nelikās, ka viņi dumji. Jau 3 gadus viss rullē. Katrā ziņā, viņu argumenti nebija tas, ka spiediens nedrīkst vispār mainīties. Kas tur slikts? Man 2 stāvu mājai aukstam ir 1 bar, karstam (neiedziļinoties detaļās) līdz 2 bar, jo spiedkatli noregulēti uz 2. Sistēmu ar "drukpresi" testējām uz 4. Sistēma slēgta, nav savienota ar ūdensvadu. Spiedkatls pieslēgts garajā (mājas) kontūrā atpakaļgaitas beigās, pirms trīsvirzienu kontūra (mājas, ne katla pusē).
Manometri man sagadīšanās pēc ir 2, viens kombinētais, otrs atsevišķs, nu sanāk reizē arī "drošības kontrole", ja viens pēkšņi nerullē. Svīduma gan nekad nav bijis nevienā manometrā.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **    **  **    **  **      ** 
 **     **  **     **  **   **   **   **   **  **  ** 
 **     **  **     **  **  **    **  **    **  **  ** 
 ********   *********  *****     *****     **  **  ** 
 **         **     **  **  **    **  **    **  **  ** 
 **         **     **  **   **   **   **   **  **  ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.