UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Transformators ar dimmeri
Autors: gandrizelektriķis ()
Datums: 17/12/2007 23:40

Mārim bonuss par vērību...

Re: Transformators ar dimmeri
Autors: Rx ()
Datums: 18/12/2007 03:38

Paldies. Lasīšu uzmanīgāk, jo redzams ka grūti bija uzrakstīt to, ko jautāju. Bet tomēr pateikšu to kas jāsaka, jo neapvainojos. Tas kas bija domāts (WIND) darbojās sekojoši (tā liek domāt tā izmēri, izejas dati un prasības pēc slodzes pieslēgšanas garumiem, slēguma shēma izejā). Tātad tas darbojās sekojoši: 220V tiek padots uz taisngrieža tilta. Tā izejā būs 220*1.4=308V. Tas tiek uzkrāts- filtrēts ar elektrolītiskā kondensatora palīdzību. Tad seko sprieguma impulsa pārveidotājs- ferīta transformatora shēma, kur strāva uz ferīta transformatoru tiek padota no tranzistora ar augstu impulsu sekošanas frekvenci (10-20khz). Tā saucamais impulsu transformators. Izejā parādās 12V sprieguma lēcieni, kuru ilgumu var mainīt , tā iegūstot mainīgu jaudu uz lampām. Tātad, pa spuldžu līniju plūst 10-20khz frekvences strāva. Ja šie vadi būs savīti, tad strāvai būs papildus pretestība un indukcijas izsitieni, kas sarežģī vadību, samazina lietderības koeficientu, var veidot pārkaršanu. Tāpēc arī ir slodzes līnijas garuma ierobežojumi. Jeb vienkāršāk sakot- slodzei jābūt tīri aktīvai! Un ja kāda lampiņa sadegs- kvēldiegs iztvaikos, lampas pretestība var īslaicīgi būt mazāka kā veselai lampai- (plazma). (Tāpēc, bieži, arī pārdegot 220V lampiņai izsit drošinātāju). Šādai impulsu regulēšanai var būt palielināta jutība pret palielinātu strāvu sekundārā ķēdē un sadegot spuldzei, tā var sadegt (tiek caursists regulējošais pusvadītāju elements) jo strāva būs par lielu. Pārkarstot izžūst elektrolītiskie kondensatori, rodās pulsācijas, pārkarst regulējošais tranzistors un iekārta iziet no ierindas. Tāpēc arī ir temperatūras prasības šos "transformatorus" uzstādot. Principā, elektroniskais transformators ir visos datoros, tikai tur izejā spriegums tiek stabilizēts- uzkrāts elektrolītiskajā kondensatorā un ar impulsu ilguma regulāciju uzturēts nepieciešamajā lielumā, neatkarīgi no slodzes.

Re: Transformators ar dimmeri
Autors: gandrizelektriķis ()
Datums: 18/12/2007 04:31

kā jau minēju,elektronikā esmu nulle,tāpēc viss šeit uzrakstītais man ir mazliet nesagremojams.gribētos to visu vienkāršākiem vārdiem,kas var tos transformatorus ietekmēt.kas attiecas uz līniju,tad gara ir pienākošā līniju ar diezgan apšaubāmu spriegumu.aizejošā aptuveni tajos metros iekļaujas,ja nu vienīgi mazliet vairāk.vai tas arī kādu ietekmi varētu atstāt??un vai tie transformatori daudz uzsilt darbības procesā??un kas notiek,ja viņus pilnībā nenoslogo??paldies!!

Re: Transformators ar dimmeri
Autors: Rx ()
Datums: 18/12/2007 05:03

Pienākošās līnijas garumam nav nozīmes. Bet spriegumam un tā stabilitātei gan. Ko nozīmē apšaubāms spriegums? Elektroniskie elementi necieš nekontaktu! (Arī tā saucamās ekonomiskās spuldzes ātri sadeg, ja slēdzis ir nekontaktā, dzirksteļo! Un tajā ir līdzīgas darbības shēma.)Pēc rekomendācijas, 12V spuldzes tiek pieslēgtas trīs ķēdēs uz vienu transformatoru. Katrā kēdē pa vienai lampai. Citi varianti nav uzrādīti. Bet tākā nepateicāt kāds WIND jums ir (jauda) tad neko vairāk nevaru pateikt, jo šī maksimālā jauda būtu jādala ar trīs un katrā ķēdē jāslēdz 1/3 jaudas. Pēc PDF tabulas- maksimālā "transformātoru" temperatūra ir 70 grādi. Pilnībā nenoslogošana neko ļaunu, teorētiski nevar radīt.

Re: Transformators ar dimmeri
Autors: gandrizelektriķis ()
Datums: 18/12/2007 05:28

apšaubāms spriegums nozīmē,ka dēļ līnijas garuma tas mazliet staigā.pati līnija ir ap kilometru un arī vadi tur nekādi dižie nav .cik zinu ,tad uz tās līnijas vispār vairs nedod jaunus pieslēgumus,tā ka viņa ir noslogota diezgan pamatīgi un sprieguma raustīšanās notiek acīm redzami.varbūt pirms transformatoriem vajadzētu uzlikt kaut ko,kas stabilizē spriegumu??
bet par to aizejošo līniju izskatījās ,ka tie trīs gali bija savienoti kopā .vai tikai izskatījās??un arī veikalā neviens konkrēti nemācēja paskaidrot..
jauda uz izejošām lampām ir 6*20 W,bet paņemts pārsvarā ir no vienas vietas.

Re: Transformators ar dimmeri
Autors: Rx ()
Datums: 18/12/2007 06:08

PDF zīmējumā ir trīs ķēdes. Katrā pa spuldzei. Nav zināms, vai šie piesslēgumi ir no viena punkta, vai tās ir atsevišķas ķēdes. Ja atsevišķas ķēdes, tad katrai var būt savs regulējošais elements. Tākā nav labi noslogot vienu, nenoslogojot pārējās. Jaudu katrā ķēdē var aprēkināt maksimālo "trafa" jaudu dalot ar trīs. Izejā ir trīs atsevišķas ķēdes, arī šeit: Piezīme: 6*20W ir 120W. jābūt WIND 150. Tas arī nozīmē ka katrā no trīs ķēdēm jāliek 2 lampas un ne vairāk. [www.relco.it]

Re: Transformators ar dimmeri
Autors: EjTakTu ()
Datums: 18/12/2007 06:35

Neticiet itāļiem! :D
Ja salīdzināsim Rx doto saiti ar līdzīgu gandrīzelektriķa, tad redzēsim, ka šamējiem štruņķikiem tipi ir mainījušies no WIND 160 uz WIND 150. Kindzuļa sindroms man saka priekšā, ka šamējo ciparu nosaka maksimālā jauda, kas gan abos variantos nav mainījusies.
Sens ticējums vēsta, ka ja nekas cits nelīdz, jāizlasa instrukcija. Tātad jāievēro viss, ko Rx minēja par līniju garumiem, vienmērīgu noslogojumu, nepārsniedzot max. Ja tas viss ir ievērots, tad jāprasa saimniekam, lai nodrošina stabilu španungu, lai tā elektronika, ko šamējais tā grib, ar kādu laiciņu kalpotu.
Te gan ir nostrādājis peļnas sindroms - varu, varu. Klientam pateikts, ka var un atkāpties no saviem solījumiem jau nav smuki :( Bet kā vēsta vēl viena paruna - vecai pēcpusei jaunas kājas nepiešūsi. Tas par to nestabilo španungu. Tas taisīs visas iespējamās šaizes uz šāda tipa iekārtām, ekonomiskajām spuldzēm u.t.t.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********    *******   **     **  **     ** 
 ***   ***  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **** ****  **     **         **  **     **  **     ** 
 ** *** **  ********    *******   *********  **     ** 
 **     **  **                **  **     **   **   **  
 **     **  **         **     **  **     **    ** **   
 **     **  **          *******   **     **     ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727